Benalmádena

En Magisk kystby langs Costa del Sol

Benalmádena har flere fantastiske strande med gyldent sand og krystalklart vand, der indbyder til afslapning og solbadning. Du kan vælge mellem travle bystrande med livlige promenader eller mere afsidesliggende bugter for at nyde fred og ro. Byens havne, inklusive Puerto Marina, er livlige centrer for aktivitet, med en bred vifte af restauranter, barer, butikker og endda et natteliv.

For dem der er interesseret i kultur og historie, byder Benalmádena på flere fascinerende seværdigheder. Besøg Castillo de Colomares, et imponerende slot inspireret af Christopher Columbus’ rejser. Tivoli World er en fornøjelsespark fyldt med forlystelser og underholdning for hele familien. Og don’t miss out på Benalmádena Pueblo, den gamle bydel med smalle brostensbelagte gader, hvidkalkede huse og en storslået udsigt over kysten.

Den omkringliggende natur i Benalmádena tilbyder også muligheder for eventyr og udendørs aktiviteter. Tag på vandreture i de nærliggende bjerge for at nyde den fantastiske udsigt over Middelhavet. Arroyo de la Miel, en naturskøn dal, er et ideelt sted for naturvandringer og picnic. Og for dyreelskere er Selwo Marina en marinepark med delfiner, søløver og eksotiske fuglearter.

Benalmádena er hjemsted for et væld af restauranter, der serverer alt fra traditionelle spanske retter til internationale køkkener. Prøv friskfanget fisk og skaldyr på en af de lokale chiringuitos (strandbarer) eller nyd tapas og lokale specialiteter på en hyggelig taverna.

Byen har en livlig atmosfære året rundt, med festivaler, koncerter og kulturelle begivenheder, der finder sted regelmæssigt. Det er også et populært sted for vandsport som sejlsport, windsurfing og dykning, samt golf på flere nærliggende golfbaner.

Du kan læse mere om byen HER

Vores Første Indtryk Af Byen

Vi valgte Benalmádena som vores base for en uges ferie i Malaga, og det viste sig at være en beslutning, vi aldrig vil fortryde. Efter en flyvetyr på ca. 3,5 timer fra Billund ankom vi sent om aftenen til vores lejlighed på Calle Sierra de Mijas 602, 29630 Benalmádena. Trætte men spændte, blev vi straks mødt af den milde aftenluft og en skøn aftenudsigt over byen og havet, som straks fik os til at føle os hjemme.

Da vi havde sovet og udhvilet tog vi til centrum af Benalmádena, mhvor vi straks blev mødt af den velkendte duft af havet og en behagelig brise fra Middelhavet. Byen virkede som en kombination af charmerende små gader og moderne faciliteter, hvilket skabte en indbydende atmosfære, der gjorde det let for os at føle at vi var kommet det rigtige sted hen.

Både før og efter vores mange eventyr og dagsture nød vi at slappe af på vores terrasse, inden vi tog afsted og når vi kom hjem til lejligheden igen. Det var skønt at kunne trække sig tilbage til vores egen private oase, hvor vi kunne nyde roen, udsigten og hinandens selskab.

En af de store fordele ved vores beliggenhed var de praktiske handlemuligheder lige nedenfor vores lejlighed. Her fandt vi en Carrefour supermarked, hvor vi kunne købe alt, hvad vi havde brug for under vores ophold. Det var også praktisk at have et apotek i nærheden til småting, og der var flere caféer og restauranter, hvor vi kunne nyde en kop kaffe eller spise aftensmad.  

Historie og Kultur

Byen har en rig historie, der strækker sig tilbage til før romersk tid. Oprindeligt beboet af fønikere og senere romere, har Benalmádena gennemgået mange transformationer gennem årene. Den mauriske indflydelse er stadig tydelig i arkitekturen, og byen har formået at bevare sin autentiske charme trods den moderne indflydelse fra turisme.

Benalmádena er opdelt i tre hovedområder, som vi fik mulighed for at udforske en lille smugle på vore uges ferie, men vi kunne sagns have brugt mere tid her end det vi havde til rådighed:

1.Benalmádena Pueblo: Den gamle bydel er kendt for sine smalle, brostensbelagte gader og traditionelle hvidkalkede huse. Her kan du besøge den smukke Plaza de España og kirken Santo Domingo, som er byens ældste kirke. Vi nød virkelig atmosfæren og den autentiske andalusiske charme.

2. Arroyo de la Miel: Dette kommercielle centrum var perfekt til shopping og restaurantbesøg. Forlystelsesparken Tivoli World bragte smilene frem hos os alle.

3. Benalmádena Costa: Kystområdet med sine fantastiske strande og den livlige marina Puerto Marina var et højdepunkt på turen. Vi tilbragte da også et par timer med at slentre langs promenaden og nyde havudsigten.

Attraktioner i Benalmadena

Puerto Marina: En af de mest populære marinaer i Andalusien. Vi nød virkelig at gå rundt og se de smukke både og besøge de forskellige butikker og restauranter.

Parque de la Paloma: Denne store park var en oase af ro. Her kan du gå rundt, se på søerne og det lokale dyreliv. Det har vi til gode næste gang.

Castillo de Colomares: Et unikt slot dedikeret til Christoffer Columbus og hans opdagelser. Vi blev imponeret over den detaljerede arkitektur. Slottet er en hyldest til Columbus’ opdagelser og en blanding af forskellige arkitektoniske stilarter, hvilket gjorde det til en fascinerende oplevelse. Dog var den meget turistet så her blev vi ikke længe.

Tivoli World: En forlystelsespark, der tilbyder underholdning for hele familien. Her kan man tilbringe en sjov og mindeværdig dag, hvis man har børn med på rejsen. Det havde vi ikke og Tivoli Wold måtte vente til en anden god gang.

Teleférico Benalmádena: Svævebanen kan tage dig til toppen af Monte Calamorro, hvor I kan nyde en fantastisk udsigt over kysten og bjergene. Endnu en af de ting vi har til gode til næste besøg.

Det Lokale Marked: Vi besøgte til gengæld det lokale marked, hvor vi fandt friske råvarer, lokale specialiteter og håndlavede souvenirs. Michal fik købt sig en fin taske. Det var en skøn måde at opleve den lokale kultur og livsstil på.

Det lokale marked, finder sted hver fredag. Dette marked er et must-see for besøgende, der ønsker at få en smagsprøve på den lokale kultur og dagligdag.

Om Markedet

  • Placering: Markedet ligger i området ved Tivoli World, en populær forlystelsespark i Benalmádena Arroyo de la Miel.
  • Åbningstider: Hver fredag fra tidlig morgen til omkring kl. 14:00. Det anbefales at komme tidligt for at undgå de største folkemængder og få de bedste varer.

Strande

Benalmádena har flere smukke strande, som vi havde mulighed for at besøge. Alle strandene var godt vedligeholdte og havde fremragende faciliteter som solsenge, parasoller og strandbarer, hvor vi kunne få forfriskninger og snacks. Vi tilbragte et par afslappende timer med at nyde solen, soppe i det krystalklare vand og bare nyde den skønne udsigt over Middelhavet. Næste gang er vi mere forberedt og tage badetøjet på eller med for det var virkelig fristende at hoppe i.

Playa de Bil Bil: Kendt for sin ikoniske Bil Bil Slot, som ligger lige ved stranden. Stranden har fint sand og klart vand, perfekt til en afslappende dag ved havet.

Playa de Santa Ana: En livlig strand med masser af restauranter og barer langs promenaden.

Playa de Arroyo de la Miel: Denne strand var ideel til en mere rolig oplevelse. Vi nød bestemt også den afslappede atmosfære.

BenalBeach: En af vores yndlingsaktiviteter var at tage til BenalBeach, et populært resortområde ved stranden. Her nød vi en forfriskning på en lidt mere lokal strandcafe som lå et stykke fra selve stranden.  BenalBeach er kendt for sine flotte pools, tropiske haver og direkte adgang til stranden.

Vores Dagsture og Udflugter

Benalmádena var også et fantastisk udgangspunkt for os at udforske Andalusien. Vi benyttede os af muligheden af at have lejet en bil og tog på flere spændende dagsture.

Mijas: En malerisk landsby med hvidkalkede huse og smalle gader. Mijas er kendt for sine traditionelle æseltaxier og en betagende udsigt over kysten fra Mirador de la Sierra. Vi nød de smukke udsigter og det afslappede tempo. Under vores besøg fik vi en dejlig is, mens vi kiggede rundt i byen. Indlæg kommer snarest!

Malaga: En dagstur til denne livlige by bød på besøg i Alcazaba, en maurisk fæstning med fantastiske udsigter og en rig historie. Vi besøgte også Picasso-museet, som hylder byens berømte søn. Malaga er kendt for sin dynamiske kunstscene og skønne havnepromenade. Vi gik rundt i byen og fik smagt på spansk kage hos La Canasta, en lokal favorit. Se vores indlæg HER

Tarifa: En længere dagstur, men bestemt det værd. Tarifa er kendt som Europas surf mekka og det sydligste punkt i Spanien, hvor Middelhavet møder Atlanterhavet. Vi oplevede den unikke atmosfære ved denne sydligste spanske by med udsigt til Marokko. Vi spiste en lækker pizza på La Trattoria, gik rundt i byen og badede i havet. Indlæg kommer snarest!

Ronda: Byen imponerede os med sin dramatiske kløft, El Tajo, og den ikoniske bro, Puente Nuevo, der forbinder den gamle og nye bydel. Ronda er også kendt for sin tyrefægterarena, en af de ældste i Spanien, som vi besøgte. Vi spiste en skøn glutenfri frokost ved siden af kirken og nød den historiske atmosfære. Herefter kørte vi videre til Setenil de las Bodegas, hvor vi var fascinerede af de unikke huse bygget ind i klipperne. Indlæg kommer snarest!

Setenil de las Bodegas: Denne unikke by er kendt for sine huse, der er bygget direkte ind i klipperne, hvilket giver den et særpræget og pittoresk udseende. Vi nød at gå rundt og beundre de utraditionelle bygninger og byens charme.

Fuengirola: Vi tog en dejlig (men meget lang) gåtur langs kysten til denne nærliggende by, som er kendt for sin lange strandpromenade og det mauriske Sohail-slot. Fuengirola tilbyder en livlig atmosfære med mange butikker og restauranter. Vi afsluttede vores besøg med at nyde skøn spansk kage, som var en perfekt måde at afslutte dagen på. Indlæg kommer snarest!

Hvordan kommer du til byen fra lufthavnen?

At komme fra Malaga lufthavn til byen er forholdsvis nemt, da der er flere transportmuligheder til rådighed. Det afhængigt også her hvordan dit budget er og hvor bekvemt det skal være. Her er nogle af mulighederne du kan benytte dig af for at komme fra Malaga lufthavn til centrum.

Taxi: Den hurtigste og mest bekvemme måde at komme fra lufthavnen til byen er ved at tage en taxa. Taxaholdepladsen findes lige uden for ankomsthallen, og der er altid taxier til rådighed. Priserne kan variere afhængigt af trafikken og tidspunktet på dagen, men det tager normalt omkring 15-20 minutter at komme til Malaga centrum med taxi.

Bus: Malaga lufthavn er godt forbundet med byens busnetværk. Der kører regelmæssigt busser fra lufthavnen til Malaga busstation (Estación de Autobuses), som ligger tæt på byens centrum. Bussen Linje A Express (EA) kører direkte fra lufthavnen til busstationen og tager cirka 15-20 minutter. Billetter kan købes direkte ved busstoppestedet eller ombord på bussen.

Tog: Malaga lufthavn har også en togstation, der forbinder lufthavnen med Malaga centrum og andre destinationer langs Costa del Sol-kysten. Togtjenesten kaldes Cercanías og kører hyppigt mellem lufthavnen og byen. Det tager cirka 10-15 minutter at komme til Malaga centrum med tog.

Biludlejning: Hvis du har brug for en bil under dit ophold i Malaga, kan du leje en bil fra en af de mange biludlejningsfirmaer, der har kontorer i lufthavnen. Det er en god idé at booke på forhånd for at sikre tilgængeligheden og de bedste priser.

En Guide til Serviceafgift

I Malaga og generelt i Spanien er det ikke obligatorisk at give drikkepenge, da de fleste steder inkluderer en serviceafgift i regningen, der dækker betjeningen. Dog er det almindeligt at give et lille beløb ekstra som en gestus for god service, især på restauranter og caféer, hvor en serviceafgift måske ikke er inkluderet.

Hvis du vælger at give drikkepenge, er det normalt at runde regningen op til det nærmeste hele beløb eller give omkring 5-10% af regningen som drikkepenge. Det afhænger dog af den enkelte situation og niveauet af service, du har modtaget. I barer kan du f.eks. efterlade et par mønter som drikkepenge.

Hvis du bruger en taxachauffør eller en portør til at bære din bagage, kan det også være høfligt at give lidt drikkepenge.

Det er vigtigt at huske, at drikkepenge ikke forventes, men de sættes pris på som en gestus for god service.

Nemme Transportmuligheder

At komme fra Benalmádena til Malaga centrum er relativt nemt, da de to steder er forbundet med flere transportmuligheder. Se evt. linket HER

Tog (Cercanías): Den mest praktiske og hurtige måde at rejse mellem Benalmádena og Malaga centrum er med tog. Benalmádena har to togstationer, Benalmádena-Arroyo de la Miel og Benalmádena, som begge er forbundet med Malagas tognetværk (Cercanías). Du kan tage Cercanías Linje C1 fra en af ​​disse stationer til Malaga centrum. Togene kører hyppigt, og rejsen tager normalt cirka 30 minutter.

Bus: Der kører også busser mellem Benalmádena og Malaga centrum. Du kan tage buslinje M-110, der kører mellem Benalmádena og Malaga busstation (Estación de Autobuses). Fra busstationen kan du gå eller tage en kort taxa til centrum. Rejsetiden med bus varierer afhængigt af trafikken, men det tager normalt omkring 30-40 minutter.

Taxi: En anden mulighed er at tage en taxi fra Benalmádena til Malaga centrum. Taxaerne kan findes på taxaholdepladser rundt om i Benalmádena, herunder ved togstationerne og ved populære turiststeder. Rejsetiden og omkostningerne vil variere afhængigt af trafikken og tidspunktet på dagen. Se evt. mere HER

Biludlejning: At leje en bil giver dig frihed og fleksibilitet til at udforske området i dit eget tempo og besøge steder, der måske ikke er let tilgængelige med offentlig transport. Det er en praktisk mulighed for dem, der ønsker at udforske Costa del Sol-regionen fuldt ud.

For Campister i Benalmádena

For campister tilbyder Benalmádena og omegn fantastiske muligheder for at opleve naturen og det lokale liv. Der er flere campingpladser og faciliteter i området, som gør det nemt og bekvemt at campere:

  • Camping Torremolinos: Beliggende tæt på Benalmádena, denne campingplads tilbyder gode faciliteter, herunder swimmingpool, restaurant og direkte adgang til stranden. Det er et ideelt sted for familier og par, der ønsker at opleve Costa del Sol i et afslappet miljø. Se mere HER
  • Camping Almayate Costa: En lidt længere køretur fra Benalmádena, men denne campingplads ligger direkte ved stranden og tilbyder en fredelig og naturskøn beliggenhed. Perfekt for dem, der ønsker at nyde havet og naturen. Se mere HER

Personlige Tips og Anbefalinger til Din Tur til Benalmádena

Bedste Tidspunkt at Besøge: Vi fandt ud af, at foråret og efteråret er de bedste tidspunkter at besøge Benalmádena. Vejret er behageligt, ikke for varmt, og der er færre turister end i højsommeren.

Pakkeliste: Sørg for at pakke let tøj, solcreme, evt. en hat og gode sko til at gå rundt. Hvis du planlægger at besøge bjergrige områder eller gåture, er det også en god idé at medbringe et par vandresko, vandflaske og en dagsrygsæk.

Transport: Selvom Benalmádena er kompakt nok til at udforske til fods, fandt vi det nyttigt at have en lejebil til vores dagsture. Parkering var generelt nemt at finde, og det gav os friheden til at udforske i vores eget tempo.

Omkostninger: Generelt fandt vi prisniveauet i Benalmádena meget rimeligt. Mad og drikkevarer var overkommelige, og der var mange gratis eller billige aktiviteter at nyde.

Sikkerhed: Vi følte os meget sikre i Benalmádena. Byen har en afslappet atmosfære, og vi oplevede ingen problemer. Som altid er det klogt at være opmærksom på dine ejendele, især i travle turistområder.

Vores Refleksion Over Ferieoplevelsen

Vores ferie i Benalmádena har ikke kun været en tid for afslapning, men også en rejse gennem historien, kulturen og de lokale skikke i Andalusien. Selvom vi ikke nåede at opleve alle de traditionelle andalusiske retter, har vi fået en dybere forståelse af denne fantastiske region og dens rige kulturarv. Vi ser allerede frem til at vende tilbage og opleve flere af de oplevelser, vi ikke fik tid til denne gang.

Benalmádena viste sig at være en vidunderlig destination med en blanding af afslapning, kultur og underholdning. Uanset om du er på udkig efter en rolig ferie ved stranden, ønsker at udforske historiske steder, eller blot ønsker at nyde livet i en charmerende spansk by, er Benalmádena et sted, du vil elske at besøge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *