Om vigtige ting

Jeg giver mig selv mulighed for at få gået mit liv efter i sømmene fra tid til anden. Jeg vælger sommetider at se mit liv lidt på afstand, på den måde bliver det lidt nemmere at få øje på, hvilke dele som trænger til en opdatering, og hvad der er præcis, som jeg gerne vil have de skal være. Mit liv er heldigvis begyndt at ligne den sidste kategori.

Jeg befinder mig bedst i pæne, rene og ryddelige omgivelser med masser af grønt! (Også selvom jeg altid gør et forsøg på at slå vores planter ihjel, men det er virkelig ikke med vilje).  Og hvor der er RO ikke at forglemme. For at leve i overensstemmelse med de ønsker, kræver det at jeg giver mig tid til rent faktisk at skabe den slags omgivelser.  

Men at lade alt i ens liv være præcis som man gerne vil have det, betyder ikke at alle ens aktiviteter nødvendigvis behøver at være drømmeaktiviteter.  Det kræver jo at jeg rydder op, gør rent, reparerer de ting som går i stykker, og jævnligt sorterer i de ting jeg omgiver mig med.  Jeg minder tit mig selv om, at jeg har valgt at lade denne aktivitet være en del af min hverdag, fordi den er grundlaget for noget jeg virkelig sætter pris på.

Det er jo på en måde virkelig interessant når jeg husker mig selv på hvorfor jeg tilvælger en given aktivitet, så bliver den næsten positiv – eller i hvert fald mindre træls at udføre. At svinge støvkluden er jo ikke nødvendigvis vanvittigt morsomt, men det er jo mig selv der har valgt at den skal svinges, fordi det i den sidste ende giver mig glæde.

Jeg minder også mig selv om, at når jeg nu har valgt visse rammer for mit liv, så kan jeg lige så godt stå ved dem. Det ville jo nok være smartere at vælge dem om ellers. Samtidig er jeg bevidst om, at det netop kun er rammerne, jeg har valgt; ikke hvordan jeg vil udfylde dem. For nu at fortsætte eksempel med støvkluden, så har jeg altså valgt at der skal støves af, men jeg har ikke opsat nogen regler for, hvordan der skal støves af, om jeg skal hygge mig med det, eller om jeg skal være tvær og sur over det.

Jeg har en liste over ting der er vigtige for mig, for at hjælpe mig selv lidt på rette vej, og minde mig selv på hvad for begreber der skal fylde i mit liv. Det kan godt virke banalt men det virker!

  • K/ærlighed
  • Nærhed
  • Overbærenhed
  • Fordybelse
  • Åbenhed
  • Gavmildhed
  • Nysgerrighed
  • Glæde
  • Samhørighed

Jeg har lært med tiden, at der altid er ting i ens liv, som man ikke er herre over. Uanset hvor heldigt ens liv falder ud, rent materielt, så vil der altid være nogle ting der gør ondt. Det er jo hvad det er, og jeg har med tiden lært, at jeg trives bedst med at give det den plads det skal have, hverken mere eller mindre.  Jeg prøver altid på at bruge min energi på de ting jeg rent faktisk kan påvirke og ændre. Det jeg alligevel ikke kan ændre, gør jeg mig rigtig meget umage for at acceptere og slutte fred med.

En af de ting som faktisk tiltrak mig ved buddhismen var, at hele den buddhistiske filosofi bygger på den sandhed – at der er ting i livet der gør ondt.

Det der med at tale pænt

En anden vigtig ting er at huske at tale pænt om og med sig selv. Hvis man ikke kan tale pænt til sig selv, kan man vel heller ikke tale pænt til og om andre? Bliv ven med dine svage sider, så du ikke behøver at være så vred på dig selv over dem.

Fortæl dig selv at du er det hele værd. Det kan godt være at det lyder fuldstændig skørt, men tro mig, det har hjulpet mig! Kig dig selv dybt i øjnene og ros dig selv! Find alle de positive ord du overhovedet kan og sig dem til dig selv. Det kan være rigtig morsomt i starten, men lav en positiv challenge hvor du udføre dette punkt hver gang du går forbi et spejl, lige meget hvor du er henne, eller hvem du er sammen med. Din dag vil virkelig blive interessant. Når man gang på gang får sagt de her positive ting til sig selv, så overtager positiviteten pludselig magten over negativiteten og pludselig bliver det en daglig vane at have positive tanker om sig selv.  

Fokusere på det der gør dig glad og giv dig selv tid til at få dem udført. Det er uhyre vigtigt at fortage sig noget i hverdagen som gør en glad. Det booster ens selvtillid at man giver sig selv tid til f.eks. at se sin yndlingsserie på netflix, høre sit yndlingsnummer på fuld hammer imens man f.eks. gør rent. Det er også mere rart for dig selv, dine kollegaer eller hvem du nu måtte møde, at du møder med et smil på læben og er klar til en ny dag.

Find tid til at forkæle dig selv. Det kan være mildest talt være alt inden for slevforkælelse.  Når man netop giver sig tiden og muligheden for at forkæle sig selv på denne måde, så oplever man også et boost af positiv energi, strømme igennem kroppen og det giver altså også en del på selvværds-kontoen.

Jeg glemmer fra tid til anden. Falder også tiltider i og når jeg bliver vred, taler jeg ind imellem grimt, til både mig selv og andre. Det giver mig en tåbelig fornemmelse af lettelse og retfærdighed lige når det sker, men bagefter føler jeg mig virkelig sørgmodig.

Det føles jo mega uretfærdigt, det med ikke at give igen, når andre lige har givet os med store brokkende bokstaver. Når nogen har talt grimt til os, bliver det jo bare ikke bedre af, at vi taler grimt igen.  Det er så rart at behandle andre godt og omsorgsfuldt, også selv når de ikke umiddelbart fortjener det. Måske er det allerbedst at gøre det, når de ikke fortjener det. Det er jo som regel også der, de har mest brug for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *