Morgenfrueolie

Den eksklusive kropsolie

I et forsøg på at spare lidt penge på dyre olier og cremer faldt jeg over morgenfrueolie. Da jeg gik i gang med at undersøge hvordan jeg selv skulle lave morgenfrueolie, fandt jeg ud af at der er flere måder man kunne gøre. Dem jeg har mest tiltro til, er disse to opskrifter her.  (Man kan også sagens købe den) men når det så er sagt så ved de også hvad de vil have for det.

Men fælles for Morgenfrueolie er, at den er særdeles effektiv til sårheling, insektbid, udslæt og eksem. Olien har også antibakterielle og antimikrobielle egenskaber. Morgenfrueolie bruges ofte til tør eller beskadiget hud. Olien har naturlige genoprettende egenskaber, der beriger huden med en ungdommelig glød. Morgenfrueolie bruges også til at beskytte huden mod for tidlig ældning og udtynding af huden. Morgenfrueolie er sikker nok til at blive brugt på den sensitive hud under øjnene for at forhindre rynker. Cremer indeholdende morgenfrueolie bruges også til at behandle ble udslæt.

Den nemme

Læg morgenfrueblomsterne i et rent syltetøjs glas og pres dem godt sammen. Hæld mandelolie i så det står 1 centimeter over blomsterne. Opbevar glasset i et mørkt skab. Ryst glasset et par gange om dagen, så du sikre at blomsterne hele tiden er dækket af olie, ellers kan du risikere at de mugner.

Efter 4-6 uger sier du blomsterne fra, og hælder olien over i en rengjort glas med låg og du har din egen hjemmelavede morgenfrueolie.

Den lidt svære

30 gram tørret øko. morgenfruehoveder, med blomsterbunden på, ikke kun kronbladene. Enten kan du blende dem eller snitte dem fint .(Sonnentor har en fin tørret øko morgenfrue)

1-2 spsk vodka

250 ml. god økologisk olivenolie.

Vejledning:

Du skal røre vodka og morgenfruer godt sammen i en skål, dette gør du får at åbne cellevæggene og hydrere planterne uden vand, så afgiver de lettere deres fantastiske indholdsstoffer. Du lader det hvile i 10 min og kommer det over på et glas med låg. Så hælder du olivenolien på så alt plantematerialet er dækket helt, et par centimeter over materialet. Så skal de stå 6 uger og trække. Den første uge skal du med en ren lang genstand gaffelskaft eller lign. forsigtigt røre det rundt og sørge for at der ingen luftbobler ned i urten er. Det må meget gerne stå lidt lunt, så indholdsstoffer rigtigt kan trække ud i olie.

Efter 6 uger filteres olien og du har den lækreste og mest eksklusive hudolie!

4 Kommentarer on “Morgenfrueolie

  1. Hej Regine
   Jeg må ærligt sige at jeg ikke har prøvet den i ansigtet men det tænker jeg godt den kan. Du kan evt. prøve på den ene kind og se om det går an 🙂
   Kh.
   Isabell

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *