Oplev Malaga – ultimativ guide

En Smuk Destination fyldt med Kultur, Historie og Solskin

Malaga, beliggende på den smukke Costa del Sol, er ikke for mig kun en destination for solbadning og strandliv. Men også et kulturelt og historisk centralt punkt, der fortjener udforskning.

Viste du at Malaga er fødestedet for ingen ringere end Pablo Picasso, en af verdens mest berømte kunstnere? Jeg anbefaler et besøg på Picasso-museet for at se nogle af hans mesterværker og lære mere om hans liv og indflydelse på kunstverdenen. Men vær forberedt og bestil billet i rigtig god tid, gerne inden du tænker på at besøge museet. Vi var desværre ikke så heldige og måtte opgive for der var laaaaaang kø. Vi satte os på en af malagas mange hyggelige cafeer (La Canasta) som egentligt er et bageri og fik spansk kage i stedet for. Udover Picasso-museet er der også en række andre kunstgallerier og museer, der udforsker alt fra moderne kunst til lokal historie.

Byen er også rig på historie, og dens gamle bydel er fyldt med smalle gyder, charmerende pladser og historiske bygninger. Gå ikke glip af et besøg i Malaga-katedralen, også kendt som La Manquita på grund af dens ufuldendte sydtårn. Den gamle mauriske fæstning, Alcazaba, tilbyder en fantastisk udsigt over byen og havet og er et must-see for historieelskere.

Malaga er kendt for sin lækre gastronomi, og du må ikke gå glip af muligheden for at smage på nogle af de lokale specialiteter. Prøv de lækre tapasbarer, hvor du kan nyde en bred vifte af små retter, der spænder fra friskfanget fisk til lækre skinke- og ostetallerkener. Og sørg for at skylle det hele ned med en kølig og forfriskende glas lokal vin eller en sød Malaga-vin.

Selvfølgelig kan du ikke besøge Costa del Sol uden at tilbringe lidt tid på stranden. Malaga har flere fantastiske strande, hvor du kan slappe af, dyppe tæerne i det krystalklare vand eller prøve nogle vandsport. Tag en tur langs den berømte strandpromenade, Muelle Uno, og nyd udsigten over havet og de omkringliggende bjerge.

Hvis du er til eventyr, har Malaga masser at tilbyde. Tag på vandreture i de omkringliggende bjerge, udforsk de nærliggende hvide landsbyer eller tag en tur til den smukke Caminito del Rey, en spektakulær vandrerute gennem en kløft. OBS – billedet er lånt!

En Guide til Overnatning i Malaga

Selvom vi ikke boede i selve Malaga så er valget af, hvor man skal bo i byen, afhængig af ens præferencer, budget og formål med opholdet. Uanset hvor du vælger at bo i Malaga, er der et bredt udvalg af indkvarteringsmuligheder til enhver smag og ethvert budget, lige fra luksushoteller til budgetvenlige hotels og lejligheder. Det bedste er at overveje, hvad du gerne vil opleve under dit ophold, og vælge et område, der passer bedst til dine behov.

Centrum (Centro): At bo i centrum af Malaga giver dig nem adgang til alle de vigtigste seværdigheder, restauranter, butikker og natteliv. Du kan vælge mellem alt lige fra boutiquehoteller til større hotelkæder, og du vil være tæt på Malagas historiske kvarterer og shoppingområder.

Malagueta: Dette område ligger tæt på stranden og er ideelt for dem, der ønsker at kombinere byferie med strandliv. Du finder et udvalg af hoteller og lejligheder med udsigt over Middelhavet og let adgang til stranden samt restauranter og barer.

El Palo og Pedregalejo: Disse to kvarterer er beliggende øst for centrum langs kysten og er kendt for deres afslappede atmosfære og fantastiske fiskerestauranter. Det er et godt valg for dem, der ønsker at opleve det lokale liv og bo tæt på stranden uden at være langt fra byens centrum.

SoHo: Dette område, tidligere kendt som kunstnerkvarteret, er blevet genoplivet og er nu et trendy og kreativt kvarter med kunstgallerier, moderne restauranter og caféer. Det er et godt valg for dem, der ønsker at bo i et levende kvarter med masser af kulturelle tilbud.

La Malagueta: Dette kvarter ligger nordøst for centrum og er kendt for sin livlige atmosfære, restauranter og barer. Det er også hjemsted for Malagas tyrefægtningsarena, Plaza de Toros de la Malagueta.

Benalmádena: er en by og kommune, der ligger i provinsen Malaga, som er en del af den autonome region Andalusien i det sydlige Spanien. Benalmádena ligger cirka 12 kilometer vest for Malaga by, langs Costa del Sol-kysten. Det er en populær turistdestination kendt for sine strande, marina, forlystelsesparker og kulturelle attraktioner. Vi boede i dette område og vi synes bestemt det var et dejligt rolig område og faktisk ikke så turistet.

Campistmuligheder i og omkring Malaga

Hvis du er en campist, der søger et sted at parkere din camper eller telt, er der flere gode muligheder i og omkring Malaga. Her er nogle af de bedste campingpladser i området:

Camping Malaga Monte Parc. Denne campingplads ligger tæt på Malaga og tilbyder gode faciliteter som swimmingpool, restaurant og daglige aktiviteter.

Adresse: Carretera de Cártama, 10, 29190 Málaga

Website: Camping Malaga Monte Parc

Faciliteter: Swimmingpool, restaurant, Wi-Fi, adgang til offentlig transport.

Tip: Book i forvejen i højsæsonen for at sikre dig en plads.

Camping de la Sierrecilla. Beliggende lidt uden for Malaga, i et naturskønt område, tilbyder denne campingplads en fredelig retreat med faciliteter som en swimmingpool og sportsaktiviteter.

Adresse: Ctra. A-343, 29260 Villanueva del Trabuco, Málaga

Website: Camping de la Sierrecilla

Faciliteter: Swimmingpool, legeplads, Wi-Fi, restaurant.

Tip: Perfekt til dem, der ønsker at kombinere naturen med en bytur til Malaga.

Camping Torremolinos. Denne campingplads ligger lidt længere øst for Malaga, men tilbyder nem adgang til stranden og byens faciliteter i Torremolinos.

Adresse: Calle de la Campana, 7, 29620 Torremolinos, Málaga

Website: Camping Torremolinos

Faciliteter: Swimmingpool, Wi-Fi, restaurant, tæt på stranden.

Tip: Et godt valg, hvis du ønsker at være tættere på stranden og stadig have nem adgang til Malaga.

Camping Cabopino. Ligger en kort køretur fra Malaga og er kendt for sin smukke beliggenhed nær Cabopino-stranden.

Adresse: Carretera de Cádiz, km 192, 29604 Marbella, Málaga

Website: Camping Cabopino

Faciliteter: Strandtilgang, swimmingpool, restaurant, Wi-Fi.

Tip: Book tidligt, især i sommermånederne, da denne campingplads er populær blandt både lokale og turister.

Kende Kulturelle Oplevelser

Museo Carmen Thyssen. Museo Carmen Thyssen ligger i en smuk bygning fra det 16. århundrede og tilbyder en imponerende samling af 19. århundredes spansk maleri. Det er en mindre, men fremragende kunstsamling, der supplerer Picasso Museum.

Adresse: Calle Compañía, 10, 29008 Málaga

Website: Museo Carmen Thyssen

Tip: Se om der er nogen specielle udstillinger under dit besøg.

Centro de Arte Contemporáneo (CAC)

Dette moderne kunstmuseum tilbyder skiftende udstillinger af både spanske og internationale kunstnere, og det er en fremragende mulighed for at se samtidskunst i Malaga.

Adresse: Calle Alemania, 4, 29001 Málaga

Website: CAC Málaga

Tip: Entréen er gratis, så det er en god mulighed for en kunstnerisk pause fra de mere historiske seværdigheder.

Udover de Kendte Seværdigheder

Udover de mest populære seværdigheder, som Picasso-museet, Malaga-katedralen og Alcazaba, er der mange andre fascinerende steder at udforske i Malaga. Her er nogle forslag til, hvad du ellers kan se i denne dejlige by.

Castillo de Gibralfaro: Dette er en middelalderlig borg, der ligger på en bakke med udsigt over byen. Gibralfaro-borgen er kendt for sine imponerende mure og fantastiske udsigt over Malaga og Middelhavet. Se mere HER

Catedral de Málaga: Også kendt som Málagas katedral, er en imponerende gotisk-katolsk kirke beliggende i hjertet af Malaga by i Andalusien, Spanien. Katedralen er et fremtrædende vartegn i byen og en af de mest besøgte turistattraktioner i regionen. Læs mere HER

Centro de Arte Contemporáneo (CAC): Hvis du er interesseret i moderne kunst, skal du besøge CAC Malaga. Dette museum har en imponerende samling af samtidskunstværker og arrangerer regelmæssigt midlertidige udstillinger. Se mere HER

Muelle Uno: Dette er en moderne havnefrontpromenade, der er fyldt med butikker, restauranter og barer. Det er det perfekte sted at slentre langs havet, shoppe souvenirs eller nyde en drink med udsigt over marinaen.

Mercado de Atarazanas: Dette livlige marked er et must-see for madelskere. Gå rundt og udforsk boderne fyldt med friske frugter, grøntsager, kød, fisk og ost. Du kan endda nyde en hurtig bid at spise på en af de mange tapasbarer inde i markedet. Se mere HER

Jardín Botánico-Histórico La Concepción: Dette smukke botaniske havekompleks ligger lidt uden for byen og er hjemsted for en imponerende samling af planter fra hele verden. Tag en afslappende gåtur gennem de frodige haver og nyd naturens skønhed. Læs mere HER

Mijas Pueblo, en charmerende hvidkalket by, der ligger i bjergene omkring 30 kilometer fra Malaga. Mijas Pueblo er kendt for sine smalle brostensbelagte gader, traditionelle andalusiske huse og betagende udsigt over kysten. indlæg kommer snarest.

Teatro Romano: Gå tilbage i tiden ved at besøge det romerske teater i Malaga, der stammer tilbage fra det 1. århundrede f.Kr. Teatret blev opdaget i 1951 og er nu åbent for offentligheden, der kan udforske dette historiske sted. Se mere HER

Malaga Park (Parque de Malaga): Dette er en smuk park midt i byen, perfekt til en afslappet gåtur eller en picnic. Parken har et væld af eksotiske planter og træer samt springvand og springvand, der skaber en rolig oase midt i byens travlhed.

Plaza de la Merced: Denne plads er en af de mest populære i byen og er kendt for sine farverige bygninger, livlige atmosfære og historiske betydning. Plaza de la Merced er omgivet af caféer, restauranter og butikker og er et populært mødested for både lokale og turister.

Pladsen er også kendt for at være hjemsted for statuen af den berømte maler Pablo Picasso, der blev født i Malaga. Statuen sidder foran Picassos fødested, der nu fungerer som et museum, og tiltrækker besøgende, der ønsker at lære mere om kunstnerens liv og arbejde.

Puente Nuevo: Den mest ikoniske seværdighed i Ronda er Puente Nuevo, en imponerende bro, der strækker sig over Tajo Gorge og forbinder byens gamle og nye bydele. Udsigten fra broen er betagende, og det er et must-see sted i Ronda. Indlæg kommer snarest…

Centre Pompidou Málaga

Malaga er hjemsted for en filial af det berømte franske museum, Centre Pompidou. Dette museum er et must-see for kunstelskere og tilbyder en enestående mulighed for at opleve moderne og samtidskunst i hjertet af Andalusien.

Om Museet

Centre Pompidou Málaga åbnede i 2015 og er det første Pompidou-center uden for Frankrig. Museet er kendt for sin farverige, kubeformede bygning, som er blevet et vartegn i byen. Det byder på en bred vifte af permanente og midlertidige udstillinger, der viser værker fra Centre Pompidou’s samling i Paris.

Disse steder er blot et udvalg af alt det, Malaga har at byde på. Uanset hvad dine interesser er, vil du helt sikkert finde masser at udforske og nyde i denne skønne by.

Aktiviteter for Familier med børn

Aqualand Torremolinos

Hvis du rejser med børn, er Aqualand i Torremolinos et fantastisk sted for en sjov dag med vandrutschebaner, bølger og pools.

Adresse: Ctra. Cádiz, km 225, 29620 Torremolinos, Málaga

Website: Aqualand Torremolinos

Tip: Køb billetter online for at få rabat og undgå lange køer.

Bioparc Fuengirola

En lille, men velholdt zoo beliggende i Fuengirola, kun en kort køretur fra Malaga. Bioparc Fuengirola tilbyder en naturskøn oplevelse med fokus på dyrevelfærd og bevarelse.

Adresse: Calle Camilo José Cela, 6, 29640 Fuengirola, Málaga

Website: Bioparc Fuengirola

Tip: Køb billetter online for at få adgang til særlige rabatter og tilbud.

Naturoplevelser

Parque Natural Montes de Málaga

For dem der elsker naturen, er Parque Natural Montes de Málaga et fantastisk sted til vandreture, picnics og fuglekik.

Adresse: 29013 Málaga

Website: Parque Natural Montes de Málaga

Tip: Tag vandrestøvler på, og medbring madpakke til en dag i naturen.

Obs – billedet er lånt!

Caminito del Rey

En dagstur til Caminito del Rey, en spektakulær hængebro og gangsti bygget langs klipperne, er en fantastisk udflugt for dem der søger et eventyr.

Adresse: El Chorro, 29552 Ardales, Málaga

Website: Caminito del Rey

Tip: Billetter skal købes i forvejen, og det er en god idé at reservere tidligt, især i højsæs

OBS – Billedet er lånt!

Malagas Markeder En Kulinarisk Rejse gennem Lokale Smag og Kultur”

Malaga har flere markeder, hvor du kan opleve den lokale kultur, købe friske råvarer, håndlavede varer og meget mere. Her er nogle af de markeder, du kan besøge i Malaga:

Atarazanas Market (Mercado Central de Atarazanas): Dette livlige marked ligger i centrum af Malaga og er en af byens mest populære. Her finder du et bredt udvalg af frugt, grøntsager, kød, fisk, krydderier og delikatesser. Markedets smukke jernstruktur og farverige atmosfære gør det til en fornøjelig oplevelse at udforske.

Huelin Market (Mercado de Huelin): Dette marked ligger i bydelen Huelin og er kendt for sit store udvalg af fersk fisk og skaldyr samt frugt og grøntsager. Der er også boder med kød, ost, brød og andre dagligvarer. Det er et fantastisk sted at opleve den lokale handelstradition og købe friske råvarer.

Mercado de Salamanca: Dette marked ligger lidt uden for byens centrum, men det er bestemt værd at besøge. Her finder du et stort udvalg af frugt, grøntsager, kød, fisk, krydderier, oliven, oste og meget mere. Markedet har også en hyggelig atmosfære og et udvalg af tapasbarer, hvor du kan nyde en snack eller en drink.

Vær opmærksom på, at nogle markeder har specifikke åbningstider og dage, så det kan være en god idé at tjekke på forhånd, når du planlægger dit besøg.

Opdag Byens Bedste Butikker og Indkøbssteder”

Shopping i Malaga var en fornøjelig oplevelse for mig. Med et bredt udvalg af butikker, butiksarkader og indkøbscentre at udforske. Husk at nyde den hyggelige atmosfære i byen, mens du udforsker de forskellige shoppingmuligheder.

Calle Marqués de Larios: Dette er en af Malagas mest berømte shoppinggader, kendt for sine smukke bygninger og et bredt udvalg af butikker. Her finder du alt fra internationale modekæder til lokale butikker, der sælger tøj, sko, accessories og mere.

Calle Nueva: En anden populær shoppinggade, der ligger i centrum af Malaga. Her finder du også et stort udvalg af butikker, caféer og restauranter, der passer til enhver smag og stil.

El Corte Inglés: Dette spanske stormagasin har flere afdelinger rundt om i byen og tilbyder alt fra tøj og sko til kosmetik, elektronik og hjemmeprodukter. Det er et godt sted at finde kendte mærker og et bredt udvalg af varer under ét tag.

Mercado Central de Atarazanas: Udover at være et livligt madmarked er Atarazanas-markedet også et fantastisk sted at shoppe efter lokale delikatesser som oliven, ost, skinke og andre specialiteter

Indkøbscentre: Malaga har flere indkøbscentre, herunder Centro Comercial Larios og Centro Comercial Vialia, der tilbyder et bredt udvalg af butikker, restauranter og underholdning.

Kom Rundt i Malaga

Malaga tilbyder flere transportmuligheder, som gør det nemt at komme rundt i byen og udforske området. Her er en oversigt over dine transportmuligheder i Malaga:

Offentlig Transport

  • Metro: Malagas metrolinje forbinder forskellige dele af byen, herunder lufthavnen og byens centrum. Metroen er effektiv og nem at bruge for både turister og lokale. Tip: Køb en TTP-kort (transportkort) for ubegrænset rejse på metroen i en given periode.
  • Bus: Byens busnetværk dækker et stort område, og du kan finde ruter til de fleste af Malagas seværdigheder og strande. Billetter kan købes ombord eller på billetautomater. Tip: For en omfattende oversigt over busruter og tidsplaner, tjek EMT Málaga’s hjemmeside.
  • Leje af Bil. Hvis du planlægger at udforske områder uden for Malaga, såsom Ronda eller Nerja, kan biludlejning være en god mulighed. Der er flere biludlejningsfirmaer både i lufthavnen og i centrum af Malaga. Tip: Book din bil online på Rentalcars eller Sixt for at få de bedste priser og tilgængelighed.
  • Taxaer og Ride-Sharing. Taxaer er let tilgængelige i Malaga, og du kan finde dem ved taxaholdepladser i hele byen eller bestille en taxa via appen MyTaxi (nu Free Now). Ride-sharing tjenester som Uber er også tilgængelige i Malaga. Tip: Hvis du bruger taxaer, så vær opmærksom på, at der kan være ekstra gebyrer for bagage eller turer uden for byens grænser.
  • Cykeludlejning og Gå-Ture. En af de bedste måder at opleve Malaga på er ved at leje en cykel eller tage en gå-tur. Mange områder i Malaga, herunder strandpromenaden og byens centrum, er ideelle til cykling og gåture. Tip: Lej en cykel fra Malaga Bike for at få en fleksibel transportmulighed til at udforske byen.

De Bedste Tapasoplevelser i Malaga

At finde de bedste tapas i Malaga kan være en subjektiv oplevelse, da det afhænger af personlige præferencer og smag. Men der er mange steder i Malaga, der er kendt for deres lækre tapas og autentiske atmosfære.

Disse er blot nogle få eksempler på de mange fantastiske tapasbarer, der findes i Malaga. Et godt tip er – glem ikke at udforske de små lokale barer og restauranter væk fra de mest turistede områder for at finde nogle autentiske tapasoplevelser.

El Pimpi: Beliggende i hjertet af Malaga by, er El Pimpi en af de mest ikoniske tapasbarer i byen. Den har en hyggelig atmosfære og serverer et bredt udvalg af traditionelle tapas, ledsaget af lokale vine og sherry.

La Campana: En anden populær tapasbar i Malaga er La Campana, der ligger i nærheden af den berømte Plaza de la Merced. Den serverer autentiske andalusiske tapas og har et omfattende udvalg af retter til at vælge imellem.

Antigua Casa de Guardia: Dette er en historisk bodega, der har eksisteret siden 1840’erne og er kendt for sit udvalg af lokale vine og traditionelle tapas. Det er et must-besøg for enhver, der ønsker at opleve den ægte andalusiske tapas-kultur.

La Cosmopolita: Beliggende i det historiske centrum af Malaga, tilbyder La Cosmopolita en moderne tilgang til tapas med kreative retter og en elegant atmosfære.

Uvedoble: En moderne og trendy tapasbar, der serverer en blanding af traditionelle og innovative tapasretter. Det er et populært sted blandt både lokale og besøgende.

Praktiske Tips

Bedste Rejsetidspunkt. Malaga har et behageligt klima året rundt, men de bedste måneder at besøge byen er fra marts til juni og fra september til november, når vejret er mildt, og der er færre turister. Tip: Undgå juli og august, hvor det kan være meget varmt, og der er mange turister.

Valuta og Betaling. Valutaen i Spanien er Euro (€). De fleste steder accepterer kreditkort, men det er en god idé at have lidt kontanter til mindre køb eller i mindre butikker. Tip: Brug en lokal hæveautomat for at undgå ekstra gebyrer fra udenlandske hæveautomater.

Sikkerhed. Malaga er generelt en sikker by for turister, men det er altid en god idé at være opmærksom på dine ejendele, især i travle områder og på stranden. Tip: Hold dine værdigenstande tæt på dig, og vær opmærksom på lommetyve i større menneskemængder.

Har du besøgt Malaga, eller planlægger du en tur? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarerne nedenfor!

Læs evt. med på vores indlæg om byen Benalmadena som vi boede I HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *