MEDITATION

meditaion

Undervisning en til en

Mange tror de ikke kan meditere, det er ihvertfald det jeg tit hører, når jeg begiver mig i kast med at fortælle om meditation.  Til det kan jeg kun sige – jo du kan.

Mange tror at det og meditere er sådan noget spirituel noget. Men det er faktisk langt mere nede på jorden end du drømmer om.  Mange er helt uviden om hvordan meditation kan gavne dem, og det synes jeg er synd. Meditation kan betragtes som en træning af sindet. Sindet trænes, så det bliver stærkt, smidigt.

Som noget af det første jeg plejer at sige er, at jeg kan med fordel anbefale, at man reflekterer lidt over, hvorfor man gerne vil meditere? Det vil være en stor hjælp og støtte, hvis man har formuleret en god motivation, som man kan hente frem, hvis man nu får lyst til at springe over en dag.

Mange har ofte en forventning om at en meditation skal give total ro. Sommetider er det også rigtigt, men de fleste gange sker der alt muligt andet. Dine tanker vil altid være der og går altså ikke væk bare fordi du sætter dig ned for at meditere. Husk på – der er ikke nogen rigtig måde at føle på, mens man mediterer.

Sommetider er det dræbende kedeligt. Sommetider opløftende og spændende. Og igen, er du ved at falde i søvn og du vil opleve rastløshed, så du har lyst til at rejse dig og gå. Og det er helt naturligt – det er sindet der prøver at fortælle at den hellere vil noget andet – måske en vane presser sig på. Men det er så her du skal være stålfast og bevare din meditationstilstand. Lige netop den træning har en stor effekt på din hjerne, din måde at opfatte dine tanker og dit liv på.

Min forudsætning for at lære at give min viden fra mig er at jeg er buddhist og har mediteret i over 10 år.

Meditation og mindfulness bygger på traditioner og viden fra Buddhismen. I USA bragte Jon Kabat-Zinn meditation og mindfulness ind hospitalsvæsenet i 70’erne med meget positive resultater for patienter med store komplekse fysiske og psykiske problemstillinger.

Som med al anden fitness, skal du være indstillet på at afsætte tid til træning flere gange om ugen, og jeg kan støtte dig i at få meditation og mindfulness integreret i din hverdag.

Jeg tilbyder træning en til en igennem sessioner i mit lokale, på din arbejdsplads eller på Skype. Fordelen ved at arbejde en til en, er at du får en træning der matcher din hverdag.

Og husk – Mindfulness-meditationer skal ikke forveksles med dagdrømmeri, det er en træning i at se og mærke, det som allerede er i dit liv. Det er det bedste grundlag for beslutninger om ændringer.