Michael Andersen Lampe

Habengutmarked ved godsbanen

I søndags til Habengutmarked på godsbanen i Aarhus spottede min kæreste og jeg denne Michael Andersen Lampe fra 1950érne. (Bornholmsk Keramik) I første omgang gik vi efter farven og designet. Vi havde været på udkig efter en ny lampe til stuen, og jeg havde set flere afskygninger af denne type lampe mere eller mindre heldige.  Jeg går som udgangspunkt ikke efter et kendt navn eller mærke, men i vise tilfælde viser det sig at jeg tilfældig falder over dem alligevel.

Efter en god handel Hos standen Lopper&Delux, som også har til huse i Aarhus (vi sparede lidt penge og sælgeren tjente stadig lidt), blev vi hurtige enige om denne her lampe skulle hjem til os at bo. Vi gik strakt på jagt efter en glødepære, og faldt over denne her LED 2W Warm White Facet pære købt i Silvan.

Den står allerede nu og pynter (selvom den ikke tændt) og vi er meget glade for den.

MichaelAndersenLampe

Lidt historie lånt fra nettet:

Michael Andersen har leveret sublimt dansk design og keramik siden 1890 med dedikerede samlere over hele verden lige fra New York til Tokyo.

Michael Andersen (1859-1931) blev udlært keramiker hos Lauritz Hjorth i Rønne på Bornholm. Michael Andersen overtog i 1890 Th. Stibolts keramiske virksomhed i Rønne og videreførte den i eget navn. Den keramiske virksomhed kan dateres helt tilbage til 1771.

Michael Andersen i tal

I 1935 vinder Michael Andersen en fornem guldmedalje ved Verdensudstillingen i Bruxelles (Exposition Universelle et Internationale de Bruxelles) for sin glasur, og betegnes herefter med rette som glasurens mester.

Vores keramik fra 1890 – 1900 er kendetegnet ved at Michael Andersen stod med gotiske bogstaver i bunden af keramikken.

Fra 1900 – 1916 benyttede vi latinske bogstaver.

Fra 1916 skiftede vi inskriptionen til MA&S for Michael Andersen & Søn.

Fra 1930 har vi som logo benyttet Rønnes byvåben med de tre fisk.

Modelnumrene er fortløbende og indgraveret i bunden af keramikken.

Kilde: https://maceramics.com/historie/


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *