Hotel Strande – Kiel

Turen går til Kiel

I fødselsdagsgave november 2017 fik jeg et 3 dags ophold for to til Kiel af min kæreste. Hvis I ikke allerede ved det, så er min kæreste og jeg ret vilde med oplevelser, – store som små. Og vi skød året i gang (januar 2018) med denne tur til Nordtyskland. Mit kendskab til Kiel var ikke udpræget stort, andet end jeg ved, at det er en havneby i Nordtyskland og at Kiel ligger ved Kielerfjorden, en del af Østersøen ud for Langeland og Ærø og den nærmeste storby er Hamborg. Så jeg viste ikke helt, hvad jeg skulle forvente, men glad for gaven, det blev jeg.

Neumünster

Vi gik hurtig i gang med at planlægge turen og selvfølgelig skulle vi svinge forbi Neumünster by og Outlets. (Vi kan simpelthen ikke tage på nogen ture, uden og se hvad der er i nærheden af det sted vi skal opholde os – og selv den bedste genbrugsjæger, kan have trang til luksus), men også fordi jeg har hørt af omtale at man kunne spare en del penge på ellers dyre mærkevarer og så en hel by i en by synes jeg lyd spændene ? så derfor synes vi, det var en oplagt mulighed, at bruge et par timer der, inden vi kørte ned til hotellet. Man kan nemt bruge en dag på at shoppe der, så hvis det ikke var fordi, at vi skulle videre, ville det være en oplagt mulighed at tage et weekendophold i selve byen, som for øvrigt er rigtig hyggelig.

Vi tog dog næsten tomhændet derfra, lige bortset fra jeg fik købt (på bud naturligvis) en lang jerseykjole (som for øvrigt er helt fantastisk at have på) vi synes ikke det var specielt mange penge at spare – måske vi ikke kom på det rette tidspunkt – så da mørket faldt på kørte vi mod hotellet i Kiel.

Hotel strande

Vi boede på det hyggelige badehotel (hotel strande) lige ud til Kielerfjordens kyst gemt lidt væk bag nogle store træer. Værelset var godt, rent, tilpas stort og med gratis WiFi og romservice. (det havde vi med i vores ophold) Selve restauranten (hyggelig og delt op i flere dele med f.eks. en pejsestue og vinterhave, hvor man kan indtage sin mad) og ligger ud til en (virkelig en flot havudsigt, skulle det vise sig). Da vi ankom, var vi blevet lidt sultne, så vi satte os ned på hotellets restaurant og her blev vi virkelig forkælet af det søde og venlige personale og ikke mindst deres velsmagende retter der var overvejende tysk men med et internationalt strejf og med dertilhørende vin, – forrygende!

Fredagen startede vi naturligvis også ud med et overdådigt morgenbord hvor der virkelig var alt hvad hjertet kan begære. Vi kunne tydeligvis se at de  gik op i at servere et sundt og nærende morgenmåltid med stor variation og igen blev imødekom det sæde morgenpersonale. Det var også her jeg fik øjerne op for pebermyntete (det har efterhånden taget 1 pladsen, som ellers har været rigtig hjemmelavet Chai te)

Kiel

OG SÅ gik turen til Kiel! Desværre var vejret ikke helt med os – det var hundekoldt og en let dis lå i luften.  Men vi måtte jo finde ud af om der var noget at komme efter i Kiel. Gågaden er bred og der kan gøres indkøb af alskens slags. Men inden vi ville ind og se nærmere på den, besluttede vi os til at gå langs havnen til Kiels gamle botaniske have, som fungerer som en stor park. Det blev en lidt lang tur rundt om og i Kiel, hvor vi gik forbi flere stier og gader inden vi igen nåede til gågaden, hvor vi fandt Stormagasinet Kaufhaus, som minder lidt om Bruuns Galleri med alle dents mange butikker. Lige ledes fandt vi Citti-park her brugte vi også et par timer og fandt mange spændende butikker, hvor der blev handlet lidt. Desuden gode muligheder for lækker mad til rimelige penge.

Om det var vejret eller trangen til at komme hjem på hotellet og slappe af – tænker lidt begge dele kunne spille ind her. Så hjemad til hotellet vi kørte! Vi kunne senere glæde os til en 3 retteres menu – vi rullede hen til værelset den aften!

Lørdag vågnede vi stadig mætte fra gårsdagens multi måltid men vi måtte jo lige se den smukke havudsigt og inden længe sad vi og følte os lidt som konge og baroner.  

Vi var var særdeles godt tilfredse – Alt i alt er Strandhotel et suverænt valg til et weekendophold eller miniferie til en rimelig pris i forhold til kvaliteten. Her kommer vi helt sikkert igen!

Moin Moin!

Du kan finde Hotel Strande – Kiel på google Maps: Link

https://strandhotel.de/index.php

Har du været i Kiel? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *