Sainte Tropez

På tur til de riges legeplads

Den berømte ferieby Sainte Tropez er et godt udflugtsmål fra Sainte-Maxime, hvor vi bor når vi er på ferie i det sydfranske.  Da der tit er rigtig meget trafik omkring Saint Tropez, sejler vi gerne med de grønne både, når vi skal besøge byen og nyder det friske hav med stort udsyn til kysten og de overdådige både ikke mindst. Det tager kun et kvarter at sejle over til de charmerende smalle stræder, og den overdådige luksus, hvor man vil opleve det mondæne liv blandt jetsettet.

Sainte Tropez

Saint Tropez er kontrasternes by med gamle huse, smalle stræder og havnen er proppet med luksusyachts. Byen er så hyggelig og havnen fascinerende, og det er som regel også et must at tage en smut dertil, når vi alligevel er afsted. I St. Tropez kan du opleve de franske kunstmaleres og Brigitte Bardots paradis samt en by, der emmer af glamour, luksus og boheme-stil. Hvis du vil, kan du slå dig løs i nattelivet, men pas på, det koster.

Første gang

Jeg skulle med til St. Tropez havde vi sat en hel dag af til besøg, da vi jo skulle hele byen rundt. Nu er det en blevet halvdags tur, og tager man den tidlige båd, kan man være tilbage i Sainte-Maxime allerede til frokost. Hvis man da ikke lige sætter sig på en af det pragmatiske restauranter på havnen. Vi finder gerne en hyggelig café inde i byen og får frokost inden turen går tilbage til Sainte Maxime.

Det er så overvældende at se så mange luksusyachts på en gang. Det er meget tydeligt, at der ikke nødvendigvis følger god smag med mange penge. Lige ved siden af de største yachts ligger der små fiskerbåde. Det er en skøn kontrast, synes jeg, som gør Saint Tropez til en lille perle. Men var byen overtaget af rige turister, ville charmen nok snart forsvinde, tror jeg.

Der er rigtig mange mennesker i byen og det vrimler med rige mennesker. De er ret lette at spotte, ikke så meget på deres påklædning, men mere på deres helt særlige, langsomme gang.

Er man til marked, og det er der mange der er, har jeg hørt!

Tirsdag og lørdag er der marked på Place des Lices. Det er enormt stort med alt, hvad hjertet kan begære af af vintage designervarer, fransk sølvtøj, tykke bøger, provencalsk keramik og friskfangede fisk, spændende oste og farverige grøntsager. Generelt er priserne på markedet ret hampre, men det er jo heldigvis gratis at kigge, og der er nok at se på.

https://www.seesainttropez.com/events/place-des-lices-market-st-tropez-saint-tropez-657519

Du kan finde Sainte Tropez på google maps: Link

Har du været i Saint Tropez? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *