Grasse

Parfumernes by

14 km nord for Cannes ligger byen Grasse, med 49.000 indbyggere. Og som er er centrum for Frankrigs parfumeproduktion. Grasse ligger i 333 meters højde, godt beskyttet af bjerge, omgivet af blomstermarkeder og med udsigt til Middelhavet. Helt fantastisk.

Det er byen for alle parfumeelskere!

Jeg vil ikke kalde Grasse som en ren turistby. Det er ikke souvenirbutikker, som dominerer som i mange andre franske byer. Den gamle by i Grasse, vielle ville, er dog stor, gammel og umådelig interessant alligevel. I den gamle bydel fremstår gaderne stadig som i middelalderen, snævre passager og trappegader, smalle, mørke tunneller, hvor solen aldrig trænger ned. Der er en labyrint af smalle gader og vi var ved at gå i ring flere gange.

I Grasse’s gamle bydel, så vi mange mindre velhavende indbyggere, de er nok primært efterkommere fra indvandrere fra de franske kolonier. De mange mænd, som står og hænger ud i store flokke i de smalle stræde gav os en association til en arabisk by.  Vi var vidende til at pragmatisk bryllup i ægte arabisk stil med rosenblade og store farverige kjoler for dammernes vedkommende.  Bruden i en ekstravagant brudekjole.

Mange udsigtspunkter med fantastiske vuer som forklarer, hvorfor Grasse, også er kendt som Middelhavets balkon. Vi stoppede også op og blev taget af denne helt ubeskrivelig udsigt. Dog var vejret en smugle overskyet men man kan vist godt fornemme udsigten?

Fragonard

Maleren Fragonard var født i Grasse i 1732. og vi besøgte hans museum. Vi fandt først ud af at det ikke var velset at tage billeder ved udgangen – UPS!

I Grasse, er mange af historiens mytiske parfumer blevet skabt for Rochas, Dior, Chanel og byen er også idag blevet kendt som parfumernes by.

Vi besøgte naturligvis også Fragonard – (Parfumerie Fragonard) og i kan vel ikke gætte hvad vi fik købt med hjem derfra? Parfume til henholdsvis min kæreste og jeg og en gave til svigermor.

Fragonard

Men jeg synes, man skal tillade sig at gå på jagt i Grasse gamle by hvor små charmerende butikker – de  såkalte konceptbutikker. De sælger også anderledes håndlavede smykker, parfume sæbe mm. Jeg fik både en fin håndlavet halskæde og et armbånd af min kæreste med hjem.  Her fandt vi en hyggelig cafe og spise dejlig frokost og en kaffe til dessert.

Denne del af Frankrig var i en årrække Picassos hjem. I området findes flere gode museer, men det bedste er Musee Picasso i Antibes. Som vi også har besøgt, men jeg beskriver i indlægget Antibes

Du kan finde Grasse på google maps: Link

Har du været i Grasse? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *