Antibes

Ægte fransk charme

Antibes er unægtelig en af de pænere franske byer vi har set og været i.  Om der var fordi, at vejret var klart og solen skinnede fra en babyblå himmel, kunne måske have noget med sagen at gøre, og så alligevel ikke. Det var ægte fransk charme og det er svært ikke at komme til at holde af Antibes.

Vi havde også sat en hel dag af i denne by, og det fortrød vi så absolut heller ikke. Meget afslappet atmosfære i hele byen. Elskede ”er et stort ord” hvert øjeblik! Her skal vi helt sikkert tilbage til.

Old Town og marked

Lige som alle de andre gamle bydele har Antibes også et og som også er et besøg værd. På vej til den gamle byport kan du med stor fordel gå forbi den smukke marina, og nyde den smukke udsigt til middelhavet.

Vi var også at finde i denne del af byen. I de hyggelige brostensbelagte gader med en god blanding af små søde og hyggelige butikker og restauranter var det jo en sand fornøjelse at slentre rundt og suge til sig. Her var der igen masser af smalle gader og interessante bygninger – jeg bliver aldrig træt af det, tror jeg! Der er bare en vis ro i de bydele som tiltaler mig.


For at komme til marked skal du igennem den gamle bydel. Det provencalske marked (hver morgen) ”Marche Provencal” er et meget flot og charmerende fransk gammelt marked. Masser af dejlige friske lokale franske råvarer.

Det er fristende at gå amok efter de lokale franske markeder, der er bare lige et MEN. (vi har slev været der) Hvis man har tindens til uro i maven skal man nok hellere købe ind i de lokale supermarkeder i stedet. Her kan man også sagens finde mange spændene franske specialiteter.


Musee Picasso

På vores tur til Antibes skulle vi da også lige være lidt kulturelle, og der stod Musee Picasso for skud. Mener det kostede 20 danske kr og det er da til at overkomme. Museet ligger i en gammel. men renoveret borg. Meget smuk. Udstillingen er mest baseret på Picassos skitser og tegninger, samt en større fotoudstilling om hans liv i lokalområdet. Vær opmærksom på, at der er ingen store værker og kameraet skal gemmes væk.

Husk at der er middagslukket.

Cathedrale Notre Dame de la Platea d’Antibes

Som ligger lige ved siden af Musee Picasso. Det er en temmelig simpel katedral sammenlignet med alle de andre vi har set. Den minder mere eller mindre om den lokal folkekirke kirke som vi kender i Danmark, til trods for, at den er katolsk. Vi var da heller ikke ovenud imponeret og havde heller ikke armene op over hovedet da vi gik ud.   

Chapelle de la Garoupe

”Chapelle de la Garoupe” er en katoels ”sømandskirke” om man vil. (de fleste kirker i Frankrig er katolske) Men en meget fin kirke med historik og reference til områdets sømænd. Kirken er malerisk og meget interessant.

Da vi næsten var færdige med vores byvandring den dag, trængte vi til lidt fornyet energi, og besluttede os derfor at tage en is. Vi var kommet en tand væk fra turistområdet – typisk os altså! Vi engagerer os mere for helheden i byen end bare turistområdet, så vi kommer sommetider lidt på afveje. Men det er jo også der, man ser byen i det store hele. Så vi havde indlysende lidt svært ved at finde en isbar. Så vi sætte os ind på en nærliggende restaurant, hvor primært de lokale sad, lige bortset fra os. og bestilte lidt eftermiddagskaffe.

Og mage til gæstfri betjening, skal man godt nok lede længe efter! De var så utrolig søde, og vi fik endda lov til at komme ind i baglokalet, og vælge hver vores is. På den måde var de jo også sikre på, at vi fik hvad vi bestilte. Det kan da bare ikke blive bedre!

Du kan finde Antibes på google maps: Link

Har du været i Antibes? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *