Grimaud – Gogolin

En hel anden verden

Ikke langt fra middelhavskysten ligger den lille middelalderby Grimaud, Her skulle det senere vise at der var en udsigt som fik mig til at tabe pusten. Den er jo ubeskrivelig!

Jeg synes at byen er godt bevaret. Når vi bevægede os op mod slottet, (Grimaud Castle) som vi gik rundt i.  skete det op ad smalle stræder som snor sig op og ned og på kryds og tværs med flotte Oliventræer og Bourgonvilla som slynger sig rundt om de franske huse. Forbi middelalderhuse fra 14-1500 tallet. Imponerende! Man bliver nærmest kastet ind i en helt anden tidsalder. Den lille by og ikke mindst slottet oser af historie.

Fik jeg sagt at udsigten er ubeskrivelig smuk? Grimaud er en såkaldt village perché, svævende landsby, hvor husene ligesom kravler op ad bjergskråningen. Grimaud er pga. sin beliggenhed ikke langt fra Golfe-de-St-Tropez.

Efter min mening er Grimaud en spændende og idyllisk middelalderlandsby, som for øvrigt er beliggende i udkanten af bjergkæden Massif des Maures i departementet Var.

Chateau du Grimaud

På vej mod Chateau du Grimaud fra 1100 tallet, passerer man byens lille torv, som byens ældre borgere bruger til dagens spil petanque. Hvis man stopper op for at nyde spillet, bliver man vidne til spillere, der med stor entusiasme og stor præcision kaster jernkuglerne.

Overalt i byen står der skulpturer af mennesker. De er lavet på samme vis i svedent træ, men er alligevel meget udtryksfulde i forhold til hver enkelt placering. De højeste står naturligvis oppe ved ruinen og spejder ud over havet.

Byen kan hver torsdag formiddag byde på et lille marked på torvet, hvor lokal håndværk og franske specialiteter udbydes til salg. Smukke og lækre ting, hvor spotpriser ikke har gjort sit indtog heldigvis.

Jeg vil gerne anbefale et besøg til denne fantastiske landsby. Men tag godt fodtøj på da man skal op af rimelige stejle stir og bakker. Hvis det er sommer så hav en flaske vand og måske lidt til ganen.

Når man først har kæmpet sig hele vejen derop, kan man jo sidde på toppen og nyde udsigten ud over Saint Tropez bugten, fik jeg sagt helt ubeskrivelig udsigt?

Hvis man er i bil hvilket de fleste er, parkerer man bilen ved byens udkant hvorfra der er en trappe direkte op til landsbyens den gammel slotsruin.

Da min kæreste og jeg skulle retur til lejligheden i Sainte Maxime, snakkede vi om at vi kunne lægge vejen forbi søsterbyen Port Grimaud. Det er en lille kanalby, Frankrigs svar på venedig som skulle være vældig hyggelig og en oplevelse værd.  Vi kørte næsten dertil, men mætte af oplevelser blev vi alligevel enige om at vendte om. Byen skal helt sikkert besøges næste gang, vi er på de kanter.

Gogolin

På en af vores til Grimaud kom vi forbi bjergbyen Gogolin og sikke en fin by. Der var lidt mennesketomt i de små snævre gader, men man kunne godt fornemme en skøn atmosfære.

Cogolin er beliggende i Var-departementet og Provence-regionen, i sydøst-Frankrig på 51 kilometer fra Toulon, hovedstadsområdet (Cogolin ligger 701 kilometer fra Paris).

Byen er næsten en malerisk provencalsk landsby bygget på skråningerne af Massif des Maures. Beliggende i hjertet af Saint-Tropez-golfen, er byen nu et populært feriested med sin arv, dets håndværk og dets omgivelser.

Gogolin har også markeder som afholdes to gange om ugen. Den ene på onsdag er det større af de 2 og har mange forskellige boder. Bedre end uden for sæsonen i sommersæsonen. Pladsen i centrum af byen er et must bare at sidde og få en kop kaffe.

Behageligt turistmål i Golfen St. Tropez et par kilometer fra Port-Grimaud , Saint-Tropez og de berømte strande i Ramatuelle.

Der er også et par strande på vej til Saint-Tropez i byen Gassin (snævrere men mindre overfyldte strande).

Du kan også finde Grimaud – Gogolin på google maps: Link

Har du været i Grimaud – Gogolin? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *