Toulon

Flådebyen Toulon

Det eneste jeg viste om Toulon, var det min kæreste havde fortalt mig, det var ikke meget. Da vi begge to aldrig har været i byen, skulle den naturligvis også have et besøg, vi var jo alligevel i det sydfranske.

Toulon, som er en havneby, er også Frankrigs største flådebase som ligger i Middelhavsområdet og byder på flådeskibe fra hele verden. Byen ligger Vest for Hyeres.

Havnen var som var en jævn, let gåtur med nogle fantastiske skibe, og et par gode restauranter langs havnen, samt enkelte souvenirbutikker.

Toulon

Bybilledet er præget af sømænd og indvandrere fra Nordafrika. Vi oplevede også byen som meget ”kold” støvet og betonagtig. Jeg tog mig selv i at holde lidt ekstra fat i min taske.

Toulon er fra det 11. århundrede, og byen har mange levn fra fortiden. Byen er ikke kendt for at være en turistby som rigtige mange andre franske byer. Det bærer byen også præg af. Som udgangspunkt snakker de kun Fransk og meget lidt engelsk.

På trods af at vi havde læst at byen ikke var meget turistminded, kom vi i snak med en venlig og i mødekommen fransk dame i en af de mange tøjbutikker, som fortale om de franske mønstre, som var på de forskellige beklædningsgenstande som hang i butikken, og som viste hvor i Provence tøjet kommer fra. Det var en meget interessant og oplysende fortælling om de forskellige mønstre.

Der er et turistkontor som efter sigende skulle være gode til at hjælpe turister, men også informere at nogle ting er meget sæsonbetonet.

Vi min kæreste og jeg, blev hurtige enige om, at byen er et besøg værd, men den er ikke på vores ”must se” over byer vi gerne vil tilbage til.

Morgenmarked “Cours Lafayette”

Tirsdag og søndag er der et herligt marked i gaderne omkring Lafayette. ”Cours Lafayette” og som er traditionelt provencalsk morgenmarked, hvor du kan købe mad og blomster. Få boder sælger souvenirs fra Provence, herunder oliventræsprodukter, sæber, keramik, urter, blondevarer og lavendel. Det er også her du kan se den dynamiske, multikulturelle lokalbefolkning på et og samme sted.

Bedste strande i Provence

Toulon har nogle af de bedste strande i Provence, og de er nemme at komme til fra byens centrum. De fem strande i Le Mourillon (Lido, Mistral, Source, Pins og Tabarly) ligger sydøst for byen. Stranden Lido er kørestolsvenlig.

Du kan finde Toulon på google maps: Link

Har du været i Toulon? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *