Iskaffe der køler og kvikker og kan laves vegansk!

Iskaffe og sommer hører bare sammen.

Jeg elsker kaffe, men varm kaffe om sommeren kan for de fleste godt være svært at hamle op med. Især hvis temperaturen når op på de 30 grader. Og så er det som om sommer og kolde kaffedrikke bare hører sammen og det smager jo så dejligt.  Denne opskrift på iskaffe er virkelig nem og den smager så skøn. Du kan lave den med plantemælk, så vil den jo være vegansk. Og er man ikke til koffein kan man jo lave den på koffeinfri kaffe.

Mange cafeer tilbyder efterhånden iskaffe men efter min smag lidt forsøde hvis man ikke når at sige de skal komme halv så meget sukker eller sirup i. Men hvorfor ikke også bare lave den selv?

Jeg er lige kommet hjem fra kaffe & sensorik i Aarhus og fik ustyrlig lyst til at dele min opskrift med jer. Så her får i den:

Du skal bruge:

1 dl stærk økologisk kaffe, eller espresso

1 1/2 tsk sukker, eller vaniljesirup – (eller anden favorit sirup som fx karamel)

2 dl mælk, (evt. pisket til tyk mælkeskum) – har kan man også bruge plantemælk

Sådan gør du:

Rør kaffe og sukker sammen i et glas så sukkeret bliver opløst. Lad det køle en smugle af.

Kom en ordentlig håndfuld isterninger i – meget gerne isterninger som er lavet af friskbrygget kaffe (kaffen for lige et eksta ”kick” så kan man godt lide stærk kaffe så er det den model man kan vælge og top hele herligheden med cremet koldt mælkeskum til glasset er fyldt.

Man kan lave Cremet mælkeskum, i en stavblender eller hvis man har en mælkeskummer er det perfekt og som er genial til kold mælkeskum. Alternativt kan man sagens bruge ikke skummet mælk. Kaffen smager lige godt, dog uden cremet fornemmelse.

Det kan da ikke være meget nemmere.

Er man en pyntefis, kan man jo pynte kaffen med et støj kakao eller kakaonips.

Den hurtige

Jeg laver sommetider min iskaffe med instant kaffe, dog af en god kvalitet (økologisk). Det er også utrolig nemt. Så blander jeg bare mælk og instant og kommer isterninger i.

Iskaffe som dessert

Et sidst tip jeg vil give er, at bruge en lidt federe mælk hvis det skal være lækkert og egner sig til en dessert og hvis det skal være rigtig godt, så kan man toppe med en kugle vanilje eller chokoladeis.

Iskaffe

Jeg håber I alle har en dejlig weekend med solskin, kolde kaffedrikke, bare tæer og skøn sommerstemning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *