Gluten/laktosefri biscuit med chokolade

Sprøde og lækre

Jeg synes, og jeg tror jeg deler denne oplevelse, at cookies/biscuit er bedst, når de er sprøde udenpå og lidt bløde inden i. Og man kan altså godt bage gluten/laktosefri cookies som også lever op til det krav. Og det er altså en skrøne, at der skal mange ingredienser i glutenfri opskrifter – det skal der ikke nødvendigvis ikke!! OG jeg har fundet ud af at – ved at bage med havre får du skønne, sprøde småkager uden hvede – og med masser af smag oven i hatten.

Det tager virkelig heller ikke mange minutter at bage disse biscuit. Med blot et kvarters arbejdstid og 12 minutter i ovnen har du nybagte biscuit klar på under en halv time!

Hvabehar!

Og der findes næsten ikke en anledning, hvor småkager ikke er en god idé – har jeg ret?

Tip: Havremel er i store træk bare blendet havregryn. Så har du glutenfri havregryn til rådighed, så kan du også bruge det i stedet for havremel. Så skal du blot blende havregrynene helt fint, så de får samme konsistens som mel.

Der er ikke gluten i havre, men der kan være glutenrester fra andre kornarter i en pakke havremel eller havregryn. Så hvis du skal bage til en person med glutenintolerance (cøliaki), er det vigtigt at du køber glutenfrit havremel eller glutenfrit havregryn.

Du kan også nemt skifte noget af chokoladen ud med nødder eller tørret frugt, hvis du ønsker at variere.

Skift gerne 50 g af havremelen ud med kakaopulver (den uden sukker)

Det skal du bruge:

120 gram rørsukker

140 gram brun farin

150 gram blødt, laktosefri smør

1 æg

1 tsk vaniljesukker

300 gram havremel

3 tsk bagepulver

1 tsk salt

200 – 250 gram laktosefri chokolade

Evt. 50 g hakket pecannødder – har du ikke pekannødder, er hasselnødder et godt bud på en erstatning.

Sådan gør du:

Pisk rørsukker, brun farin og smør sammen. Tilsæt ægget og pisk det godt sammen.

Bland havremel sammen med bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål, og rør det efterfølgende i skålen med de øvrige ingredienser. Rør godt sammen dog uden at piske. Hak chokoladen i mindre stykker og rør det i dejen. Sæt dejen på køl i ca. en time. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Del dejen op i kugler på størrelse med en bordtennisbold (ca. 40 gram) og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Sørg for at have lidt afstand mellem kuglerne, da de flyder ud under bagning. Det passer med 4-5 kugler på en bageplade ad gangen. Der bliver ca. 18 – 20 stk. alt efter hvor store du vil have de skal være.

Bag kagerne i cirka 10-12 minutter. De skal kun have 10-12 minutter i ovnen, også selvom de virker en smule ubagte, når man tager dem ud. Så snart de kommer over på en rist og får lov til at køle af, så bliver de sprøde og lækre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *