Hjemmelavet glutenfri mysli med tvist af kokos og appelsin

Nemt, hurtigt og meget billigere

Da jeg i sin tid gik på jagt efter glutenfri produkter, fandt jeg ret hurtig ud af at de er svimlende dyre. Fx glutenfri mysli. Over 50 kr for 400 g. det er jo sindssyge kg priser. Men det fik samtidig min kreative hjernehalvdel i gang. Müesli består jo i mange tilfælde af div. Kerner, nødder, tørrede bær og havregryn. Så hvorfor ikke lave det selv? Så får man også den rette bladning af produkter man ønsker.

Hjemmelavet mysli – her i en glutenfri version. Det er altså supernemt at bikse sammen, og så smager det himmelsk.

Som sagt er dette en glutenfri version, så der er brugt glutenfri havregryn. Du kan sagtens udskifte med almindelige havregryn, hvis du ikke ønsker eller behøver en glutenfri version. Ønsker du en større potion ganger du jo bare opskriften op til den ønskede mængde. Jeg er ikke vild med når det bliver alt for sødt, man har du det anderledes tilsætter du blot mere honning. Er du fx vil med andre kerne/nødder eller bær så er det den samme fremgangsmåde – du tilsætter blot en dl af det ønskede. Det er jo i grunden kun fantasien som sætter grænsen her.

Hvis myslien opbevares i en lufttæt beholder, kan det holde sig i 2 ugers tid.

Du skal bruge:

2 dl hasselnødder

2 dl mandler

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

1 dl hørfrø

3 dl glutenfri havregryn

1 spsk olie

1 dl flydende honning

Sådan gør du:

Hak hasselnødder og mandler og rist dem på panden til det er let gyldne på svag til middel varme og hæld dem i en skål.  Rist solsikke og græskarkerner og hæld dem op i skålen med mandler og nødder og bland det sammen. Rist havregryn til let gyldne og bland alle tørre ingredienser sammen i en skål. Varm olien op på en pande og tilsæt de tørre ingredienser. Vend dem godt rundt og tilsæt honningen. Sørg for at røre rundt undervejs indtil myslien er blevet ristet af og gyldent. Lad myslien køle af på et stykke bagepapir efterfølgende og kom det i en beholder, der kan lukkes tæt.

Tip: ønsker du ikke at bruge hverken olie eller honning kan du blot riste alle ingredienser på panden og blande dem sammen.

Variant med kokos:

2 dl hasselnødder

2 dl mandler

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

1 dl hørfrø

1 dl kokosmel eller flager

3 dl glutenfri havregryn

1 spsk olie

1 dl flydende honning

Variant med appelsin:

2 dl hasselnødder

2 dl mandler

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

1 dl hørfrø

1 dl tørrede appelsinskal

3 dl glutenfri havregryn

1 spsk olie

1 dl flydende honning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *