Glutenfri blåbærmuffins

Nemme og lækre at lave

Jeg er ret vild med muffins eller petit gâteaus som de kaldes på fransk 😉 De er nemlig portionsanrettet, de er nemme at lave, og så smager de jo fantastisk.

Normalt når jeg giver mig ud i bagværk er det jo som regel med alm hvedemel. Men her de senere år er jeg begyndt at bage glutenfrit. Kan både mærke på min mave og mit generelle velvære, at min mave har godt af både gluten/laktosefri kost. Derfor sker det ind i mellem, at jeg bager gluten- og laktosefrit.

Når det så er sagt, så kan det godt være en jungle at finde frem til gode glutenfrie opskrifter, som næsten smager godt.

Men blåbærmuffins uden gluten og laktose er faktisk både lækre og lette at lave. Og du kan sagens bage dem med alm hvedemel. Du skifter bare boghvedemel ud med hvedemel og de laktosefri smør ud med alm.

Tip: Hvis du vil bruge alm mel skal mel, skal det bare være det billigste af det billigste. Det du betaler for ved mel, er et højt proteinindhold. Det er det der gør det velegnet til gærede brød som franskbrød og den slags. Det er lige præcist det der gør det uegnet til kager, som jo skal være svampede og bløde.

Du skal bruge:

50 gram laktosefri smør

1 æg

65 gram sukker

100 gram revet marcipan

125 gram blåbær

100 gram boghvedemel

1 tsk bagepulver

Sådan gør du:

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og luftigt, ca. 4-5 minutter. Rør det revet marcipan og smeltet smør i blandingen. Vend blåbær i en skål med boghvedemel og bagepulver. Og kom det i skålen med æg-blandingen og rør godt sammen. Fordel dejen i 8 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud. Bag i ovnen 18-20 minutter (hold øje undervejs) og lad dem køle helt af, før kagerne serveres.

Variation

Når jeg fx skal prøve med nyt fyld, tænker jeg altid på om den er væskeneutral. Tilføjer den væske til opskriften? I så fald tilføjer jeg 1 dl mel per dl væske i fyldet. Det er klart den vigtigste regel at huske.

Her er nogle variationer jeg har prøvet og som jeg kan anbefale:

Citron muffins

revet skal og saft af 1 citron

1 dl mel ekstra (hvis der kun er 1/2 dl citronsaft i din citron så brug kun 1/2 dl mel)

Hvid glasur oven på. Evt med citronsaft i.

Chokolade muffins

saft og skal af 1 appelsin

1 dl kakao

Du kan også prøve mine glutenfrie æblemuffins HER

2 Kommentarer on “Glutenfri blåbærmuffins

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *