Blåbærmarmalade med lime

Sprængfyldt med antioxidanter

Hvem elsker ikke blåbær? Jeg kender i hvert fald ingen! Og blåbær er lige nu i sæson. Men har man ikke friske bær i sin have, så tøv ikke med at bruge dem på frost. Denne opskrift er lavet på frosne blåbær da vi have 4 poser a 250 g. du kan sagens lave mindre marmeladen hvis du ønsker mindre potion. Så halver du bare opskriften.

Blåbær er lækre søde i sig selv, men sammen med lidt limeskal og limesaft kan du fremtrylle en marmelade, der smager så fuglene synger fx. på brød, oven på yoghurt eller til morgenmadspandekagerne.

OBS: Nogle gange støder man på blåbær i butikkerne, som er blå udenpå som rigtige blåbær, men hvide indeni. Det er ikke rigtige blåbær, selv om de sælges som sådan. Det er mosebøllebær, som også kaldes amerikanske blåbær. Mosebøllebær smager som blåbær, men indeholder ikke nær så mange antioxidanter.

Du skal bruge:

1 kg blåbær

1 økologisk limefrugt

2 spsk røsukker

2 tsk vanilje

2 tsk melatin

Atamon til at skylle glassene i

Tip: du kan også bruge et økologisk geleringsmiddel, så undgår du konserveringsmidlet atamon, som mange ikke er så begejstret for. Kig på anvisningen på emballagen og se mængden. Hellere kom lidt for lidt i, end for meget.

Du kan også bare bruge saften fra lime, hvis du ikke er så vild med skralden

Blåbærmarmalade passer sig særdeles godt oven på græsk yoghurt og sammen med hjemmelavet granola.

Sådan gør du:

Bring blåbær i kog i en gryde sammen med revet limeskal, limesaft og sukkeret i gryden, Lad det simre i 30 minutter til marmeladen begynder at tykne.

Hæld den færdige marmelade på skoldede, atamon-skyllede glas og opbevar dem i køleskabet.

Du kan også finde min populære opskrift på æblemarmelade HER

Eller er du til figner så se mere HER

Du kan også læse meget mere om blåbær HER og få 4 lækre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *