Glutenfri Æblemuffins

Når lækkersulten begynder at melder sig

Jeg synes, at efteråret bringer mange gode ting med sig – trods blæsende og vådt vejr. Fx – Klart vejr, smukke farver og æbler på træerne. Tiden til at hygge sig inden døre begynder så småt at indfinde sig. Hvor man drikker varme drikke, måske laver man en simregryderet eller bager lækker bagværk. Er du en af de heldige som har æbletræ i haven? Så kunne du jo for eksempel lave disse glutenfri æblemuffins. De er super nemme at lave.

De er perfekte til madpakken eller som et sundere, søde indslag på kagebordet. Lav gerne en god røvfuld og frys dem ned og tag dem løbende op. De er gode som de er, faktisk bedre efter nogle timer i køleskabet.

Du skal lige være lidt obs på at der er er meget forskel på hvor saftige æbler er, og hvilken størrelse de har, så evt. skal du tilsætte lidt ekstra havregryn/mel hvis du synes dejen er alt for våd.

Du skal bruge:

2 dl mandelmel

3 dl havremel

3 æbler (ca 250 g)

1 stor banan

2 tsk vanillesukker

3 tsk bagepulver

3 æg

1 tsk kanel

1 tsk kardemomme

½ tsk muskatnød

1 knivspids salt

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 200 grader gør en bradepande/muffinpande klar med 12 muffinforme. Æbler, banan, æg, olie blendes sammen med salt, havremel og mandelmel. Tilsætte kanel, bagepulver og vanillepulver/vanillesukker og rører rundt. Fyld muffinformene op 2/3 dele og bag dem ved 200grader i ca. 15-20 minutter til de er lysebrune. Lad dem køle af i formen – meget vigtigt, således falder de ikke fra hinanden når du tager dem ud af formen.

Tip: for at give dem lidt kant kan du komme revet skal af økologisk 1 citron i dejen

Du kan også prøve mine blåbærmuffins HER

2 Kommentarer on “Glutenfri Æblemuffins

 1. Ser spændende ud, men jeg mangler angivelse af, hvor meget olie der skal i? Det står ikke i selve opskriften, men længere nede står der, at olie skal blendes med.
  hilsen Birgitte

  1. Hej Bergitte
   Hov ja jeg kan da godt se jeg har glemt at skrive hvor meget olie der skal i – men der skal 3 spsk. i
   Kh.
   Isabell

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *