Como ægte italiensk stemning

Byen med Tidløs Skønhed

Efter et besøg i pulserende Milano siger vi velkommen til Como. En by, der hviler fredeligt ved bredden af en af Italiens smukkeste søer. Med sin betagende naturlige skønhed, fascinerende historie og charmerende atmosfære er Como byen der appellerer til alle sanser. Lad os stresse helt af og mærk hvad der gør Como til et så uforglemmeligt sted.

Como-søen er kernen i byens skønhed. Med sit dybblå vand, omgivet af stejle bjerge og frodige skove, er søen simpelthen betagende. Tag en af de maleriske bådture på søen for at beundre udsigten over de idylliske landskaber eller gå langs promenaden og indånde den friske luft, mens du nyder synet af søen.

Como har en rig historie, der strækker sig tilbage til romerske tider. Byen har bevaret mange historiske seværdigheder, herunder gamle kirker, paladser og pladser. Besøg den imponerende Como-katedral, der stammer fra det 14. århundrede, og udforsk de smalle gader i den gamle bydel for at opdage skjulte perler og fascinerende historie.

Como er også et kulturelt centrum med flere museer, gallerier og teatre. Besøg Museo Archeologico Paolo Giovio for at udforske områdets arkæologiske arv eller tag på en koncert eller teaterforestilling på Teatro Sociale. Byen har også inspireret mange kunstnere gennem tiden med sit smukke landskab og arkitektur.

Como tilbyder også fremragende shopping- og spisemuligheder. Gå en tur langs de elegante butikker i byens centrum for at finde mode, smykker og souvenirs, eller tag til et lokalt marked for at prøve friske råvarer og lokale specialiteter. Nyd derefter en kulinarisk oplevelse på en af de mange restauranter, der serverer autentiske norditalienske retter.

Cathedral of Como (Duomo)

Duomo di Como, eller Como Cathedral, er et betagende eksempel på gotisk arkitektur og en af de mest imponerende seværdigheder i byen Como.

Byggeriet af Como Cathedral begyndte i det 14. århundrede og strakte sig over flere århundreder. Kirken er dedikeret til Santa Maria Assunta og blev bygget for at fejre byens rige historie og åndelige arv.

Kirken er bemærkelsesværdig for sin imponerende gotiske arkitektur og overdådige detaljer. Facaden er prydet med udsmykninger, statuer og spidse buer, der skaber en dramatisk og majestætisk indgang. Indvendigt vil besøgende blive overvældet af det storslåede rum, høje hvælvinger, farvede glasmosaikker og smukke skulpturer.

En af de mest bemærkelsesværdige træk ved Duomo di Como er cenotaphet af Alessandro Volta, opfinderen af ​​den elektriske batteri og en berømt søn af Como. Dette monumentale gravsted, der er beliggende i midten af kirken, hylder hans bidrag til videnskaben og teknologien.

Kirken huser også Kapellet af Den Hellige Grav, et smukt dekoreret kapel dedikeret til Jesu grav. Besøgende kan beundre de intrikate mosaikker, skulpturer og malerier, der fortæller historien om Kristi lidelse og opstandelse.

Et højdepunkt ved besøget af Como Cathedral er muligheden for at klatre op ad tårnet for at nyde en panoramisk udsigt over byen og Como-søen. Udsigten fra toppen er betagende og giver besøgende mulighed for at beundre byens charme og skønhed fra fugleperspektiv.

Como Cathedral er et symbol på byens åndelige og kulturelle arv. Kirken er et vigtigt religiøst centrum. Dens gotiske skønhed, historiske betydning og religiøse arv gør det til et sted, der efterlader dig et uudsletteligt indtryk.  Vil du vide mere om kirken så klik HER

Tempio Voltiano

Tempio Voltiano, eller Volta-templet som det også kaldes, er dedikeret til ære for Alessandro Volta, en fremtrædende fysiker, opfinder og født i Como.

Tempio Voltiano blev opført mellem 1927 og 1928 for at hylde Alessandro Volta og hans banebrydende arbejde inden for elektroteknik og videnskab. Monumentet blev bygget på stedet af Volta’s tidligere hus og laboratorium for at bevare hans arv og minde.

Templet er designet i en neoklassisk stil og er inspireret af gamle græske og romerske templer. Det er en enkel, men imponerende struktur med en elegant front, kolonner og en pediment, der bærer inskriptioner, der hylder Volta og hans bidrag til videnskaben.

Indvendigt huser Tempio Voltiano et museum dedikeret til Alessandro Voltas liv og arbejde. Museet udstiller genstande, dokumenter, modeller og instrumenter, der relaterer sig til hans opfindelser og bidrag til elektroteknikken, herunder hans berømte opdagelse af det elektriske batteri.

Alessandro Voltas opdagelser inden for elektroteknik og hans opfindelse af det elektriske batteri har haft en dybtgående indflydelse på moderne videnskab og teknologi. Tempio Voltiano tjener som en hyldest til hans geni og hans bidrag til menneskehedens viden og fremskridt.

Tempio Voltiano ligger ved bredden af Como-søen og tilbyder en fantastisk udsigt over vandet og de omkringliggende bjerge. Vil du vide mere om Tempio Voltiano klik HER

Centro Storico di Como, eller Como’s

Historisk centrum på dansk, er hjertet af denne charmerende italienske by og er en skattekiste af historie, kultur og arkitektoniske perler. Lad os udforske de fascinerende træk ved dette centrum.

Som nævnt er Como Cathedral et højdepunkt i Centro Storico. Denne gotiske katedral er kendt for sin imponerende facade, farvede glasmosaikker og storslåede interiør. Det er et must-see sted for enhver besøgende.

Centro Storico er kendt for sine mange broer, der krydser de maleriske vandveje, der løber gennem byen. Den mest berømte er Ponte Vecchio, en middelalderbro, der forbinder to dele af byen og tilbyder en smuk udsigt over Como-søen.

At vandre gennem Centro Storico er som at træde tilbage i tiden. De smalle brostensbelagte gader er kantet med historiske bygninger, farverige facader og charmerende cafeer og butikker. Det er det perfekte sted at slentre og udforske den unikke arkitektur og atmosfære.

Udover Piazza del Duomo er der flere andre historiske pladser og kirker at udforske i Centro Storico. Besøg Piazza San Fedele, hjemsted for San Fedele-kirken, eller udforsk de mange andre smukke kirker, der er spredt rundt om i byen.

Centro Storico tilbyder også fremragende shopping- og spisemuligheder. Fra lokale håndværksbutikker og modebutikker til hyggelige trattoriaer og elegante restauranter, er der noget for enhver smag og interesse.

Endelig er Centro Storico hjemsted for flere museer, gallerier og kulturelle institutioner. Udforsk Museo Archeologico Paolo Giovio for at lære mere om regionens historie eller besøge et af de mange kunstgallerier, der viser lokale og internationale kunstnere.

Vil vi anbefale Como?

Med sin naturlige skønhed, historiske rigdom og kulturelle mangfoldighed er Como en by, der efterlader et varigt indtryk på alle, der besøger den. Så ja det korte svar er JA vi vil gerne anbefale dig et besøg i byen. Tag dig gerne tid til at udforske denne smukke by ved søen, og lad dens tidløse skønhed fortrylle dig.

Har du været i Como? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Du kan også læse om byen Lecco HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *