Lecco i Lombardiet

Byen der fortjener at blive udforsket

Lecco den charmerende by beliggende i den nordlige Italien, i den region, der kaldes Lombardiet. Byen ligger ved bredden af ​​den smukke Lake Como (Lago di Como på italiensk) og er omgivet af de imponerende italienske Alper.

Historisk set har Lecco en rig fortid, der strækker sig tilbage til romertiden. Byen har siden da været et centrum for handel og kultur i regionen. Gennem århundrederne har den bevaret sin historiske og kulturelle arv. Det ses i dens imponerende arkitektur, smalle gader og historiske monumenter.

En af Leccos mest bemærkelsesværdige seværdigheder er dens gamle bydel. Der er fyldt med charmerende pladser, kirker og historiske bygninger. Blandt disse kan nævnes Basilica di San Nicolò, en storslået kirke med en imponerende facade, og Torre Viscontea, en middelalderlig fæstning, der engang tjente som forsvarsværk for byen.

Men det er ikke kun byens historiske arv, der tiltræk os til et besøg i Lecco. Byen er også kendt for sin betagende natur, der tilbyder et væld af udendørs aktiviteter for naturelskere og eventyrlystne sjæle som os.

Omkring søen Como og i de omkringliggende bjerge kan du udforske fantastiske vandrestier. Nyde panoramiske udsigter og deltage i en række vandsportsaktiviteter såsom sejlads, windsurfing og kajakroning.

Desuden er Lecco et gastronomisk paradis, hvor du kan nyde autentiske norditalienske retter lavet af friske lokale råvarer. Fra lækre pasta- og risretter til delikate oste og skaldyr, tilbyder Lecco en sand kulinarisk oplevelse for enhver smag.

Vi synes at Lecco er en by, der byder på en perfekt blanding af kultur, natur og gastronomi. Uanset om du er interesseret i kultur, natur, gastronomi. Eller bare ønsker at slappe af og nyde den smukke omgivende atmosfære, vil Lecco med sikkerhed efterlade et uforglemmeligt indtryk.

Markeder i Lecco

Som så mange andre italienske byer er Lecco også en by, der byder på et væld af markeder, hvor du kan opleve den lokale kultur, smage på regionale delikatesser og finde unikke varer. Vi var så heldige at ankomme på en lørdag hvor lørdags markederne ” Mercato di Piazza Cermenati” og  ”Mercato di Piazza XX Settembre” var i fuld gang. Det emmede af markedsstemning.

Jeg har fundet nogle af de mest populære markeder i Lecco til dig:

Mercato di Piazza Cermenati: Dette er det største og mest populære marked i Lecco. Det finder sted på Piazza Cermenati og tilbyder et bredt udvalg af frisk frugt, grøntsager, kød, fisk og ost samt tøj, sko og diverse husholdningsvarer. Markedet afholdes typisk om lørdagen, og det er et fantastisk sted at opleve den lokale stemning.

Mercato di Piazza XX Settembre: Dette marked ligger på Piazza XX Settembre og er en mindre version af Mercato di Piazza Cermenati. Det tilbyder også et udvalg af friske fødevarer og andre varer, og det er et godt alternativ til det større marked, især hvis du er på udkig efter en mere intim atmosfære.

Mercato dell’Antiquariato (Antikmarked): For dem der elsker antikviteter og sjældne fund, er dette marked et must-besøg. Det finder normalt sted på en weekend om måneden og tiltrækker sælgere fra hele området, der tilbyder alt fra møbler og smykker til kunst og kuriosa.

Mercatino del Gusto (Smagsmarked): Dette er en ægte fryd for madelskere. Mercatino del Gusto er et marked, der er dedikeret til regionale specialiteter, gourmetprodukter og håndværksmæssige fødevarer. Her kan du prøve alt fra lokale oste og pølser til håndlavet chokolade og olivenolie.

Mercatino del Fumetto (Tegneseriemarked): Dette marked er en skat for tegneserieentusiaster og samlere. Det tilbyder et stort udvalg af tegneserier, mangaer, grafiske romaner og memorabilia fra både Italien og andre dele af verden.

Uanset hvilket marked du vælger at besøge, er det en fantastisk mulighed for at opleve den lokale kultur, handle med de lokale og måske finde nogle unikke souvenirs at tage med hjem.

Overnatning i Lecco

Lecco tilbyder et bredt udvalg af hoteller og overnatningsmuligheder, der passer til enhver smag og ethvert budget.

Vi er dog blevet ret forvente, da vi gennem en årrække har haft mulighed egen lejlighed i Sydfrankrig. Derfor valgte vi afprøve en lejet lejlighed i den tid vi var i byen. En beslutning vi blev meget glade for.

Hvis du er til overnatning på hotel, har jeg her fundet nogle af de mest populære i Lecco:

NH Lecco Pontevecchio: Dette moderne og stilfulde hotel ligger ved bredden af floden Adda og tilbyder komfortable værelser med moderne faciliteter. Hotellet har også en terrasse med udsigt over floden samt en restaurant, der serverer lækre lokale retter.

Clarion Collection Hotel Griso Lecco: Dette 4-stjernede hotel har en fantastisk beliggenhed med panoramaudsigt over Lake Como. Det tilbyder elegant indrettede værelser, en udendørs pool, en wellness-afdeling og en restaurant, der serverer både lokale og internationale retter.

Albergo Nicolin: Dette hyggelige familiedrevne hotel ligger i centrum af Lecco og tilbyder enkel, men komfortabel indkvartering til en rimelig pris. Hotellet har også en restaurant, der serverer traditionelle italienske retter.

Hotel Don Abbondio: Dette charmerende boutiquehotel ligger i hjertet af Lecco’s historiske centrum, kun få skridt fra byens seværdigheder og restauranter. Hotellet tilbyder elegant indrettede værelser, en hyggelig lounge og en tagterrasse med panoramaudsigt over byen.

B&B Frontelago: Dette bed and breakfast ligger lige ved bredden af Lake Como og tilbyder komfortable værelser med en betagende udsigt over søen. Det er det perfekte valg for dig, der søger en mere intim og afslappet atmosfære.

Uanset hvilket hotel du vælger i Lecco, vil du blive mødt med gæstfrihed, komfort og en fantastisk beliggenhed, der giver dig mulighed for at udforske alt, hvad denne smukke by og dens omgivelser har at byde på.

Lækker is hos Grom

I Lecco og i hele Italien er gelato et populært og lækkert valg for iselskere. Der er flere steder i Lecco, hvor du kan nyde autentisk italiensk gelato af høj kvalitet. Nogle af de bedste steder at få is i Lecco inkluderer:

Grom er en berømt italiensk gelato-kæde, de er kendt for sine lækre, håndlavede isprodukter af høj kvalitet. Grom har adskillige butikker i Italien, herunder i større byer som Milano, Rom og Firenze.

Gelateria del Borgo: Dette sted er kendt for deres lækre gelato lavet af friske råvarer og traditionelle opskrifter. Deres gelato kommer i et bredt udvalg af smagsvarianter, og der er helt sikkert noget for enhver smag.

Gelateria Roma: Beliggende i centrum af Lecco, tilbyder Gelateria Roma et imponerende udvalg af gelato lavet på stedet med kvalitetsingredienser. Deres gelato er cremet og fuld af smag, og de har også sukkerfri og veganske muligheder tilgængelige.

Gelateria Artigianale Il Maggengo: Dette er en anden fremragende gelateria i Lecco, der er kendt for deres håndlavede gelato lavet med kærlighed og omhu. Deres menu inkluderer alt lige fra klassiske smagsvarianter som chokolade og jordbær til mere unikke og sæsonbestemte smagsoplevelser.

Gelateria Terranova: Med en central beliggenhed og en imponerende række gelatosmagning tilbyder Gelateria Terranova en dejlig mulighed for at forkæle dine smagsløg. Deres gelato er lavet frisk hver dag og er sikker på at tilfredsstille dine is-cravings.

Italien er i det hele taget kendt for sin fantastiske gelato, og du vil sandsynligvis kunne finde nogle andre fremragende muligheder i Lecco eller i nærheden.

Shopping i Lecco

Shopping i Lecco tilbyder en række muligheder, der spænder fra små butikker med lokale specialiteter til større detailkæder. Desværre opdagede vi først indkøbscenteret Centro Commerciale Le Due Torri som er et kæmpe en af de sidste dage vi var i byen.

Da jeg skulle skrive indlægget gik jeg på jagt efter muligheder og her er nogle af de mest populære shoppingdestinationer i Lecco. Naturligvis er Centro Commerciale Le Due Torri øverst på listen.

Centro Commerciale Le Due Torri: Dette indkøbscenter ligger lidt uden for byens centrum og tilbyder et bredt udvalg af butikker, herunder tøjbutikker, skobutikker, elektronikbutikker og meget mere. Det er et godt sted at gå på indkøb af både lokale og internationale mærker.

Corso Martiri della Libertà: Denne livlige gågade i centrum af Lecco er et populært shoppingområde, hvor du finder en række butikker, caféer og restauranter. Her kan du gå på opdagelse i lokale butikker, der sælger alt fra tøj og sko til smykker og souvenirs.

Piazza XX Settembre: Denne plads er et af Leccos centrale knudepunkter og er omgivet af butikker, caféer og restauranter. Her finder du også et ugentligt marked, hvor du kan købe alt fra frisk frugt og grøntsager til tøj og tilbehør.

Antikvitetsbutikker: Lecco har også en række antikvitetsbutikker, hvor du kan finde unikke og sjældne genstande fra fortiden. Uanset om du er på udkig efter møbler, kunst eller smykker, er der gode chancer for at finde noget spændende i en af disse butikker.

Gelateriaer og delikatesseforretninger: Hvis du er på jagt efter lokale delikatesser som ost, skinke og olivenolie eller bare vil nyde en lækker gelato, vil du finde flere fremragende muligheder i Lecco. (vi kan helt klart anbefale Grom)

Uanset om du er på udkig efter tøj, lokale specialiteter eller antikviteter, vil shopping i Lecco med sikkerhed tilbyde noget for enhver smag og ethvert budget.

Dyk ned i skønheden og charmen i Lecco og skab minder for livet. Buon viaggio!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *