Vegetarisk buddhabowl med falafel

Eller bare salat i en skål!

Hvad er en Buddha bowl? – tænker du måske? Det gjorde jeg ihvertfald, da jeg hørte begrebet første gang for et års tid siden. Buddhabowls er stadig ret hypede og alle vegetariske restauranter med respekt for sig selv har sådan en skål.

En buddhabowl er jo egentlig bare salat og grønsager i en smuk skål. Men hvorfor ikke bare kalde tingene som det er?

Nå men jeg skal ikke dømme – men en traditionel Buddha bowl er en vegansk salat med både bagte eller grillede og rå grøntsager i mundrette stykker på en bund af ris, quinoa eller lignende. Toppet med diverse bønner eller bælgfrugter. De enkelte elementer i skålen holdes adskilte, men bindes sammen af en dressing. Navnet skyldes formentlig Buddhas tykke, runde mave. (trods buddha ikke havde en rund, men temmelig flad mave) nå ikke dømme unge dame!

Jeg har prøvet at finde oprindelsen hvorfor det kaldes en buddhabowl og det nærmeste svar jeg kan komme er – at det kan stamme fra at præsentere et afbalanceret måltid, hvor balance er et vigtigt buddhistisk koncept. (Den køber jeg nok mere end den med maven). fra historien om Buddha, som bærer sin madskål for at fylde den med uanset hvilke vegetariske grønsager landsbyboere ville tilbyde ham.

Vores Buddhabowl er måske lidt usædvanlig i forhold til den traditionelle – vi blander gerne tingene sammen.

Her er vores version af en lækker sund og mættende Buddha bowl. Jeg har som altid lavet den med udgangspunkt i årstidens grøntsager. Indholdet kan varieres, alt efter hvad grøntsagsskuffen og årstiden indbyder på. Det har var hvad vi havde i køleskabet da vi skulle prøve at efterligne en Buddhabowl.

Buddha Bowl til to – det skal du bruge:

 • 3 meget fintsnittet gulerødder
 • 3 pastinakker
 • 150 g fintsnittet rosenkål
 • Et lille hakket rødløg
 • ½ rødpeberfrugt
 • Lille Økologisk majs på dåse
 • 200 g meget fint snittet hvidkål
 • En halv fintsnittet agurk
 • 4 spsk økologisk kartoffelsalat med cremefraise (kan jo undlades hvis man er fanatisk vegetar)
 • 8 økologiske falafler (økologiske på frost)
 • Pynt – citronmelisse og dild (ja det var det vi havde – du kan jo også undlade) tynde ristede brød med hvidløgsolie – vi brugte baguette.

Snit alle grønsagerne fint og hak løget i tern bland det samme. Varm falaflerne i ovn – fremgangsmåde finder du på pakken men vi giver dem små 20 min. Åben dåsen med majs og hæld vandet fra. Start med at lægge kartoffelsalaten i bunden – vi havde købt vores men det er jo et temperamentsag!  Og top det med de fintsnittet blandet grønsager. Læg falaflerne rund i kanten så de daner en 4kant. Man kan evt. halvere dem. Risk de tynde brødskiver i en brødrister. Kom et par dråber god olivenolie på brødskriverne og tag et fed hvidlæg og ”riv” det på brødet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *