Greenie – en rigtig vitaminbombe!

Antiinflammatoriske grønsager

Jeg indrømmer blankt at jeg har taget tilløb til denne smoothie i et godt stykke tid. Men der er god grund til at afprøve delt fordi at antiinflammatoriske grønsager og frugter indeholder høje mængder af antioxidanter, som fremmer kroppens egen evne til “bekæmpe” betændelsestilstande. Og det er jo noget jeg synes er interessant.

Selvfølgelig kun, hvis du bruger økologiske råvarer. Spinat er proppet med klorofyl og har høje mængder af K-, A- C-, B2- og E-vitaminer samt kostfibre. Avokado indeholder masser af sunde fedtstoffer, der holder dig mæt og dit blodsukker stabilt.  Avokadoen er faktisk kåret som den mest næringsrige frugt i Guinness rekordbog! Banan indeholder bl.a. B6-vitaminer, fibre og pektin, som lægger sig som en beskyttende hinde omkring mavens slimhinde.

Så de der greeneis er en god ide, da de holder dig sund og rask og en nem måde at få grønsager om vinteren – og selvfølgelig dejligt forfriskende i de varme måneder. Og så er jeg nok mere til smoothie end juicer det man jo får hele grønsagen og frugten med.

Jeg har fundet frem til en grundopskrift og som du kan ”krydre” lidt efter eget ønske.

Du skal bruge:

 • 3 håndfulde spinatblade evt fra frost
 • 1 frossen overmoden banan
 • 1 frossen avokado
 • 3 dl plantemælk, f.eks. risdrik, mandeldrik eller soyamælk

Tips: til at ”krydre” din greenie:

 • 1 cm ingefærrod, skrællet og i små tern eller prøv med 10 friske økologiske mynteblade
 • Prøv også med lidt friskpresset lime eller citron
 • Frossen kiwi giver også en god syre
 • frossen grønkål smager også skønt i en smoothies – men kræver en lidt kraftigere blender for at blende det helt fint.
 • Eller hvad med et par frossen jordbær
 • 5 mandler
 • Matchapulver

Sådan går du:

Alt blendes sammen i en blender og serveres i 2 små glas eller et stort. Du kan tilsætte lidt ekstra/mindre væske efter behov. Vil du have en mere mættende greenie, kan du tilsætte lidt havregryn og lidt evt. mere banan.

Du kan også komme mindre i væske i, og få den mere som en yoghurt. Så kan den spises med ske og mysli oven på.

Selvom det ikke tager mange minutter kan du sagtens lave den om aftenen, hvis du ikke hører til de morgenfriske. Så behøver du ikke at hive blenderen og ingredienserne frem om morgenen, inden du skal ud af døren.

Ingefær-granola

Du skal bruge:

 • 1 liter
 • 2 dl havregryn
 • 1 dl mandler, grofthakkede
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 dl kokosmel
 • 2 spsk chiafrø
 • 1 dl æblemos
 • 20 g ingefær, revet
 • 1 spsk kokosolie
 • 2 spsk peanutbutter

Bland gryn, mandler, kerner, kokos og chiafrø sammen i en skål. Smelt kokosolie og peanutbutter sammen i en lille gryde og mix det med revet ingefær og æblemos. Vend de våde ingredienser sammen med de tørre og fordel blandingen på en bageplade med papir – der må gerne være nogle små klumper rundt omkring. Bag det ved 200 grader, varmluft, i 15 minutter – rør derefter rundt i granola’en og bag igen i ca. 15 minutter til det hele er gyldent og sprødt. Lad det køle helt af inden det kommes i en rent glas. Kan holde et par uger.

Genial til en smuk hud

Spinat, avocado, citron og mandler er jo virkelig gude-råvarer når vi snakker sundhed, smuk hud og sund fordøjelse.

Du kan også med stor fordel læse mit indlæg om hvordan du får mere matcha ind i din hverdag HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *