Lækker mættende Ficolatte

God som morgenmad

Da jeg skulle skrive dette indlæg ledte efter et mere eksotisk navn for figensmootie, og blev enig med mig selv om at kalde den for en Ficolatte. Det er itaiensk og betyder oversat figenmælk. Fico=figen og latte betyder jo mælk på italiensk.

Figner har mange sundhedsmæssige fordele, der positivt påvirker den generelle sundhed. Figner er en af ​​mange typer frugt, som hjælper med mange lidelser, fordi den er meget rig på vitaminer og mineraler, især A og B vitamin, calcium, mangan og jern. Figner fås ofte tørret, fordi de friske har en kort holdbarhed, men selv de tørrede figner mister ikke deres ernæringsmæssige værdi.

Figner er rige på fibre og calcium som styrker knoglerne, forbedrer tætheden og forhindrer udviklingen af mange knoglesygdomme. Figner er også meget rige på kalium, som er fantastisk til at holde blodtryk niveauet lavt.

En anden positiv faktor er evnen til at beskytte tyktarmen fra en lang række sygdomme. Figner kan nemlig opretholde en sund tarmfunktion og beskytte tyktarmen mod kræft. Figner opretholder også en optimal sundhed af øjnene, fordi de er meget rige på A vitamin og dermed forhindrer de forringelse af synet, der normalt kommer gradvist med alderen. Figner har fantastiske antioxidante egenskaber. De kan give en glødende hud og et godt syn, selv i alderdommen.

Du skal bruge til et glas

  • 3 dl ris, mandel el soyamælk (du kan også godt lave den på alm mælk)
  • 1 spsk Tahin, (sesampasta som fåes i supermarked eller helsekost)
  • 1 spsk økologisk jordnøddesmør
  • 2 tørret eller friske kolde figner, hakket uden den lille stilk
  • 1 frossen banan i skiver (kommer gerne overmodne bananer i fryseren istedet for at smide dem ud)
  • 1-2 tsk. Økologisk vaniljepulver (ikke sukker)
  • 1 spsk citron eller limesaft

Sådan gør du

Vask og skær fignerne i fire. Kom alle råvarer i din blender og start ved svag hastighed og kør op til fuld speed indtil den har milkshake konsistens. Du kan også bgruge din stavblender. Hæld det op i et koldt glas og drik med det samme.

Tip: du kan evt. tilsætte en tsk. god økologisk kakaopulver, kanel eller hvorfor ikke prøve med dadler

God fornøjelse og velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *