Gazpacho – smagen af Spanien

Skøn sommer suppe

Til dem som forunderligt nok ikke kender gazpacho, kan jeg fortælle at det er en gudesuppe. Gazpacho en kold tomatsuppe med blandt andet peberfrugt, løg og hvidløg. Tomatsuppen med masser smag og sundhed er perfekt til varme sommerdage. Når solen skinner fra morgenstunden og jeg drømmer meget om sommer, sol og lune dage og aftener (snart i vores nye have) – så er denne suppe helt perfekt!

gazpacho perfekt som hovedret eller som en lille forret inden grill menuen. Jeg serverer gerne Gazpacho med et rigtig godt italiensk brød til og toppings bestående af forskellige slagt små tern af fx gul/rød peber, majs, agurk og æble og forskellige krydderurter fx basilikum og persille som går rigtig godt til tomat.

Du skal bruge til 4 personer:

 • 500 g stor modende tomater
 • 1 agurk
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 -2 fed hvidløg
 • 1 rødløg
 • 1 skive hvid brød
 • 1,5 dl vand til iblødsætning af brød
 • 1 saften af en lime
 • ½ liter koncentreret grønsagsfond
 • 4 spsk. Olivenolie
 • 3 spsk god vineddike, fx sherryeddike
 • Groft salt
 • sort peber, friskkværnet
 • ½  tsk chiliflager, milde
 • ½ tsk sweet paprika
 • 1 tsk rørsukker
 • Evt lidt skyr

Sådan gør du:

Skær skorperne af brødet. Skær brødet i grove tern og læg det i blød i vand. Fjern stilken fra tomater og peberfrugt og skær dem i grove tern. Tag 3/4 af agurken (resten bruges til topping) og skær den ligeledes i grove tern. Kom grønsagerne i en blender sammen med resten af ingredienserne og blend til konsistensen er perfekt. Smag til med salt og peber. Sæt suppen køleskabet i minimum 4 timer (eller i fryseren i 30 min), da suppen skal serveres iskold.

Serveres med topping og brød og evt. lidt skyr det giver en lækker kontrast til den halvstærke suppe. (Selv om det er lidt uden for reglement og vanlig gazpacho servering, men det tager vi altså ikke så tungt)

Prøv også den hvide Gazpacho med frisk persille og mynte HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *