Hvid Gazpacho med Frisk Persille og Mynte

Forfriskende Sommerdelikatesse

Da jeg første gang stødte på hvid gazpacho, også kendt som Ajo Blanco, blev jeg straks betaget af dens enkelhed og elegance. Denne klassiske spanske suppe, der stammer fra Andalusien i det sydlige Spanien, er en sand hyldest til sommerens friske og lette smagsnuancer. Jeg blev fascineret af dens historie, som går tilbage til maurernes tid, og dens evne til at forfriske på selv de varmeste dage.

Hvid gazpacho er en af de retter, der virkelig viser, hvor lidt der skal til for at skabe noget udsøgt. Med blot et par grundlæggende ingredienser – mandler, hvidløg, olivenolie, og lidt eddike – kan du trylle en skål frem, som både er nærende og utroligt velsmagende. Jeg har valgt at lave denne version uden brød og med en håndfuld frisk persille og mynte for at tilføje en ekstra dimension af friskhed og grønne toner.

Denne suppe har en særlig plads ved mine sommermiddage, hvor den serveres kold og dekoreret med saftige grønne eller røde druer eller søde stykker melon. Hver mundfuld bringer en følelse af ro og tilfredshed, der transporterer mig til solrige dage i Spaniens sydlige regioner.

Jeg håber, at du vil nyde denne opskrift lige så meget som jeg gør, og at den vil bringe en smule af Andalusiens charme til dit bord.

Ingredienser:

  • 200 g hvide mandler, skoldede og smuttede
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 liter koldt vand
  • 4-5 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike eller æblecidereddike
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • Salt efter smag
  • Grønne druer eller melon til pynt (valgfrit)

Fremgangsmåde:

Forberedelse af mandler: Hvis du bruger hele mandler med skind, skal du først skolde dem ved at hælde kogende vand over og lade dem stå i et par minutter. Skyl dem derefter med koldt vand, og smut skindet af.

Blend ingredienserne: I en blender eller foodprocessor, blend mandler og hvidløg sammen med en lille del af det kolde vand, indtil du får en glat pasta.

Tilsæt urter: Tilsæt persille og mynte til blenderen og blend igen, indtil urterne er fint hakket og integreret i blandingen.

Tilsæt væske og smagsgivere: Tilsæt langsomt resten af vandet, olivenolie, eddike og salt, mens du blender. Juster smagen med mere salt eller eddike, hvis nødvendigt.

Køl ned: Hæld suppen i en skål eller kande og stil den i køleskabet i mindst 2 timer, så den bliver helt kold og smagene kan udvikle sig.

Servering: Server den kolde suppe i skåle eller glas. Pynt med halve grønne druer eller små stykker melon for en sød kontrast til den cremede og let syrlige suppe.

Opskriften er beregnet til cirka 4 personer. Hvis du planlægger at servere den som en forret eller en let frokost, vil det passe fint. Hvis du har flere gæster eller ønsker større portioner, kan du justere ingredienserne i forhold til antallet af personer.

Tips:

Mandelsmagen: Brug gerne rå mandler for at få den bedste smag og tekstur.

Urterne: Persille og mynte tilføjer en frisk smag og en smuk grøn farve til suppen. Juster mængden efter din egen smag.

Pynt: Udover druer og melon kan du også pynte med lidt ekstra hakket persille, mynte eller et dryp olivenolie for ekstra smag og præsentation. Denne version af hvid gazpacho uden brød og med friske urter er en let og forfriskende ret, perfekt til varme dage og hvis du ikke tåler gluten. Nyd den som en forret eller en let frokost

Prøv også den traditionelle Gazpacho HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *