Velkommen til dejlige Fanø

Mandag gik turen til Fanø

Mens svigermor blev tilbage i sommerhuset, tog vi andre 4 afsted til Fanø. Ingen af os har før været på øen, så vi var ret spændte på hvad øen kunne tilbyde. Dog havde jeg læst at Fanø skulle have nogen enorme brede sandstrande, og mulighed for store naturoplevelser.  Og havde også hørt en lille fugl synge om at Fanø også byder på kulturhistorie, charmerende små stier og gader hvor tiden jo nærmest går i stå. Vi havde sat 5 timer af, men blev også ret hurtig enige om at det var alt for lidt.

Sønderho

Det første stop på øen var Sønderho og jo som bekendt er blevet kåret til Danmarks smukkeste landsby. Og som i folkemunde er et ”Must See” når men er på Fanø. Sønderho er den sydligste by på Fanø med 285 indbyggere.

Det var også her vi fik os en håndrørt is hos det skønneste lille ismejeri – Tre Søstre, og Fanø bolsjer som ligger lige ved siden af, et besøg hos ravsmeden hvor jeg blev fristet og købte et par øreringe samt en halskæde, et besøg hos Sønderho Gårdbutik som ligger lige ved indkørslen til Sønderho blev det også til. Vi oplevede også Fanøs største butik, Kunstladen som har eksisteret siden 1968 og beliggende i en landbrugsejendom med fine parkeringsmuligheder.

Must see i Sønderho

Inden vi kørte tværs igennem øen og besøgte diverse gårdbutikker for at til sidst ende i Nordby.

Nordby

En lille, hyggelig by, præget af de mange smukke huse fra 1800-tallet, og omgivet af en smuk natur. Med sine 2.800 indbyggere er det Fanøs ”hovedstad” og største by. Det var også her vi fik lidt hurtig frokost inden besøget på Fanø Skibsfarts‑ og Dragtmuseum. Her får man et indblik i kvindernes liv på øen og deres karakteristiske Fanødragter. Fra konfirmand-dragt til den fine festdragt i kulørt silke, farverige broderier og knapper i sølv eller rav. Imponerende!

Skibs og dragtmuseum

I kan læse meget mere om Fanø HER Manø HER

Har du været på Fanø? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *