Rømø, Fanø og Mandø

På rundtur til 3 skønne danske øer

Vi gør som mange andre – nemlig bliver hjemme fra ferie i udlandet i år. Det giver os samtidig mulighed for at genoplive ferie i Danmark og ikke mindst se/gense nogen af de danske øer som er blevet lidt glemt. For mine læseres skyld har jeg delt dette indlæg op i 3. Hvis du bare læser videre bliver du guidet igennem ?

Sidst jeg var på Rømø var jeg ganske ung, og hvad øren rummer, lå godt gemt i erindringen. Fanø, samt Mandø var helt ukendt for mig. Så når ferien skulle gå til Rømø på vores næste sommerhusferie, så lå der en masse af gode oplevelser og ventede på sig. Forventningens glæde kan ingen tage fra mig!

Til dem som skulle være i tvivl om hvor Rømø ligger og hvad øren er for en størrelse kan jeg fortælle at, Rømø er en af de danske vadehavsøer i Vadehavet. Den 128,86 km² store ø har 559 indbyggere. Rømø var tidligere en del af Skærbæk Kommune, men er efter strukturreformen 2007 blevet en del af Tønder Kommune.   Læs gerne mere om Rømø HER

Vores tur til Rømø

Det tager sådan ca. 3 timer at komme fra Aarhus til Rømø.  Vi ankom til et skønt men også ret uformelt sommerhus. (vi er måske lidt for meget vant til at det emmer af personlighed). Dog fangede et par billeder min opmærksomhed – de er lavet af genbrugsmateriale skifferplader og net.  

Sommerhuset lå ikke så langt fra indkøbscenteret i Lakolk og ”gaden” med alle mulige spændene butikker lå side om side og som i ugens løb også blev kigget nærmere på. Når man gik bag om sommerhuset, lå den store brede sandstrand som også rummer en del aktiviteter i løbet af året.  Så mere centralt kunne vi faktisk ikke have ønsket os.

På ankomstdagen valgte vi og vælger meget gerne at spise ud. Måske en luksus vil nogen mene men efter en lang køretur er det rart bare at sætte sig til bordet. Og valget faldt meget hurtigt på Cafe Fru Dax som lovede – Hygge og hjemlig atmosfære på Rømø, samt en god madoplevelse. Og det skal jeg da lige love for vi fik.

Lørdagen gik på held og der blev hygget i det nyankommende sommerhus.

Om søndagen

Gik turen til Havneby som er en kystby på Rømøs sydspids ud til Vadehavet. Byen har 269 indbyggere, hvilket gør den til den største by på Rømø. Udover et bagagerums market, et lille butikstorv med et par butikker og frokost synede byen dog ikke af det store. Fra havnen går færgen til Sylt, og dæmningen, der forbinder Rømø med fastlandet, ligger få km herfra.

Vi købte mineonkager og rumkugler med hjem fra Digebageren og de skuffede bestemt ikke. Jeg har ikke kunne finde nogen hjemmeside men butikken har en facebookside HER

Resten af dagen bød på afslapning og lur til de småtrætte efter dagens indtryk.

Mandag gik turen til Fanø

Se hvordan vores tur gik til Fanø HER

Tirsdag gik turen til Manø

Se hvordan vores tur gik til Manø HER

Lille smuttur til Ribe

Om onsdagen tog vi en lille smuttur til Ribe. Der var stemning for at se Ribe domkirke og selvom jeg jo bekendt er buddhist går der ikke et skår af mig ved at tage med ind og så en kristen kirke.

Alter i Ribe domkirke

Efter en rundtur på strøget i regnvejr ville folk hjem til sommerhuset igen. Her blev der så hygget og slappet af resten af dagen.

De sidste dage på Rømø

Så vi lidt nærmere på Lakolk butikstorv som i sig selv er en oplevelse og nok også et ”must see” når man er på Rømø. Torvet emmer af hygge, afslapning og ferie. Her kan du købe souvenirs i butikkerne, fantastiske tilbud på sportsoutfit, give garderoben til et pift, eller nye sko så er rig mulighed for det.

Er du blevet nysgærig kan du læse mere HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *