Velkommen til Mandø

Tirsdag gik turen til Mandø

Selvom det var hyggeligt på Rømø så er det jo ingen hemmelighed at øen hurtig er til at overskue. Derfor besluttede vi også at der kunne være plads til en lille tur til Mandø. Mandø er en 7,63 km² stor dansk tidevandsø i Vadehavet mellem Rømø og Fanø, så øen var næsten oplagt at tage på opdagelse på. Manø ligger midt i Nationalpark Vadehavet og som kun kan nås ved lavvande. Den offentlige vej, Låningsvejen, er hævet over havbunden, men den oversvømmes stadig to gange i døgnet af tidevandet.

Hvis man kender tidevandet kan man tage på tur i egen bil via Låningsvejen til Mandø. Men det er noget risikabelt hvis man skal besøge øen første gang. Derfor valgte vi at benytte os af de berømte traktorbusser. Som i sommerhalvåret krydser to gange dagligt vaden til og fra Mandø. Vi kan kun anbefale at køre til Mandø med traktorbusserne. Det er i sig selv en stor oplevelse, og så kommer man til og fra Mandø i god behold.

Små hyggelige boder

Øens vartegn, den flotte Mandø Mølle, hilser de ankomne velkommen allerede ved første glimt over diget. Velankommet med traktorbus kan man lige så stille dykke ned i den cocktail af oplevelser, som øens kultur, traditioner, historie og natur byder på.

På øen er der højt til himlen og plads til fordybelse og afslapning, øen nærmest hvisker – tag ud på egen hånd og oplev den unikke ø-natur på tæt hold. Vi tog en guidet tur rundt og det kan klart anbefales hvis man som os besøgte øen første gang. I kan læse mere om Manø HER

I kan også læse om Rømø HER eller Fanø HER

Har du været på Manø? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *