Hold fast i dine chakraer og bevar din energi!

Ikke kun for højtflyvende og hippier

Årets første indlæg handler om chakraer og energier – og ikke for at lyde højtflyvende, men det er vigtigt at holde fast i den energi vi har i vores chakraer.  Og blive så god til at mærke dem, så andre ikke kan ”pille” os ned.

Jeg vil også lige nævne, at jeg egentlig ikke anser mig selv som et spirituelt menneske som sådan, (er først og fremmest buddhist, som dog har flirtet lidt med den indiske livsfilosofi), men jeg har det bedst med, at have mine ben plantet på jorden. Og som et særligt sensitivt menneske, har jeg relativt nemt ved at opfange energier. At være særlig sensitiv er nærmest blevet en livstil i sig selv og alle vil gerne besidde evner som de særligsensitive har. Og med god grund, for tackler man det at være særlig sensitiv på en positiv måde, hvor man bruger sine ”svagheder” konstruktivt, kan man faktisk lære noget af at være særlig sensitiv.

Når, men indlægget skal jo ikke handle om det at være særlig sensitiv, men om energier og chakra, så tilbage på sporet. Vi kender det sikkert godt, det der med at mennesker i vores nærhed siger de vil os det allerbedste, men som alligevel ender med at gøre os ked eller i dårligt humør. Hvad er det lige der sker? En psykolog kan med sikkerhed få meget ud af det. Men indenfor den indiske filosofi handler det om gode og dårlige energier og om u/balance i chakraerne.

Energierne har sin plads i kroppens chakraer og de påvirker hinanden indbyrdes. Og vi påvirker også andre menneskers energicentre, når vi er sammen.

Hvert chakra har sin helt egen og særlig funktion. Fx har hjertechakraet med vores kærlighedsliv at gøre og sidder i brystet, mens rodchakreat styre seksualitet og livskraft.  

Hvad er chakra og bliv bevidst om dem.

Når vi skal lære at holde fast i vores energi og chakraer bliver vi nødt til at lære lidt mere om hvad chakra er og betyder. Man arbejder med 7 primære chakraer. Derudover er de 7 chakraer også forbundet med specifikke chakra farver, lyde og meget mere. Jeg har hørt at nogen spiser efter sit chakra. Og det er her det godt kan blive lidt højtflyvende. Men prøver at få det ned på jorden.  

Rød – Rød er Rod chakraets farve, også kendt som Muladhara. Dette chakra findes nederst på rygsøjlen og sørger for at holde os nede på jorden, samtidig med at det forbinder os med de universelle energier. Dette er det første chakra for enden af rygsøjlen. Det giver jordforbindelse, tillid, tilhørighed og formindsker mistillid. Ædelsten der hjælper Rodchakraet: agat skiver, tigerøje, jaspis (poppy og rød), røgkvarts, rosenkvarts, blodsten (hæmatit), rubin.

Orange – Orange er Hara chakraets farve, også kendt som Svadhisthana. Chakraet findes under navlen, tæt ved kønsdelene. Det er forbundet med de seksuelle organer og det reproduktive system. Ved at åbne dette chakra frigøres frugtbarhed og kreativitet. Det stimulerer seksualitet og følelser. Ædelsten der hjælper Harachakraet: citrin, rutilkvarts, karneol, gylden topas, månesten.

Gul – Gul er Solar Plexus chakraets farve, også kendt som Manipura. Dette chakra findes i maveregionen og er tilknyttet til organer og muskler i dette område. Chakraet repræsenterer vitalitet og vilje. Når det er åbent, så hjælper det folk med at finde deres indre styrke. Det gør drømme og mål til virkelighed. Ædelsten der hjælper Solar Plexus chakraet: topas, rav, citrin, gul calcit.

Grøn – Grøn er hjerte chakraets farve, også kendt som Anahata. Chakraet findes i midten af brystregionen og er forbundet med hele området, hjertet, lunger, kredsløbssystemet og nerverne omkring hjertet. Chakraet forbinder den fysiske verden med den åndelige verden. Ved at åbne dette chakra får man mulighed for at elske mere, få mere medfølelse og empati. Ædelsten der hjælper Hjertechakraet: smaragd, turmalin, aventurin, malakit, rosenkvarts, rhodonit, rhodochrosit.

Blå – Blå er hals chakraets farve, også kendt som Vishuddha. Dette chakra findes i halsen og er tilknyttet hals, nakke, hænder og arme. Det er forbundet med tale og hørelse, og tilskynder åndelig kommunikation. Dette chakra kan forbedre clairvoyance og mere specifikt clairaudience, når det åbnes. Ædelsten der hjælper Halschakraet: turkis, akvamarin, lapis, sodalit, kvarts, angelit, aqua aura.

Indigo – Indigo er pande chakraets farve, også kendt som Ajna. Chakraet er placeret øverst på hovedet. Det er vores forbindelse til den universelle ubevidsthed. Åbning af chakraet kan give klarsyn, intuition, integritet og mindske følelsen af fortvivlelse. Ædelsten der hjælper Pandechakraet: ametyst, månesten, fluorit.

Lilla – Lilla er krone chakraets farve, også kendt som Sahasrara. Dette chakra findes på toppen af hovedet og er tilknyttet den øverste del af hovedet, nervesystemet og hjernen. Det repræsenterer rene tanker. Chakraet forbinder os med den uendelige bevidsthed. Ved at åbne det kan man få adgang til en dybere åndelig forståelse. Ædelsten der hjælper Kronechakraet: perle, hvid kvarts, ametyst, bjergkrystal.

De 7 chakraolier køber man enten enkeltvis eller i sæt og har på hver sin måde en duft som hjælper med at åbne de forskellige chakraer. De har også hver deres farve. Både sten og olier kan købes hos flere helsekostbutikker efterhånden.

Hvordan holder vi fast i vores chakraer?

Når vi forstår og kender vores chakraer, hjælper det os med at navigere i vores indre tilstand og vores indre kort af følelser og tanker. Chakraerne har til opgave at regulere forskellige områder af vores liv og vores indre.

Der findes flere måder at arbejde med at balancere vores chakraer. Da chakraer er energier i os – i vores energisystem, kan vi selv arbejde med at balancere dem og lave energiarbejde, for at bringe vores chakraer i balance.

Når vi arbejder med de psykologiske indsigter omkring os selv (personlig udvikling), balancerer vi vores chakraer. Personlig udvikling handler om at se indad – på os selv – ærligt og åbent, uden at dømme. En stor del af det arbejde kan vi selv lave. Nogle gange har vi dog brug for at få andres hjælp, støtte og vejledning – fx. i form af coach, terapeuter eller clairvoyante.

1)     Brug naturen 

Brug naturen med alle dens skønne naturoplevelser, sten og krystaller og æteriske olier (rene naturlige olier lavet af træer, buske, blomster, bær og andet godt fra naturen) være en stor hjælp, når du balancerer dine chakraer. Æteriske olier og chakra olier kan du bruge i aromalamper eller fortyndet i en basis olie direkte på chakraet.

2)     Mediter

Gerne med chakra lyde, bevidst energiarbejde, yoga og åndedrætsøvelser er også fantastiske muligheder for at balancere vores chakraer. Det kan også hjælpe os på vej med indsigter omkring os selv og vores indre tilstande.

3)     Healing

Har bliver det lidt for højtflyvende men mange har gavn af disse metoder, og vi kommer ikke uden om den, når vi taler om chakra, så derfor akupressur, akupunktur, lydterapi og andre alternative behandlingsformer er også med til at balancere dine chakraer.

Fokuser og vælg det som er rigtigt for dig

Alle 3 metoder arbejder forskelligt og vi kan bruge flere på én gang til at understøtte hinanden. Mit råd er dog at lade være med at overdrive og prøve det hele på én gang. Det handler om at finde frem til det, som passer præcist til os. Der findes helt sikkert flere mange flere veje, end dem jeg har nævnt her. Kender du andre måder eller har du dine egne erfaringer, så del dem gerne i kommentarfeltet.

Vil du have hjælp til at balancere dine chakra?

I mit energiarbejde med meditationer, arbejder jeg ofte med udgangspunkt i chakraerne. Vil du have hjælp til at balancere dine chakraer. Chakraer påvirker vores velbefindende og vores nye coronahverdag er ingen undtagelse. Det påvirker naturligvis også her hos mig hvor du lige pt kun kan få online-sessions – kontakt mig gerne på mail, så finder jeg en tid til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *