Julekakao med mælkeskum

Med kanel, nelliker og mælkeskum

Er du kørt træt i julegløgg eller julete? Hvorfor så ikke prøve en julekakao. Kakao er jo altid en klassiker her i vintermånederne og efter en god lang gåtur hvor man har fået røde kinder er det super lækkert med varm kakao at varme sig på og med et lille tvist af kanel.

Gammeldags kakaopulver indeholder bla. Antioxidanter og som styrker helbredet, dermed ikke sagt at varm kakao er sundt. I de fleste tilfælde indeholder varm kakao mange kalorier og bør nok ikke drikkes for tit.

Når jeg skal lave varm kakao, vælger jeg også gerne at bruge den gammeldags opskrift som ikke indeholder sikker. Nu er jeg også mere til mørk chokolade end lys eller hvis. Og man kan sagens lave en børnevenlig alligevel, man tilføjer bare knap så meget kakaopulver.  

I denne opskrift har jeg tilføjet lidt kanel for at gøre den mere julet, men man kan sagen undvære at komme det i.

Du skal bruge til 4 personer:

1 liter mælk af eget valg

6 spsk kakao og gerne med top

1 kanelstang

3 stk hele nelliker

1 tsk vanilje

Evt. 3 tsk rørsukker hvis man ønsker den sød  

Mælkeskum

Sådan gør du:

Kom det hele op i en tykbundet gryde og varm kakaoen op under omrøring og gerne med piskeris så kakaoen ikke klumper.  Lad det gerne simre uden at koge i 5-10 min så den er godt varmet i igennem.

Mælkeskummet kan du lave med en mælkeskummer enten en manuelt eller en elektrisk. Den kan både varme og skumme mælken samtidigt. Med den håndholdt skal man lige opvarme mælken i en gryde eller i mikroovnen.

Tips: Man kan også lave varm chokolade, således 100 g mørk chokolade pr. liter mælk. Og smag dig frem, om det er denne chokoladestyrke, der passer dig. Varm chokolade skal ikke sødes udover sødmen fra chokoladen

Med årets sidste jule opskrift vil jeg sige glædelig jul til alle dem som læser med på bloggen. Og jeg håber virkelig I vil nyde juledagene trods den svære situation og som sikkert har givet mange familier en anderledes jul.

Du finder min originale chaiopskrift HER og som minder rigtig meget af julete

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *