Boules de framboises

Sunde hindbærtrøfler til den søde tand

Når lækkersulten melder sig, synes jeg du skal prøve disse små lækre og farverige dessertkugler med chokolade og hindbær. Disse farverige dessertkugler er en sikker favorit på slikjulefadet i løbet af december.

Hindbærtrøflerne er lavet af sunde ingredienser og er ikke tilsat sukker. Men samspillet mellem det naturlige sukker i dadlerne og den dybe chokoladesmag fra kakaopulveret gør, at trøflerne stadig stiller sukker-og desserttrangen.

Derudover er de super nemme at lave, så selv de mindste kan være med og kun fantasien sætter grænser, når det kommer til pynten.

Du skal bruge:

10 dadler, udstenede eller tilsvarene mængde rosiner

1 dl blandende tørrede hindbær

2 tsk hindbærmarmelade – kan undlades

1/2 dl mandler

2 spsk kakaopulver (gerne raw)

1/2 tsk vaniljepulver

1 spsk kokosolie, smeltet/flydende

Et par spsk sesamfrø til at rulle trøflerne i

Sådan gør du:

Start med at overhælde dadlerne eller rosiner med kogende vand, lad stå i 10 min. og afdryppes herefter godt inden de bruges.

Kom mandlerne i en foodprocessor (en blender eller minihakker kan til nød bruges), og giv dem et godt blend, indtil de er helt finthakkede.

Tilsæt derefter resten af ingredienserne og blend, indtil det hele er godt blandet sammen, og du har en klæbrig og sammenhængende dej.

Form dejen til små kugler ca. 15 stk. alt efter hvor store du laver trøflerne. Rul derefter trøflerne i sesamfrø.

Sæt dem derefter i fryseren i et par timer, så de bliver godt faste i det. Opbevar dem derefter i køleskabet indtil servering – de kan holde sig en lille uges tid på køl. Hvis de altså ikke bliver spist inden 😉

Tip: du kan også rulle trøflerne i finthakkede nødder, kakaopulver, kokosmel, finthakket mørk chokolade, dessertkrymmel eller frysetørret hindbær, så får trøflerne en fint pink farve.

Du kan også prøve mine kokos-pralinemed lime HER

Elle mine dadelkugler HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *