Dadelkugler med mandler

Alternativ til det søde juleslik

Det er jul og det betyder juleslik. Og vi ved det jo godt – slik er ikke sundt i store mængder. Alternativet er jo at lade være med at spise det, men jeg nu synes jeg ikke man skal blive helt fanatisk.  Dadelkugler er fantastiske og er efterhånden blevet et stort hit herhjemme hos os.

Men når man nævner dadler, er der visse mennesker, der ikke er enige med mig, når jeg siger, at dadler faktisk er ret velsmagende og sunde. Viste du fx at dadler er gode for hjertet? Og på grund af det høje indhold af kalium i frugten, medvirker dadlerne til at modvirke hjertekarsygdomme.

Hvis man ikke er vild med smagen, kan man med fordel lave disse kugler. Jeg vil næsten vove den påstand at du bliver vild med dadler 😉

Til 10 kugler skal du bruge:

150 g dadler, gerne medjool, uden sten

1 spsk. kokosolie

3 spsk. kokosmel

30 g hakkede smuttede mandler

1/2 tsk vaniljepulver

3 spsk kakao, usødet

1 tsk kanel

Sådan gør du:

Kom alle dadler, kokosolie/mel, vaniljepulver, kakao og kanel i en foodprocessor eller blender og kør ”dejen” det er en glat masse. Kom mandlerne i en minihakker og hak dem fint. Bland  dem godt sammen med ”dejen” Form dejen til små mundrette kugler. Tril dem i lidt kokosmel, ren kakaopulver, eller spis dem som de er.

De smager rigtig godt lige når de er lavet, men bliver kun bedre af at stå i køleskabet i minimum en times tid. Kan med fordel fordoble denne opskrift da de hurtig for ben at gå på.

Tip: man kan lave dejen med forskellige varianter og krydderier, nøddesmør, frø, kerner og nødder osv alt efter hvad man synes smager godt eller har af rest i skabet. Ligeledes er de vildt lækre, hvis du erstatter halvdelen af dadlerne eller alle dadlerne med figner eller abrikos. Hvis du bruger abrikoser, skal det være de økologisk da de lyse indeholder svovl.

Er du vild med kokos – hvorfor så ikke prøve disse kokos praline HER

Eller hvorfor ikke prøve mine hindbærtrøfler HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *