Værdien af et godt fagligt netværk

Forskellighed gør stærk

Jeg har så længe jeg kan huske haft en overbevisning om at det er godt at kende mange forskellige mennesker. Og det er noget jeg er blevet bekræftet i, når jeg har færdes i forskellige sammenhænge både privat og professionelt.

Men hvad er essensen af et godt netværk? Hvordan du kommer i kontakt med flere mennesker hvis du ønsker at udvide dit netværk og horisont bare en lille smugle?  

FX at være imødekommende og smilende er bare nogle væsentlige evner, som man kan tilegne sig og udvikle gennem tiden, som menneske. (hvis man ikke har det med fra barnsben) I min tid som fx arbejdssøgende er det blevet endnu mere tydeligt for mig, at det er væsentligt at smile, være venlig og positiv overfor andre mennesker. Derudover har jeg også mødt nye mennesker, som omvendt har været søde og venlige med bl.a., at skabe relationer, videre kontakter mm. Derfor skal man ikke undervurdere venlighed og positivitet.

Behandl andre mennesker ordentligt og med respekt!

Du kan jo aldrig vide, hvornår du lige møder mennesker, som kan få en væsentlig betydning for dit liv, såvel privat som arbejdsmæssigt! Så giv alle mennesker en fair chance og døm for alt i verden aldrig nogen på forhånd!

Respekt er ikke en selvfølge – det er noget man skal gøre sig fortjent til!

Hvordan kan jeg få flere kontakter, samt et godt netværk?

Den mest simple måde vil være at vise en smilende og åben personlighed overfor andre mennesker og have en ikke dømmende adfærd. Du ved jo i realiteten ikke, om det er en kommende ven eller samarbejdspartner du står over for.

Der er rigtig mange som har en tendens til at snakke alt for meget om dem selv. Så et meget konkret hint er, at du kan være venlig, positiv og nysgerrig på andre mennesker.

Så en god ide er at vende den rundt og spørg ind til andre, lyt aktivt og spørg yderligere interesseret ind – måske du lærer noget nyt?

Når man holder lidt igen på sig selv, vil andre mennesker måske også finde dig mere interessant og endda lyttende og imødekommende. Når der er skabt en relation, skal du nok få rig mulighed for at fortælle om dig selv, dine mål, idéer osv.

Et godt netværk betyder alt, hvis du vil opnå succes her i livet. Det gælder, uanset om du er iværksætter eller privat i en vennekreds. Jeg vil faktisk vove den påstand at det er ekstremt vigtigt at have et godt netværk, fordi det kan hjælpe dig i mange af livets aspekter. Derudover er det vigtigt at kunne sparre med nogle løbende, så man bliver bekræftet i, at man er på det rette spor.  

Hvordan opbygger jeg et godt netværk?

Der er faktisk mange gode veje at gå hvis man vil opbygge et godt netværk. Den mest effektive og den vej, som jeg benytter mest hedder: hjælpsomhed og nysgerrighed.  Vær til fx til rådighed for andre, når de har udfordringer, kom med feedback på deres projekter, indlæg og diverse oplæg når du fornemmer, at de har et behov for det. Men sørg smatagtig for, at du gør det på en balanceret måde, så du ikke bliver alt for nærgående og i stedet bliver et irritationsmoment for dem.

Som alt andet her i livet, så kan jeg jo ikke give dig en formel for det succesfulde netværk. Men jeg kan give dig en vej du kan følge så det passer ind i dit liv.

Fx så har jeg har mange personer i mit netværk, som jeg kan spørge til råds, hvis jeg har behov for det. Omvendt står jeg selvfølgelig også til rådighed, hvis de skal bruge hjælp til noget. Jeg har masser af personer, som er stærkere end mig på rigtig mange områder, og det er også vigtigt for mig at kunne trække på dem når behovet opstår.

Det er også vigtigt at have nogle personer i sit netværk som altid står klar bag din ryg, hvis du falder. Det er uundgåeligt ikke at falde her i livet. Derfor er det altså vigtigt at have nogle, der kan tage fra og støtte dig, nærmest uanset, hvad du giver dig i kast med. Når du begynder at realisere nogle forskellige projekter, så vil du automatisk få personer i dit netværk, som måske begynder, at se op til dig, og bliver mere nysgerrig på dig som person. Det kan måske godt være, at det virker lidt selvfedt, men i stedet for at se det på den måde, så ser jeg det mere som et kæmpe kompliment. Jeg vil da hellere end gerne inspirere så mange mennesker som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *