Epèces de citron

Eller citronspecier som de kaldes på dansk

Det er vist igen hemmelighed at jeg holder meget af citron og kan næsten spise dem i alle afskygninger. Derfor afspejler det så også i min madlavning. Og selvom det er december og den er kendt for kanel og vanilje  er der stadig citron på ”menuen”.

Citronspecier er en skøn og lækrer sprød småkage, som passer til en god kop kaffe eller en dejlig gløgg. Derfor synes jeg også at citronspecier hører sig til i december. Citronspecier er dejlige forfriskende på julesmåkagefadet. Og så er de faktisk nemme at lave!

Du skal bruge:

1 stk. vaniljestang eller 2 tsk alm vanilje

60 g hvedemel

450 g smør

250 g flormelis

Saft og skal af 2 stk. økologisk citroner

Sådan gør du:

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af flormelissen sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad. Riv skallen af citronerne (kun det gule) og pres saften. (pas på der ikke kommer kerner med)

Ælt alle ingredienserne til en ensartet dej, der formes til en lang pølse med en diameter på ca. 12 cm. Læg den i køleskabet en times tid og gerne længere så dejen når at blive helt kold. Skær den herefter i skiver, de skal være ca. 2-3 mm tykke.

Bag skiverne let gyldne på bagepapir ved 180 grader ca. 12 – 15 minutter. Afkøles på bagerist og puttes i en dåse med tætsluttende låg.

TIP: Specier er en virkelig en taknemlig småkage og kan varieres i det uendelige, prøv med hakkede nødder, mandler, revet marcipan, Daim, grofthakket chokolade eller skift den ene citron ud med en lime.

Citronspecierne kan holde sig i nogle uger, når de opbevares i tætsluttende dåse.

Du kan finde min opskrift på citrontærte HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *