Julehyggetur til Bremen

Kunst, kultur og shopping

Bremen er måske ikke den mest oplagte by når man planlægger en juletur. Vi har været i Berlin for år tilbage også fandt det hyggeligt, så derfor kom Bremen i spil. Bremen er en by der byder på helt fantastiske gamle bygninger, kulturelle oplevelser og gode shoppingmuligheder. Bremen ligger kun 3 timers kørsel fra grænsen. Det gør også byen oplagt til en smuttur eller forlænget weekend, men skal man have mest muligt ud af byen, kan man sagens bruge en hel uge. Vi var afsted i 5 dage inklusive rejsedage, og det er ikke sidste gang vi finder forbi Bremen.

Bremen ligger ved floden Weser i tæt forbindelse med “lillesøsteren” Bremerhaven som vi også kiggede forbi og er et vigtigt kulturelt og økonomisk centrum i Nordtyskland.

Selve Bremen by er en ‘lang’ by, som strækker sig over 32 kilometer fra den ene til den anden ende.

Men selve bycentrum er ret lille, tæt og meget nem at komme rundt i. Vil man ikke gå rundt kan man også meget nemt komme rundt i byen med regionaltog, sporvogne og busser. Vi valgte at gå rundt, fordi vi primært var der pga. julemarkederne.

I dagtimerne kan du hver time høre klokkespil: Oppe mellem to hustage kan man se de 30 Meissen porcelænsklokker. Der er også et tårn med et drejeværk med 10 udskårne træpaneler med trans-atlantiske togter. Meget fascinerendes! I kan hører det i linket.

https://photos.google.com/photo/AF1QipMiKhM5v5SChYJlRxRvGo_AM-pcKXYWZdgxeUSk

Bremen byder på flere hyggelige gågader og domineres af den store markedsplads, hvor flere historiske bygninger som f.eks. rådhuset og domkirken er meget iøjnefaldende. Der findes så mange hyggelige kælderrestauranter og bryghuse, hvor man enten kan nyde sin frokost eller varm glühwein.

Bremen ligger ved floden Weser i tæt forbindelse med “lillesøsteren” Bremerhaven som vi også kiggede forbi og er et vigtigt kulturelt og økonomisk centrum i Nordtyskland.

Det hyggeligste og charmerende julemarked i Bremen

Enhver tysk by med respekt for sig selv har et julemarked, men her skiller Bremen sig ud for Bremen har to. Det største finder man foran det gamle rådhus og det andet ligger idyllisk ved bredden af floden Weser. Vi oplevede at det centrale bycentrum, gader og stræder var flot pyntet op og selve julemarkedet tog sig hyggeligt ud omkring det gamle rådhus og domkirken. Bremen var forvandlet til en livlig landsby af juleboder med alskens godter og gaver.

Så er du på tur i Nordtyskland må du altså opleve den charmerende Stade og ikke mindst det stemningsfulde julemarked i Bremen. Der for øvrigt har fundet sted siden 1857. Det jo virkelig længe! Det siges at det var byens driftige købmænd, der håbede at gøre en ekstra forretning, da de åbnede deres boder under rådhusets arkader. Og julemarkedet blev allerede dengang godt modtaget og er nu en fuldstændig uundværlig del af Bremen, som oser af god stemning.

Bremerhaven

I Bremerhaven, der ligger 53 km nordligere ved Weser flodens munding finder man Europas fjerdestørste containerhavn og største udskibningshavn for biler. Det var også her at vi hjemmefra havde lurret lidt på Klimahaus Bremerhaven som efter sigende skulle være et Klimahaus med en globalt unik verden af viden og erfaring om emnerne klima, klimaændringer og vejr og er en global pioner som klimaoplevelsesverden. Og vi ville egetlig gerne ind og se men der var så mange skolebørn og laaaang kø så vi droppede det. I stedet tog vi til MEIN Outlet & Shopping-Center som lå lige ved siden af. En dejlig afveksling fra det lidt kolde julemarked (som jo er mest hyggeligst om aften) i en vellykket atmosfære. Her kunne vi kan fint slentre lidt rundt og vi fik os lidt varmt at drikke på en af de mange hyggelige cafeer på torvet under den store glaskuppel.  Der er desuden en parkeringskælder, som du nemt kan holde på. Priserne var i den høje ende i taget i betragtning af det er et outletcenter. Butikscentret er et besøg værd selvom det dog var ret lille. Du kan få lidt mere info HER

Oldenburg

På vores Brementur nåede vi også lige en smuttur til Oldenburg som lige som Bremen også har et hyggeligt julemarked, hvor du straks mærker den glade stemning, der spreder sig fra de små boder under lyskædernes skær til duften af lun glühwein og gran, samt duften af bagte æbler og ristede mandler bredte sig og fik en i julehumør også selv om vejret viste sig fra sin våde side.

Her var der virkelig også skruet op for små hyggelige boder med alverdens jule-ting, julegave-idéer fra lokale kunsthåndværkere, juleknas i alle former, regionale fødevare-specialiteter, rygende varm Glühwein, kaffe eller chokolade – og selvfølgelig hyggelig julemusik. Julemarkederne i Tyskland er bare sande folkefester – og man fornemmede at alle der gæster, elsker at være med.

Så her fik vi også lige et par timer til at gå.

Oldenburg er en by som ligger i den tyske delstat Niedersachsen vest for Bremen i det nordvestlige Tyskland, så altså ikke langt fra Bremen. Efter sigende skulle rådhuset i Oldenburg imponerer med sin smukke facade, men også med det klokkespil, der nogle gange lyder og den oldenborgske nationalsang.

Har du været i Bremen? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *