Skøn Glace aux Mûres

Kølige brombær på en varm sommerdag

Jeg kender ingen som ikke kan lide is og slet ikke på en varm sommerdag som denne.  Især når man kan ane noter af honning, mynte og vanilje. Så hvis du er til brombær og til hjemmelavet is, er der her en rigtig god kombination og så kan den fint laves uden ismaskine. Du kan evt. give den et skvat rom men så vil jeg anbefale du ikke kommer mynte i. I en traditionel hjemmelavet is er der som regel stiftpisket æggehvider. Det fungerer også rigtig godt, men denne gang har jeg prøvet at lave en uden. Nogle siger, at de stiftpiskede æggehvider øger risikoen for, at isen danner krystaller og det vil jo være ærgerligt.

Hvis du er til den mere plantebaseret model, kan du vælge at bruge plantebaseret alternativer. Er så i tvivl om den vil blive lige så cremet. Men det er da et forsøg værd.

Glacen:

750 ml sødmælk eller anden plantedrik

3 Spsk. Sødmælk eller anden plantedrik

3 Spsk. Majsstivelse

5 Spsk. Flødeost, skåret i firkanter

400 ml Fløde eller soyafløde

170 gr Sukker

5 Spsk. Honning

¼ Tsk. salt

40 gr Tørret og knust mynte

1½ Tsk. Vaniljeekstrakt eller sukker

Brombærkompot:

70 gr rørsukker

1 Spsk. Majsstivelse

2 x 170 gram frostsne brombær

1 Spsk. citronsaft

Sådan gør du med  glacen:

Kom mælk, fløde, sukker, honning og salt i en mellemstor kasserolle. Kog mælken på mellem varme i 2-3 minutter, mens du regelmæssigt rører rundt. Tilsæt tørret og knust mynte i en tepose og rør rundt. Dæk derefter mælkeblandingen til med låg og lad mælkeblandingen suge smagen til sig i 20-30 minutter. Tag derefter mynteposen op og pres overskydende mælk fra. PISK 3 Spsk. mælk med majsstivelse i en lille skål, indtil blandingen er jævn. Hæld majsstivelsen i din mælkeblanding. Rør forsigtig rundt mens du varmer blandingen op ved medium til høj varme, omkring 2-3 minutter, eller indtil blandingen hænger fast på bagsiden af en træske. Fjern gryden fra varmen. Put  flødeost i en mellemstor skål og hæld 1/3 kop af mælkeblandingen over flødeosten. Rør rundt til det er jævnt. Hæld derefter flødeosten over i resten af mælkeblandingen i kasserollen. Pisk til glacen er jævn. Tilføj vanilje og lad isen køle over isbad i 30 minutter eller stil den på køl i køleskabet i 2-4 timer.

Hvis du har en ismaskine så hæld glacen i ismaskinen. Rør i glacen rundt indtil den er frossen efter maskinens anvisninger.

Sådan gør du med brombærkompotten:

Kom brombær i en lille kasserolle og tilføj citronsaft. Kom sukker og majsstivelse i en skål og pisk sammen og kom det i brombærrene. Varm blandingen op ved middel varme, mens du rører regelmæssigt rundt indtil brombærrene er brudt ned, og saucen er tyk og boblende – det tager cirka 10-12 minutter. Lad saucen køle lidt ned og hæld saucen over i en blender eller foodprocessor. Blend brombærsaucen indtil den er jævn. Si evt. saucen gennem en finmasket si, og SMID kernerne ud. Eller sæt brombærsaucen på køl som den er.

Sådan samler du glacen med brombærrene:

Kom ¼ af glacen jævnt i bunden af en brødform eller anden form. Kom små klatter af brombærkompotten over glacen hist og pist. Kom endnu ¼ af glacen jævn i formen. Gentag med brombærkompotten over glacen. Bland forsigtigt små hvirvler af brombærkompotten i glacen med en lille gaffel eller spisepind. gentag indtil kompotten er hvirvlet rundt i alle lag af glacen. Dæk formen tæt til med plastikfolie. Lad glacen køle i minimum 4 timer og gerne natten over.

Tip: Hvis du anvender en ismaskine, kan du fryse maskinens skål efter anvisning

Tip: Hvis du kan lide glacen blød så lad den hvile 5-10 minutter ved stuetemperatur før du serverer den.

1 Kommentar on “Skøn Glace aux Mûres

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *