Gluten og laktosefri bananbrød

Nærende og svampet

Hvis du lige som jeg er vild med honningkager, vil du med sikkerhed også kunne lide dette brød/kage. Det er nemlig sprængfuldt med varme krydderier – What not to like – jeg spøger bare!

Og hvis du lige som jeg har gluten og laktoseintolerance eller er glutenallergier er dette brød/kage uundværlig i din fryser.

Dette bananbrød er lidt en kombination da det både kan bruges som brød på morgenbordet, men også som ”kage” men af den mere sunde og mættende slags. (her kan du fx tilføje 70 % chokolade)

Det her bananbrød er som sagt glutenfrit og også laktosefrit. Der er godt nok æg i, og kan man ikke tåle æg kan man erstatte dem med fx æggeerstatning.

boghvedemel kan godt for nogen have en kraftig bitter smag og derfor er ”krydderier” vigtigt. Du kan komme mere kanel i hvis du synes.

Bananbrødet er nemt at røre sammen så hvis du hurtig skal have lidt lækkert så er det helt klart meget ukompliceret at lave.

Hjemmebagt brød er som regel bedst når det er friskbagt, men du kan sagtens fryse det ned og riste det på en brødrister. Jeg plejer at fryse dem i skiver med bagepapir imellem. Jeg tager gerne to skiver ud om aftenen og lægger dem i en lufttæt beholder, så er de nemlig klar til at blive ristet og spist med hjemmelavet syltetøj næste morgen.

Du skal bruge:

3 modne bananer

1/2 dl solsikkeolie

1/2 dl dadelsirup

2 æg

3 1/2 dl boghvede eller havremel

2 tsk bagepulver

1 tsk vanillesukker elle kokosfibersukker

½ tsk kanel

½ tsk kardemomme

½ Allehånde

½ tsk stødt ingefær

Sådan gør du:

Start med at mose bananerne med en gaffel i en skål. Tilsæt solsikkeolie, sirup og æg og pisk det hele sammen til en våd blanding. Bland boghvede eller havremel, bagepulver, vanillesukker, kanel, kardemomme, allehånde og stødt ingefær i en anden skål. Og bland det så det hele sammen. Smør en brødform eller beklæd den med bagepapir og hæld dejen i. Bag bananbrødet ved 180 grader i 35-40 minutter alm ovn, til det er gyldent og færdigbagt. Tag bananbrødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist.

Tip: Du kan også sagens bruge honning, lys eller mørk sirup, ahornsirup eller rørsukker. Du skal bare være opmærksom på hvis du bruger mørk sirup at brødet/kagen bliver mere kraftig smag af karamel.

Tip: Du kan også sagens bruge rapsolie – det er bare vigtigt at det er en smagløs olie

Tip: du kan også prøve at komme 70% mørk chokolade i så bliver det lidt mere kageagtigt.

Tip: Bananbrødet er fryseegnet så når brødet er koldt kan du skære det i skiver og fryse det ned og tage et par skiver op når du skal spise det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *