Skøn vegansk ærtesuppe med mynte

Nemt, hurtigt og nærende

Du har måske som de fleste andre også en pose grønne ærter i fryseren hele året rundt. Den velkendte grønne pose er ihvertfald at finde i vores fryser.

Ærterne er jo fulde af sunde og vigtige næringsstoffer, vitaminer og mineraler. De indeholder blandt andet K-vitamin, som spiller en vigtig rolle for dine knogler. Ærter har et højt fiberindhold der er med til at styrke din fordøjelse og modvirker forstoppelse.

Derudover er det ærternes høje indhold af protein sikrer mætheden, så du bliver mindre fristet af andre og mere usunde snacks.

Du skal bruge:

900 g grønne ærter

1 forårsløg, dvs. 4 stk

2 spsk. olie til stegning

1 l grønsagsbouillon

2 dl friske mynteblade

1,5 dl soya cuisine

1 spsk. citron/ limesaft

Salt og peber efter smag

Pynt:  lille klat soya cuisine

Sådan gør du:

Hak løget og steg det skinnende i olie ved middel varme i 2-3 minutter. Tilsæt ærter og grønsagsbouilon. Opvarm til kogepunktet og lad trække i 5-6 minutter.

Rør myntebladene i. Blend suppen glat i en blender eller med en stavblender. Pisk creme fraiche i. Smag til med salt og peber.

Steg den hærdede skinke på en tør, medium varm pande, til den er sprød. Serveres i små dybe suppeskåle, med en lille skefuld creme fraiche og et mynteblad og evt. glutenfri brødcroutoner eller ristet græskarkerner.

Tip:

Hvis du ikke er vegatar kan du jo prøve med lidt sprød skinke eller bacon.   

Tip:

Du kan sagens bruge alm. Løg hvis du ikke har forårsløg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *