Annecy del 1 – Icone, gf morgenmad og markeder

Venedig i Savoie

Teknisk set så er dette indlæg faktisk fra sidste år i og med at vi overnattede i Annecy sidste år. Vi skulle syd på sidste år i sommerferien og havde fornøjelsen af at overnatte 3 dage i denne meget smukke gamle by.

Annecy er virkelig en smuk by beliggende i de franske alper, ved bredden af den meget smukke ​​Lake Annecy. Byen er nok mest kendt for sin charmerende gamle bydel med brostensbelagte gader, middelalderlige kanaler og pastelfarvede huse, hvilket har tjent den tilnavnet “Venedig i Savoie”. Annecy er også kendt for sin naturskønne skønhed og udendørs aktiviteter, såsom vandreture, cykling og vandsport på søen.

Et af højdepunkterne i Annecy er Palais de l’Isle, en gammel fængselsbygning, der ligger på en lille ø i kanalen og nu fungerer som et historisk museum. (og som vi stadi har til gode at opleve) Der er også Château d’Annecy, et imponerende slot, der engang var bolig for Savoy-herskerne og nu er et museum, der udstiller kunst og historiske artefakter.

Lake Annecy er et populært rejsemål for både lokale og turister og tilbyder muligheder for at svømme, sejle, kajakse og paddleboarde. Området omkring søen er også ideelt til vandreture og cykelture, med spektakulær natur og udsigter over de omkringliggende bjerge.

Annecy er også kendt for sin årlige internationale animationsfilmfestival, der tiltrækker filmproducenter, kunstnere og entusiaster fra hele verden. Festivalen fejrer animation som en kunstform og præsenterer et imponerende udvalg af film, kortfilm og workshops.

Alt i alt er Annecy en smuk og livlig by, der tilbyder en perfekt blanding af kultur, historie og natur. Det er et ideelt rejsemål for dem, der ønsker at opleve det bedste af både bylivet og den storslåede alpine natur.

I dette link HER kan du se hvad du ellers kan opleve i Annecy

Vi boede på Icone Hotel Annecy

Det “Icone Hotel Annecy” er et charmerende hotel beliggende i centrum af Annecy. Hotellet ligger i gåafstand fra mange af byens attraktioner, herunder den smukke gamle bydel, Lake Annecy og Palais de l’Isle.

Hotellet tilbyder moderne og komfortable værelser, der er smagfuldt indrettet med moderne faciliteter og bekvemmeligheder. Værelserne har typisk aircondition, gratis trådløs internetadgang, fladskærms-tv, skrivebord og eget badeværelse med brusebad eller badekar.

Icone Hotel Annecy tilbyder også faciliteter som en døgnåben reception, bagageopbevaring, elevator og mulighed for morgenmad på stedet. Personalet er venligt og hjælpsomt og står altid klar til at imødekomme gæsternes behov og anmodninger.

Beliggenheden af ​​hotellet gør det til et ideelt valg for både forretningsrejsende og turister, der ønsker at udforske det bedste af Annecy. Den centrale placering gør det nemt at gå til restauranter, butikker og seværdigheder, og det giver også nem adgang til offentlig transport og lufthavnen.

Alt i alt er Icone Hotel Annecy et fremragende valg for dem, der leder efter komfortabel indkvartering i hjertet af Annecy, med moderne faciliteter og en bekvem beliggenhed.

Vil du også bo på Hotel icone så klik HER

Glutenfri morgenmad i Annecy

At finde en glutenfri morgenmad i Annecy er ikke den store udfordring, da mange caféer og restauranter i byen tilbyder glutenfrie muligheder til deres gæster. Her er nogle steder i Annecy, hvor du sandsynligvis kan finde glutenfri morgenmad:

Café Leffe: Dette hyggelige sted tilbyder et udvalg af glutenfrie brød og bagværk samt kaffe og te.

Le Bistroquet: En populær café, der tilbyder et udvalg af glutenfri morgenmadsprodukter som frugtsalater, yoghurt og glutenfrie kager.

La Cant’in: En vegetarisk restaurant, der også tilbyder glutenfri muligheder, herunder glutenfrie pandekager og bagerivarer.

Café Bunna: Dette sted tilbyder en række glutenfrie morgenmadsretter, herunder glutenfri brød, morgenmadsprodukter og smoothies.

Café des Arts: En charmerende café, der tilbyder glutenfrie valgmuligheder som frugt, æg og glutenfrie bagværk.

Liber Art: et nyt koncept i Annecy med sunde og glutenfri retter. Her spiste vi en lækker glutenfri morgenmad.

Disse er blot nogle få eksempler jeg har fundet frem til og der er sandsynligvis flere steder i Annecy, der tilbyder glutenfri morgenmad. Jeg kan anbefales at kontakte restauranterne/cafeer på forhånd for at bekræfte deres glutenfrie muligheder og eventuelle specielle diætbehov.

Markeder i Annecy

Annecy er kendt for sine livlige markeder, hvor besøgende kan opleve den lokale atmosfære og købe alt fra frisk frugt og grøntsager til håndlavede kunsthåndværk og regionale specialiteter. Her er nogle af de mest populære markeder i Annecy som jeg har fundet frem til:

Marché d’Annecy: Den største og mest berømte marked i Annecy, afholdes normalt på lørdage omkring Avenue du Thiou. Her finder du et bredt udvalg af friske fødevarer, oste, kød, fisk, blomster, tøj og håndværksprodukter.

Marché de la Vieille Ville: Dette charmerende marked finder sted i den gamle bydel og er kendt for sit autentiske atmosfære og lokale produkter. Det tilbyder friske fødevarer, håndværksprodukter og souvenirs og afholdes normalt om lørdagen.

Marché des Producteurs: Dette er et marked for lokale producenter, der sælger deres egne varer direkte til forbrugerne. Du vil finde et bredt udvalg af friske, sæsonbestemte råvarer samt lokale specialiteter som oste, pølser, honning og syltetøj.

Marché de Cran-Gevrier: Dette er et mere lokalt marked, der afholdes i bydelen Cran-Gevrier. Det tilbyder friske fødevarer, tøj, smykker og andre varer og er et godt sted at opleve det lokale liv.

Marché du Châtelard: Dette er et mindre marked, der finder sted på torsdage og søndage i Châtelard-området. Det tilbyder en hyggelig atmosfære og et udvalg af friske råvarer og regionale produkter.

Uanset hvilket marked du besøger i Annecy, er det en fantastisk måde at udforske byen og dens lokale kultur samt at smage på nogle af regionens lækre specialiteter.

Husk at læse videre på Annecy del 2 HER

Har du været i Annecy? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *