Middelalderbyen Eguisheim

En smuk perle på vinruten

Inden turen gik videre fra Colmar og videre til Annecy slog vi lige en lille smut forbi den lille middelalderby Eguisheim. Byen ligger ca. 10 min kørsel fra Colmar. Og det vil vi meget sent glemme. Hvorfor?

Fordi det er nok den mest charmerende middelalderlandsbyjeg har set til dato og er beliggende i regionen Alsace i det nordøstlige Frankrig. Landsbyen er kendt for sin velbevarede historiske bymidte, omgivet af vinmarker og overset af ruinerne af tre slotte.

Eguisheim er berømt for sine bindingsværkshuse pyntet med farverige blomster, smalle brostensbelagte gader og en central plads domineret af en springvand.

Byen er også kendt for sin vinproduktion, især Alsace Grand Cru-vinene, og den er et populært rejsemål for vinentusiaster og turister, der udforsker Alsace Vinruten.

Derudover arrangerer Eguisheim forskellige begivenheder og festivaler i løbet af året, der viser regionens rige kulturarv frem. Alt i alt er det en malerisk destination, der giver et glimt af Alsaces historie, arkitektur og vinfremstillings tradition.

Eguisheim er også med i “Les Plus Beaux Villages de France”, en samling af Frankrigs smukkeste landsbyer.

Er du blevet nysgærig så kan du læse mere på linket HER

Depart – Du Petit Train Toueristique

Eguisheim tilbyder turisttogture, der giver besøgende en mulighed for at udforske byen og dens omgivelser på en behagelig og informativ måde og de tager dig med på en rundtur gennem Eguisheim’s charmerende gader og vinmarker.

Under turen vil du høre om byens historie, arkitektur og vinproduktion, samt se nogle af dens mest bemærkelsesværdige seværdigheder. Det er en fantastisk måde at få en overordnet introduktion til Eguisheim, især hvis du har begrænset tid eller mobilitet.

Disse ture er normalt tilgængelige i løbet af turistsæsonen, som typisk strækker sig fra forår til efterår. Vi anbefaler at tjekke med lokale turistinformationer eller virksomheder, der tilbyder ture i området for at få oplysninger om tilgængelighed og tidsplaner.

Storke i Eguisheim

Eguisheim og dens omgivelser i Alsace-regionen er kendt for at være hjemsted for en betydelig bestand af storke.

Storkene stortrives godt i området på grund af dets landskab, der er rig på vådområder og landbrugsarealer, hvilket giver et godt udbud af føde til dem. Så det giver jo god mening!

Besøgende i Eguisheim og de omkringliggende landsbyer vil ofte kunne se storke, enten bygge deres reder på hustage, skorstene eller høje strukturer eller flyve rundt i området. Storke er en del af Alsace-regionens kulturelle og naturlige arv, og de betragtes ofte som et symbol på lykke og velstand.

Mange steder i området arrangerer ture eller har observationssites, hvor besøgende kan få et glimt af disse majestætiske fugle. Det er en unik og mindeværdig oplevelse at se storke i deres naturlige habitat i og omkring Eguisheim.

Vil vi anbefale Eguisheim?

Vi vil helt klart anbefale byen hvis du alligevel er i området – så er det faktisk, et must see!

Nydelig middelalderby med en lang historie og traditioner for vine. Byen er nem at finde rundt i og en fortællerute guider dig rundt, på ruten er der QR koder og der som så fortæller om det sted man befinder sig, sæt gerne mindst et par timer af til at opleve byen, og husk du bliver med sikkerhed  fristes af is, kaffe, oste og vine undervejs.

Virkelig en pragtfuld by, med stemning. Skønt bare at vandre rundt i byen på egen hånd. Flot pyntet med masser af blomster. Der er mange gode spisesteder og man kan købe vin fra de lokale vinbønder.

Der er flere aktiviteter i byen – både afmærkede vandreruter til vinmarkerne og forskellige vinhuse, hvor du kan smage på byens vine. En del turist-butikker og mulighed for at købe kunsthåndværk.

Måske lidt turistet by, men hyggeligt er der i hvert fald!

Har du været i Eguisheim? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *