Nice

Fantastisk bade og shopping by

Nice er et mål, hvis man har en heldagstur for øje. Frankrigs femtestørste og ligger ca. 85 km fra Sainte-Maxime, og er en af landets mest besøgte byer (kun overgået af Paris), hvilket bl.a. skyldes det fordelagtige klima og dens beliggenhed ud til Middelhavet.

Nice er hovedstaden i den franske riviera, så der er bestemt ingen mangel på offentlige og private strande at vælge imellem (det er nok at sige, en af ​​de bedste ting at gøre i Nice er at få mest muligt ud af solskin.

Castel Plage

Og det første man skal unde sig selv er Castel Plage. Her får man virkelig et næsten malerisk billede på nethinden når man kigger ud over Nice

Placer Massena

Byen behøver næsten ikke en videre introduktion, men den får i altså alligevel. Nice har nemlig, så meget at byde på! Og Placer Massena er også et must når du er i Nice. Det er en temmelig sjov, travl byplads som er bemærkelsesværdig at opholde sig på. Her kan du gå blandt de frodige Massena-haver og imponerende springvand, som er særlig smukke, når de tændes om aftenen. Place Massena er også et vidunderligt sted, blot at sidde og se på mennesker og helst med et køligt glas rosévin.

Hvis du er til shopping, er den nærliggende Avenue Jean Medecin et godt sted at gå hen ad, da du her finder en fantastisk blanding af designer tøjbutikker med nogle traditionelle franske butikker. Se mere HER

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais er den smukkeste, længste og imponerende strandpromenade jeg har set. Der er fyldt med palmer, strand, liv, restauranter, hoteller, casino, smarte biler, international atmosfære.  Og ikke mindst udsigten over Middelhavet.

Hvis man gerne vil se mindesmærket over terroristattentatet på bastilledagen 2016. Er der en smuk lille “park” lige ved sidens Negresco som gør opmærksom på dette. Se mere HER

Musée Masséna

Denne villa fra det 19. århundrede på Promenade des Anglais blev doneret til byen af ​​hertugen af ​​Rivoli i 1919 under forudsætning af, at den skulle åbnes for offentligheden som et museum for lokalhistorie.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er image-17.png

Vielle Ville

Nice er en gammel by, med mange forskellige folkeslag, som i tidens løb har sat deres præg på byen. Byens historie, der på flere punkter adskiller sig fra resten af Frankrigs, bidrager til den særlige atmosfære. Nice gamle bydel i Vielle Ville, er en absolut smuk del af byen og forståeligt nok en af ​​de bedste ting at gøre i Nice. Du har ikke brug for nogen reelle planer, når du besøger, bare vov dig langsomt gennem gaderne og tage alle seværdighederne ind.

Havn, Gamle Bydel, Vieille Ville, Mole, Sejlbåd, Skib

Cours Saleya marked

Er et hyggeligt lille mad- og blomstermarked og som har åben hverdag med undtagelse af mandag. (erstattes af et loppemarked) Blomsterboder er åbne længst og helt indtil kl 17:30 besøg gerne marked så tidligt som muligt – så udgør du alt for mange turister. Marked finder du HER

Vi har efterhånden været i Nice en del gange efterhånden, og vi kan næsten finde rundt uden kort. Vi kan klart anbefale som ”ny” i byen, at gå langs den imponerende strandpromenade ”Promenade des Anglais” eller besøge den gamle bydel. ”Vieille Ville” – det italienske kvarter, ”dog uden irriterende Italienere” som er den ældste del af Nice.

Eller besøge cafe HOBO

Vieille Ville er spækket med fransk charme og arkitektur. Jeg elsker, når byer har en “gammel bydel”. Det fortæller også noget historie, og det kan jeg godt lide. Jeg holder meget af at vandre rundt og finde de små detaljer. Der er små gader med mange hyggelige butikker, og med varer af høj kvalitet. Vi har begge været heldige med tøj og tasker, som vi har brugt flittigt.

Udover den gamle bydel er der også en nyere del og som minder lidt om enhver anden storby og så alligevel ikke. For byen har bare en vis fransk charme. Men her er der også rig mulighed for shopping og spise på skønne restauranter eller få en espresso på en af de mange fortovscaféer– mener det var her jeg fik en af de bedste pizzaer inden afrejse til Danmark dagen efter.

Man skal bare lige være opmærksom på at mange restauranter har lukket mellem kl. 15-18.30.

På grund af trafikken vil det være en fordel at komme så tidligt som muligt til Nice.

Læs mere på http://www.nice.fr/Tourisme

I kan finde Nice her på Google Maps: Link

I kan også se vores oplevelsesliste omkring Nice HER

Har du været i Nice? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *