Le Lavandou og Porquerolles

Paradise Beach

Den aller første gang jeg var i Frankrig med kæresten, var vi ret enige om, at Porquerolles skulle have et besøg. Min kæreste havde været der for en del år siden, og ville rigtig gerne tilbage og opleve det turkisblå vand og den skønne strand.

Vi have researchet hjemmefra, så vi var godt forberedt. Og da vi kørte mod ”Le Lavandou” (man kan også sejle fra Hyéres) som var byen vi skulle sejle fra, var jeg ved at springe af spænding. Havde aldrig i mit liv oplevet middelhavet på tæt hold. Og en skøn sejltur ud til øren bød på blid sommervind i håret.

Det var så også her, at jeg senere skulle erfare, at nøgler kan svømme, og at det gør udslaget i at det er mig der holder nøgler fremover når vi er på ferie….Billedet er fra stranden i Le Lavandou.

I kan finde Le Lavandou her: Link

Øen er ikke særlig stor og med et areal på 12,54 km² men er den største af de 3 øer og med kun 200 indbyggere (2004) kan man nemt overskue øen. Men sæt gerne en hel dag af til besøget.

På trods af øen ikke er særlig stor, har den et forholdsvis stort havneområde med mange forskellige både. Her ligger også et par restauranter, caféer og en souvenirbutik naturligvis. De sidstenævnte springer vi gerne over.

Man kan leje cykler og på den måde komme rundt og se øen. Vi vandede til fod, da vi hurtig gerne ville hen til stranden.

Da der ingen butikker i nærheden af stranden, skal man pakke en god ”picnic kurv” hjemmefra og have rigeligt med vand og snack med. (kan anbefale saltstænger). Vi havde pakket det hele, så vi kunne se frem til en god strandtur.

Selve stranden er forholdsvis smal, og helt naturligt en magnet for både lokale og turister.  Denne kombination gør selvfølgelig, at man jo ligger rimelig tæt – måske ærgerligt vil nogen mene, hvis man gerne vil ligge lidt for sig selv. Man kan også vælge at finde en af de lidt mindre strande på øen, for at finde lidt mere fred og ro, men det gjorde ikke os noget.  Vi nød et fantastisk flot blå havvand, den varme sol og det super fine sand – og jeg fik da også lige lidt småsten med hjem! Min kæreste havde også taget dykkerbriller med og var heldig at se det undervandslivet der var under havets krystalklareoverflade.

Vi havde en dejlig strandtur og inden båden sejlede os i land, sluttede vi af med en skøn kold is og frisk koldt vand – lige hvad vi trængte til efter nogen timer på den solrige stranden.

I kan finde Porquerolles her: Link

Kan nøgler svømme?

Til det kan jeg svare ja med lidt hjælp!

Vi kommer på båden og er så heldige og komme oven på dækket at sidde. Her er sejlturen gudesmuk. Intet anende går vi i lang og hen til bilen, hvor vi skal køre tilbage til Maxime.

Da vi når bilen kan jeg god se min kæreste leder efter nøglen. Da han ikke umiddelbart kan finde den tænker jeg at den ligger jo nok i tasken vi havde med. (jeg ved, at jeg ikke havde nøglen) Vi leder og leder og så leder vi lige igen – den er væk! På trods af varmen begynder koldsveden lige så stille at indfinde sig – og hvad F…. gør vi?

At stå i et fremmede land, i en fremmed by, uden nøgle til vores lejet bil, kan godt få jorden til at forvinde under en. 

Gode råd er dyre!

Mens min kæreste ringer hjem til svigermor, for at få gode råd, går jeg ruten tilbage til båden og mens jeg går der og leder ser jeg en af de der var med på båden og på godt stammende skoleengelsk får jeg sagt, at vi leder efter en nøgle. Han er meget sød og lader mig komme op på båden, hvor vi gennemsøger dækket – men den er pist væk.

Han vil lige forhøre kaptajnen om der er kommet ”glemte” sager ind og jeg vender kort tilbage til bilen, hvor min kæreste stadig snakker. Fortæller ham kort om min laden og går så tilbage.

En eller anden skytsengel har reddet os og kaptajnen står med noget som ligner vores nøgle. Helt febrilsk kalder jeg på min kæreste og han kommer hen. OG ganske rigtig det er vores bilnøgle.

Hvad er moralen så her? Jo ser i – min søde kæreste har svømmet rundt på en Ø i middelhavet med vores bilnøgler til vores lejet bil i lommen på hans badeshorts. Kan nøgler svømme?  – ja det kan de såmænd godt, men for en sikkerhed bliver de pænt min taske nøje ”overvåget” så de ikke svømmer væk igen.

Har du været i Le lavandou? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *