Oplev Hamburg – Altstadt, Speicherstadt, Shopping, Kultur og Rejsetips!

En Guide til Byens Skjulte Skatte

Vi skulle til Hamborg 2018, en af Tysklands mest dynamiske og kulturelt rige byer, som efter sigende skulle være et vidunderligt rejsemål, der har meget at tilbyde. Jeg viste ikke helt hvad jeg skulle forvente, da jeg ikke havde været i byen før. Vi har været i Hamborg siden hen og derfor er dette indlæg blevet opdateret en smugle.

Der er nok mange der måske forbinder Hamborg med sin travle havn og livlige natteliv. Men byen gemmer også på en lang række af kulturelle, historiske og naturskønne perler, som jeg synes er værd at blive udforsket.

Man siger, at der er flere broer i Hamborg end i både Venedig, London og Amsterdam til sammen. Om det passer, kan du jo tage på en guidet bådtur for at finde ud af. Så kan du i hvert fald tælle dem undervejs. Du kan også bare tage med og nyde den gode fortælling om de steder, som I sejler forbi.

Når du er i byen, må du ikke snyde dig selv for et besøg i Miniatur Wunderland. Det er en kæmpe modeljernbane, hvor de har bygget en række imponerende landskaber og scenarier, som deres toge kører igennem. Det er en oplevelse for både børn og voksne.

Oplev Hamborgs historiske Altstadt og Speicherstadt

Du kan også starte din rejse i hjertet af Hamborg med en tur gennem byens historiske Altstadt, et smukt labyrintisk kvarter fyldt med historie og charme. Hvor du kan vandre ad de brostensbelagte gader og lade dig fortrylle af den gamle verdens atmosfære.

Hver bygning i Altstadt synes at fortælle sin egen historie, fra gotiske spir til farverige barokfacader. Det er som at tage en rejse gennem tidens arkitektoniske evolution, mens man udforsker dette historiske kvarter.

Gå ikke glip af den ikoniske St. Michaelis-kirke, også kendt som Michel, der tilbyder en fantastisk udsigt over byen fra dens tårn.

Men Altstadt er ikke kun et museum for fortiden. Det er også et levende kvarter, hvor handel og kultur blomstrer. Fra små butikker, der sælger lokale delikatesser, til trendy caféer og kunstgallerier, er der altid noget nyt at opdage og opleve i dette livlige hjørne af Hamborg.

Mens man går gennem Altstadt, kan man ikke undgå at blive forbløffet over synet af Hamborgs majestætiske rådhus, der stolt står som et symbol på byens stolte fortid og nutid.

Fra Altstadt kan du fortsætte til den verdensberømte Speicherstadt, eller lagerbyen, en UNESCO-listet perle af røde mursten og kanaler. Tag en rundtur i dette unikke kvarter, der huser museer, teatre og caféer, og beundre de spektakulære solnedgange, der kaster et gyldent lys over de gamle bygninger.

Speicherstadt, eller “Warehouse City

Blev opført i slutningen af det 19. århundrede og er verdens største sammenhængende kompleks af lagerbygninger. Det blev bygget for at håndtere Hamborgs blomstrende handel med varer som kaffe, krydderier, te og tekstiler.

Speicherstadt er kendt for sin imponerende røde murstensarkitektur og de karakteristiske træspær, der bærer tagene. Det er et smukt eksempel på tysk nygotisk arkitektur og er blevet anerkendt som et verdenskulturarvssted af UNESCO.

Udover de historiske lagerbygninger rummer Speicherstadt også flere museer og turistattraktioner. Blandt dem er Hamborgs Kakaomuseum og Miniatur Wunderland, verdens største modeljernbaneudstilling.

Kulinariske Eventyr

Hamborg er kendt for sin mangfoldige kulinariske scene, der spænder fra autentiske tyske retter til internationale køkkener.

Gå på opdagelse i byens mange restauranter og prøv lokale delikatesser som Labskaus, en traditionel sejlrermad, eller nyd friske skaldyr ved havnen. For en autentisk Hamborg-oplevelse, skal du besøge en af byens fiskemarkeder tidligt om morgenen og opleve den livlige atmosfære.

Her er 5 meget populærer restauranter du kan overveje:

 • Fischereihafen Restaurant: Beliggende ved Elben i Speicherstadt-området, denne restaurant er kendt for sine fremragende fiskeretter og sin fantastiske udsigt over floden.
 • Old Commercial Room: En historisk restaurant i Altstadt, der serverer traditionelle nordtyske retter i en atmosfære fyldt med gamle charme og karakter.
 • Das Weisse Haus: En moderne og elegant restaurant, der tilbyder en blanding af tyske og internationale retter, med fokus på friske sæsonbestemte ingredienser.
 • Brooklyn Burger Bar: Hvis du leder efter en mere afslappet spiseoplevelse, er denne burgerbar et godt valg. Beliggende i Speicherstadt, serverer den velsmagende burgere og amerikanske favoritter.
 • Kaffee Stark: En hyggelig café beliggende i Altstadt, der serverer lækker kaffe, kager og småretter. Perfekt til en afslappet pause under din udforskning af området.

Spis Sundt og Glutenfrit i Hamborg – En Guide til De Bedste Restauranter

At undgå gluten kan være udfordrende, men heldigvis er der mange restauranter, der tilbyder glutenfrie muligheder i dag. De sundhedsbevidste restauranter, jeg nævner her, er gode valg, da de ofte har glutenfrie retter på deres menuer eller kan tilpasse deres retter efter behov. Disse restauranter er kendt for deres fokus på sundhed og friske ingredienser. Husk altid at tjekke deres menuer eller kontakte dem direkte for at sikre, at de kan imødekomme dine kostbehov. Det kan jo være at det har ændret sig efter jeg har skrevet dette indlæg.

 • Lemon Grass: Beliggende i Hamborgs centrum, tilbyder Lemon Grass en række sundhedsbevidste retter med et asiatisk twist. Deres menu inkluderer friske salater, wokretter og sunde suppevariationer.
 • Brothers in Law: Denne restaurant fokuserer på at tilbyde friske og sunde måltider, herunder salater, wraps og smoothies. De har også glutenfrie og vegetariske muligheder tilgængelige.
 • EatHappy: EatHappy er en café og restaurant, der serverer sunde og nærende retter, herunder salater, wraps og vegetariske retter. De har også et udvalg af glutenfrie produkter til rådighed.
 • Good Karma: Dette er en vegetarisk restaurant, der serverer sunde og lækre retter inspireret af forskellige køkkener rundt om i verden. De tilbyder et udvalg af glutenfrie retter og alternativer.
 • Alma Hafenblick: Beliggende i Hamborgs havneområde, tilbyder Alma Hafenblick en sund og varieret menu med fokus på friske og lokale ingredienser. De har også glutenfrie muligheder tilgængelige.

Kulturel Fordybelse i Hamborg

Hamborg er hjemsted for en række spændende museer, der dækker alt fra kunst og historie til musik og teknologi. Nogle af de mest populære museer inkluderer Hamborgs Kunsthalle, Miniatur Wunderland og Internationales Maritimes Museum.

Der er også en levende teater- og musikscene i Hamborg, med teatre, koncertsale og klubber, der tilbyder et bredt udvalg af forestillinger og koncerter året rundt.

Altstadt og Speicherstadt er fyldt med historiske steder og monumenter, der giver et indblik i byens rige fortid. Dette inkluderer Hamborgs rådhus, St. Nikolai Kirke og det gamle fiskemarked.

Guidede Ture – For dig, der ønsker at lære mere om Hamborgs historie og kultur, er der en række guidede ture til rådighed, herunder gåture gennem Altstadt og bådture på Elben.

Fra Blomsterhaver til Skovture – En Guide til Udendørs Oplevelser i Hamborgs Historiske Kvarterer

Få en pause fra byens travlhed, tag en gåtur i en af Hamborgs mange parker og haver. Planten un Blomen er et fantastisk valg med sine farverige blomsterbede og fredelige søer. Tag en bådtur på Alster-søen eller slentr langs Elben og nyd den forfriskende brise fra vandet. Jeg har fundet nogle forslag til

 • Planten un Blomen: Dette er en af Hamborgs mest populære parker, der strækker sig over 47 hektar og byder på farverige blomsterbede, vandfald, søer og koncerthaller. Der er også et tropisk drivhus og en botanisk have at udforske.
 • Stadtpark: Hamborgs største park, Stadtpark, tilbyder brede græsplæner, smukke søer og skovområder. Parken er et populært rekreativt område, hvor besøgende kan gå ture, cykle, spille sport eller bare slappe af.
 • Alsterpark: Beliggende langs bredden af ​​Alster-søen, Alsterpark er kendt for sine fantastiske udsigter og fredelige atmosfære. Du kan leje båd, nyde en picnic ved vandet eller bare tage en afslappende spadseretur langs søbredden.
 • Ohlsdorf Kirkegård: Selvom det er en kirkegård, er Ohlsdorf Kirkegård også en smuk park og et historisk vartegn i Hamborg. Med sine store træer, skulpturer og vandveje er det et roligt sted for en afslappet gåtur.

Shoppeparadis i Hamborg – Udforsk Byens Bedste Shoppingområder

I Hamborg er der masser af shoppingmuligheder for enhver smag og ethvert budget. Uanset om du er på udkig efter high-end mode, trendy boutiques eller unikke fund, vil du helt sikkert finde det i Hamborgs varierede shoppingområder.

Her er 5 af de bedste shoppingområder i byen:

 • Mönckebergstrasse og Spitalerstrasse: Disse to hovedgader i Hamborgs centrum er fyldt med butikker, stormagasiner og modekæder. Her finder du alt fra high-end mærkevarer til mere overkommelige fashionbrands.
 • Europa Passage: Dette moderne indkøbscenter ligger i centrum af Hamborg og tilbyder et stort udvalg af butikker, restauranter og caféer under ét tag. Det er et populært sted at shoppe og slappe af.
 • Neuer Wall: Beliggende i den ældre del af byen, er Neuer Wall kendt for sine luksusbutikker og eksklusive mærker. Det er det perfekte sted at gå på jagt efter designer tøj, smykker og tilbehør.
 • Karusellvieren: Dette område, også kendt som “Hamburg’s Soho”, er hjemsted for trendy butikker, kunstgallerier og designerstudier. Det er et fantastisk sted at finde unikke og originale varer.
 • Schulterblatt og Schanzenstrasse: Hvis du leder efter en mere alternativ shoppingoplevelse, skal du besøge dette område i bydelen Sternschanze. Her finder du et væld af vintagebutikker, små designbutikker og alternative modebutikker.

Sov Godt i Hamborg – En Guide til Overnatningssteder og Lokale Oplevelser

Der er mange muligheder for overnatning i hamborg som passer til en hver pengepung. Jeg har fundet 4 eksempler her:

 • Hamborg tilbyder et bredt udvalg af hoteller i forskellige prisklasser og beliggenheder. Fra luksuriøse femstjernede hoteller til budgetvenlige muligheder, er der noget for enhver smag og pengepung. Hoteller: Hamborg Harbour Hotel, ElbResidence Hamborg, CityLights Hotel Hamborg
 • For dig med et stramt budget eller dem, der søger en mere afslappet atmosfære, er der flere vandrehjem og hostels spredt rundt om i byen. Disse steder tilbyder ofte delte sovesale og fælles faciliteter til en overkommelig pris. Vandrehjem og Hostels: Backpackers Hamborg, Schanze Hostel Hamborg, Central Backpackers Lodge.
 • Hvis du foretrækker mere plads og uafhængighed under dit ophold, kan du overveje at leje en lejlighed gennem platforme som Airbnb. Dette er også en god mulighed for grupper eller familier, der ønsker at bo sammen. Lejligheder og Airbnb: Riverside Retreat Apartment, Cozy Corner Lejlighed Hamborg, Urban Loft på Elb-Stranden.
 • Nogle gange kan et ophold på et Bed and Breakfast være en mere intim og autentisk oplevelse end på et traditionelt hotel. Der er flere Bed and Breakfast-steder i Hamborg, der tilbyder komfortable værelser og personlig service. Bed and Breakfast: Green Oasis Bed and Breakfast, Harbourview Bed and Breakfast, Riverside Retreat Bed and Breakfast.

Let’s Get Around – Transportmuligheder i Hamborgs Altstadt og Speicherstadt

Hamborg har et veludviklet offentligt transportsystem, der inkluderer busser, tog og metro.  Her er 6 nyttige tips til at navigere i transporten i Hamborg:

 • Hamburg Card giver ubegrænset brug af offentlig transport, herunder busser, tog, metro og færger, samt rabatter på adgang til mange turistattraktioner. Det er en praktisk og økonomisk måde at udforske byen på.
 • Hamborg har en fremragende offentlig transportapp, HVV, der giver realtidsoplysninger om busser, tog og metro. Du kan bruge appen til at planlægge din rejse, købe billetter og finde den nærmeste station.
 • Hamborg er en cykelvenlig by med mange cykelstier og udlejningsmuligheder. Overvej at leje en cykel for at udforske byen på to hjul og opleve den lokale kultur på en mere intim måde.
 • Hamborgs offentlige transportnetværk er opdelt i zoner, og billetpriserne afhænger af, hvor mange zoner du rejser igennem. Sørg for at købe den rigtige billet til din rejseafstand.
 • Hvis du flyver til eller fra Hamborg, kan du nemt komme til og fra lufthavnen med tog. Der er regelmæssige S-Bahn-tog, der forbinder lufthavnen med Hamborgs centrum på omkring 25 minutter.
 • Hvis du kører i bil, skal du være opmærksom på parkeringsmuligheder og parkeringsregler i Hamborg. Der er offentlige parkeringspladser og parkeringshuse til rådighed, men parkering kan være dyrt i byens centrum.

Essentielle Rejsetips til Dit Eventyr i Hamborg – Gør Dit Ophold Mindeværdigt og Problemfrit

Her er nogle nyttige rejsetips, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit besøg i Hamborg: Obs det gælder jo i grunden for alle lande og byer du vælger at besøge.

 • Planlæg din rejse i forvejen: Tag dig tid til at undersøge Hamborgs seværdigheder, aktiviteter og begivenheder, så du kan planlægge din rejse efter dine interesser og præferencer.
 • Brug offentlig transport: Hamborg har et effektivt og omfattende offentligt transportsystem, der gør det nemt at komme rundt i byen. Overvej at købe en Hamburg Card for ubegrænset brug af offentlig transport og rabatter på turistattraktioner.
 • Udforsk til fods eller på cykel: Hamborg er en meget walkable by, og mange af dens seværdigheder og attraktioner er inden for gåafstand af hinanden. Du kan også leje en cykel for at udforske byen på to hjul og opleve den lokale kultur på en mere intim måde.
 • Spis som en lokal: Prøv traditionelle nordtyske retter som Labskaus, Finkenwerder Scholle og Franzbrötchen, samt lokale delikatesser som Fischbrötchen (fiskebolle) og Hamburger pølse. Undgå de mest turistede restauranter og søg efter autentiske lokale spisesteder for en ægte smagsoplevelse.
 • Udforsk Hamborgs kvarterer: Tag dig tid til at udforske Hamborgs forskellige kvarterer, som Altstadt, Speicherstadt, St. Pauli og Schanze. Hvert kvarter har sin egen unikke charme, attraktioner og atmosfære.
 • Besøg lokale markeder og butikker: Gå på opdagelse på Hamborgs lokale markeder som Fischmarkt, Wochenmarkt og Flohmarkt for at opleve byens pulserende handelsliv og finde unikke souvenirs og lokalproducerede varer.
 • Respekt lokale skikke og traditioner: Vær opmærksom på lokale skikke og traditioner og respekter dem under dit besøg. Vis hensyn til lokale beboere og undgå at forstyrre deres dagligdag.

Vil jeg anbefale Hamborg?

Hamborg er en by, der aldrig skuffer, og uanset om du er interesseret i historie, kunst, mad eller natur, vil du finde noget at glæde dig over her. Så næste gang du planlægger en rejse til Tyskland, skal du ikke gå glip af chancen for at opleve alt, hvad Hamborg har at byde på.

Jeg håber, mit blogindlæg bliver godt modtaget og at det hjælper dig med at planlægge din/jeres rejse til Hamborg.

Har du været i Hamborg? Del gerne dine oplevelser og tips i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *