Yoga

Mit Yoga

Yoga er et af mine ynglingsredskaber, når det handler om at finde ro og balance og have et sundt og positivt liv.

Jeg har dyrket yoga i efterhånden mange år og jeg er overbevist om at det er godt for kroppen. Når vi som menneske har ro og balance, bliver vi automatisk forenet med vores omgivelser, eller at arbejde med os selv giver overskud til vores omgivelser.

Yogaøvelserne er bare en lille del af yogafilosofien, men det er absolut en vigtig del. Og Ja, jeg er stadig stiv som et bræt, og kroppen vil ikke altid samarbejde, men jeg synes at yogaøvelserne er fantastisk effektiv og god form for motion. Specielt ved yogaøvelserne er, at kroppen ikke udsættes for en masse stød og overbelastning. Yogaøvelserne motionerer kroppen i et roligt tempo og det passer godt til mit temperament. 

Efter min mening er der ingen yogastilart som er den bedste. Det handler om at finde en yogastilart og en lærer som passer til ens udvikling og behov. Generelt er træning sundt men Yoga er det perfekte træningssystem, fordi du får trænet hele kroppen.

Yogaøvelserne er unikke da de lærer os filosofien. Øvelserne lærer os alt det, der ligger bag. Har vi fx svært at række armene ud eller op over hovedet, så har vi svært ved at gribe livet, og alt det der kommer til os. Der ligger altså rigtig meget filosofi og lærdom bag bevægelserne, og måden de bliver lært på.

En anden stor effekt ved yogaøvelserne er, at de samtidig går ind og masserer de indre organer. Organer der ikke fungerer optimalt, er ofte årsag til sygdom og træthed samt ubalance i vores energisystem.

Derved inddrager yoga også kroppens intelligens, som resulterer i en stærk og sund kropsbevidsthed, der gør os i stand til at reagere på kroppens signaler. Jeg har også oplevet at Yoga virker på en gang afstressende og vitaliserende. Man skal huske på at Yoga ikke ændre livet, men yogaen kan lære os at håndtere det, der kommer til os.

I yogaen er der meget fokus på åndedrættet. Det er desværre ikke særlig meget opmærksomhed vi i dagligdagen giver vores åndedræt, trods det er det, der holder os i live. I yogaen trænes åndedrættet og bevidstheden omkring det, ikke kun pga. den fysiske årsag, men også pga. den store indflydelse åndedrættet har på os mentalt.

Den medicinske forskning har også fået øjnene op for yogaens og meditationens virkning. Undersøgelser har for eksempel vist, at yoga-afslapning (Savasana) nedsætter forhøjet blodtryk betydeligt, og at regelmæssig udøvelse af yoga øvelser (asanas) og åndedrætsøvelser (pranayama) kan hjælpe mod forskellige lidelser såsom leddegigt, åreforkalkning, kronisk træthed, astma, åreknuder og hjertesygdomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *