Mit liv som buddhist

2+

Jeg har valgt at følge Buddhas lære. Det er en religionsretning, der handler om at opnå evig, betingelsesløs glæde gennem en bestemt måde at leve på – ganske enkelt. Jeg er selv kilden til glæde og lykke gennem de ritualer, som religionen foreskriver.

Den vigtigste forudsætning for et sundt liv er at opretholde en positiv sindstilstand, og helst hver eneste dag. Sindet og kroppen er tæt forbundet og derfor vil en sund og afbalanceret sindstilstand også have en positiv indvirkning på kroppen og det samme gør sig gældende den anden vej.  Et sundt sind vil medføre et bedre fysisk helbred. Derfor har følelser som vrede, jalousi og andre negative følelser en stor indvirkning på kroppen. Hvis du bærer rundt på ubehagelige følelser i kroppen, vil det medføre, at dine indre energier ikke har fri passage. Og hvis energierne ophobes i kroppen, kan du blive syg af det.

Hvis du ikke er positiv og glad, vil cirkulationen af energier omkring hjertet være blokeret, og din krop vil ikke fungere optimalt. Modsat vil glæde og andre positive følelser modarbejde sygdomme i at sprede sig i kroppen. Sundhed er ikke kun en fysisk ting, det er en global attitude, både over for dig selv og over for dine omgivelser. En af de måder, hvorpå man kan forsøge at undgå ubehagelige og negative følelser, er ved at meditere. Du kan læse mere om meditation i indlægget ”meditation” I Danmark lever de fleste mennesker en stresset hverdag, og hele samfundet kan til tider virke højspændt og fortravlet. Derfor er det vigtigt hver dag at stoppe op og give sig selv tid til at tænke over tingene.

For mig er det vigtigt at styrk sin indre bevidsthed. Mange mennesker (Der iblandt mig selv i perioder, når jeg sommetider glemmer) både formår at spise, se tv og være på internettet samtidigt. Det er min overbevisning ikke sundt for mennesket fordi det blandt andet kan medføre, at man spiser for meget, eller spiser for usund og for fed mad, fordi bevidstheden ikke er til stede, mens man putter gaflen i munden. Ved at spise langsomt og med opmærksomhed på måltidet, vil man opleve at blive langt hurtigere mæt, og kroppen vil helt automatisk fortælle en, hvornår den har fået nok mad.

På samme måde som med spisning kan man også komme til at overdrive med sin fysiske træning, eller modsat, måske helt glemme at bruge sin krop. Det er meget vigtigt at bruge sin krop, men det er mindst lige så vigtigt, at man ikke presser sin krop for hårdt. Selv er jeg meget glad for yoga, pillates og gåture i naturen.

Jeg har ikke ændret på mit fysiske liv siden jeg har valgt at leve som buddhist. Jeg render jo ikke rundt i en orange dragt som fx de tibetanske buddhistiske munke gør. Jeg ser mig selv som det man kalder lægfolksbuddhist. Jeg har dedikeret tid til fx meditation som indgår i min personlige daglig praksis. Har sågar købt meditations pude og har lavet mit eget lille alter med lys, japansk røgelse og Buddha – bukker mig i respekt for min Buddha!

Tilsidst ikke mindst – så er det vigtigt at tilpasse sig samfundet. Buddhismen handler ikke om dogmer og stramme regelsæt for, hvad man må og ikke må. Jeg bor i et samfund hvor det er en del af kulturen, at man drikker alkohol. Det gør jeg også, men med måde. Det vigtigste er, at man ikke drikker så meget, at det bliver usundt og kroppen vil tage skade af det.

Min Dharnalærer sagde engang til mig ” Hav tillid til, at du selv besidder den viden og visdom, der skal til, for at du kan leve et sundt og lykkeligt liv” �-

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *