Den gode ingefær te

Snot og snue – det kan ingefær kue

Det er snart ikke nogen hemmelighed at Ingefær (som er i familie med kardemomme og gurkemeje) har vist gode resultater som behandlingsmiddel mod forskellige former for kvalme, (uanset om den skyldes søsyge, køresyge, tømmermænd eller ligefrem kemobehandling)

Citron har også mange sunde egenskaber samtidigt med, at dens smag går godt sammen med ingefær. Ingefær er med til at booste dit immunsystem og dermed øge modstandskraften over for virusser.  Drik derfor denne hjemmelavet citron og ingefærte på daglig basis, og hold dig sund og rask resten af året.

Du skal bruge:

  • 4 cm frisk ingefær som du river på den grove side af rivejernet
  • 1 liter kogende vand (fra elkedel)
  • 2 dl mælk – du kan bruge plantemælk
  • 4 skiver økologisk citron
  • Akaciehonning efter smag

Kom den revnede ingefær op i en kande og kom det (let afkølende) kogende vand i. Lad den trække i 5-10 min. Lun mælken i en gryde eller Micka oven til det er lillefinger varmt. Fordel mælken i 4 kopper eller krus. Hæld nu teen igennem en sigte inden den hæles op i de 4 kopper. Kom en citronskive i hver kop og nyd den lun og varm.

Tip: Du kan tilføje en kanelstang eller drikke den uden mælk eller bytte citron ud med lime eller appelsin, sæt den i køleskabet og drik den kold

Den gode rod

I de senere år har ingefærroden fået stor opmærksomhed herhjemme på grund af rodens mange sunde egenskaber – det har den også herhjemme og det er også en af mine favoritter når snuen står for døren eller allerede har indfundet sig. (og er skyld i en virusinfektion) Opskrift ovenfor – eller når vi laver mad er ingefær også en del af madlavning særlig i vinter og efterårsmånederne. Her skal man dog være klar over, at man cirka halverer effekten af ingefær ved at koge den. Derfor vil det bedste være at drysse det fint revet over maden.

Måske er det også derfor at Ingefær er en af de mest populære ingredienser i det asiatiske køkken – asiater er jo kendt for aldrig at være syge og blive meget gamle.

Ingefær bekæmper for øvrigt både betændelse, styrker dit blodtryk og immunforsvar, så der er ikke nogen undskyldning for ikke at holde af ingefær. Ingefær er nemlig rig på kalium, som øger blodtilførslen til huden. Derved sænkes man blodtrykket i kroppen, hvilket sænker din risiko for hjerte-kar-sygdomme.

Da ingefær fremmer mæthedsfornemmelsen, kan du reducere dit madforbrug og måske endda tabe nogle kilo ved at tilføje ingefær til din kost.

Undersøgelser viser også, at ingefær har aktive stoffer, som er lige så effektive som smertestillende.  Det kan hjælpe til at lindre menstrationskramper, hovedpine, muskelsmerter, ryg og ledsmerter.

Døjer du med problemer i maven, tarmene eller fordøjelsen vil din mave elske ingefær. Den knoldede rod har nemlig en positiv effekt på fordøjelsesproblemer, hvor den kan hjælpe med at løsne trykket i maven,  efter du har spist.

Ingefær har mange anti-inflammatoriske stoffer, som kan forebygge og lindre forkølelse ved at bekæmpe betændelsen i kroppe. Så mærker du starten af en forkølelse kan du med lidt held kan du komme sygdommen lidt i forkøbet ved hjælp af denne gode rod.

Alt med måde

Du må faktisk spise rigtig meget ingefær hver dag før du kommer i nogen farezoner. Jeg tror også det umiddelbart er svært at nå op på en daglig mængde af ingefær, som anses for en overdosis. Tager du ingefær som kosttilskud, vil jeg anbefale, at du enten følger produktets anbefalede dosis eller din egen læges råd og vejledning. Ingefær anses som et sikkert naturprodukt.

Naturlæger anbefaler, at det daglige indtag af ingefær helst ikke skal overskride 4 g. pr. person.

Se mere HER

Du kan også læse min opskrift på hjemmelavet Chai HER

Eller hvad med min gurkemeje Latte HER

Du kan også læse min erfaring med echinacea hot drink HER

Bemærk: Dette indlæg er ikke beregnet til at give medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *