Echinacea- Hot drink med hyldebær

Understøtter kroppens immunforsvar

Når efteråret og vinterhalvåret begynder, starter jeg som regel også med at forberede mig mod regn, blæst og kulde. Jeg er ikke som sådan kronisk syg heldigvis, men jeg får ret nemt let snue og uro i halsen og som gjorde at jeg tiltider måtte slæbe mig igennem hverdagen – det ville jeg gerne være foruden.

Derfor har jeg i en del år været flittig kunde i diverse helsekost når årstiden nærmede sig. Helt naturlig blev echinacea dråber en del af den kosttilskud i vintermånederne i mange år sammen med en masse ingefær og grønsager. Det som tiltalte mig ved echinacea dråber var styrkende på en naturlig måde. Og at Echinacea dråber er lavet på udtræk fra blomsten echinacea purpurea (rød solhat), hvis aktive stoffer har en positiv indvirken på vores immunforsvar. Og så har echinacea dråber været anvendt som naturlægemiddel i årtier og det originale produkt har været på markedet i Danmark i mere end 50 år. Og så virkede det, og kunne tage forkølelse og virus i opløbet. Men ærligt det smager ikke synderlig godt!

Derfor blev jeg også forbavsende glad, da jeg i år faldt over en artikel helt tilfældig, da jeg var på apoteket i et helt andet ærene. Det viste sig nemlig at man kunne få Echinacea som hot drink og så endda med hyldebær. Jeg var jo nærmest henrykt og det skulle selvfølgelig afprøve, så vupti ned i kurven den kom.

Og ærligt den har taget pladsen for de velkendte dråber, men jeg vil dog også påpege at det ikke må træde i stedet for en varieret kost og en sund livstil. Derfor bruger jeg den som supplement.

7 gode råd til at undgå forkølelse og influenza

Forkølelse og influenza rammer oftest omkring efterårs- og vintermånederne, og derfor kan det være en god ide, at forberede sig.

Jeg har samlet 7 gode råd til, hvordan du undgår forkølelse eller bakterier i kroppen og som er nemme at overholde.

  • Spis sundt og varieret
  • Sørg for at have godt med tøj på
  • Vask dine hænder jævnligt (undgå bakterier)
  • Motionér regelmæssigt (en gåtur tæller også)
  • Prioritér din søvn, og husk at få hvile – det vedligeholder dit immunforsvar
  • Vedligehold dit normale immunforsvaret med rød solhat
  • Immunforsvaret har også brug for D-vitamin, for at fungere optimalt i vinterperioden

Du kan også læse hvordan jeg laver min gode ingefærte HER

Eller min hyldebærsaft HER

Bemærk: Dette indlæg er ikke beregnet til at give medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *