Dans dig glad og fit

Mere glæde og mindre stress

Hvis du nu forstiller dig du har en sjov bytur med veninderne hvor du bare fyre den af på dansegulvet, så du glemmer tid og sted og bare lader musikken overtage din krop. Det er sådan ca. det, dansetræning kan give dig. Det er udfordrende, giver din krop smidighed og selvtillid, alt imens kalorierne rasler af og du vil have en fest imens.

Har nævnt tideligere at jeg er slet ikke til statisk træning, det for mig faktisk til at stivne. Så jeg går aldrig i fitnesscenter. Jeg kan simpelt hen ikke holde atmosfæren, maskinerne eller den alt for høje musik ud. Det giver mig stress! Jeg er mest til træning hvor jeg bruger min egen kropsvægt, har vejrtrækningen med og træner hele kroppen.   

Som tidligere danser og teatermenneske kan jeg kun nikke ja til, at dans må være verdens bedste form for workout og jeg dyrker det selv. (mest hjemme på stuegulvet) – når den fede beat strømmer igennem højtalerne er det ret svært for mig at sidde stille.

Den kropsbevidsthed man får igennem dansen, giver rigtig meget selvværd og selvtillid

Du kan stort set holde en ”fest” (dansetræning) hver dag og det bedste af det hele at den rus du vil opleve, ikke kommer fra alkohol, men for lykkehormonerne endorfin og dopamin, som bliver frigivet når du giver den gas og har det sjovt.

Vil ikke kunne undvære dansen i mit liv og den livsglæde og energi jeg får som gave fra den. Jeg bruger også den selvtillid og styrke til fx mit arbejdsliv eller hvis jeg skal til et møde eller holde oplæg. Alle kan have en dårlig dag og det kan jeg også men der er dansen min bedste medicin.

Sådan forbrænder du over 500 kalorier i timen

Mange af de dansetyper som er oppe i tiden, foregår i et højt tempo og hvor du bruger hele kroppen og får pulsen lige så højt op som når du løber en tur eller udøver anden konditionstræning. Det betyder jo også at du på en dansetime kan forbrænde mere end 500 kalorier kcal i timen og forbedre din kondition ret markant, hvis du virkelig giver dig hen i bevægelserne.  Det er især dans som hiphop, afre, fitness-dans og zumba der kan komme op på et højt energiniveau.

Jeg kan meget tydelig mærke når jeg ikke har fået danset og kan også ret hurtig mærke at min kondition bliver bedre når jeg danser.

Din koordination og motorik bliver væsentlig forbedret når du danser

Netop fordi du udfordrer kroppen med koreografi og sammensætninger af bevægelse, som man ikke bruger i andre træningsformer. Det betyder derfor at du bliver bedre og bedre til at lære ny koreografi. Selvom de første dansetimer måske godt kan føles som om du har to venstrefødder så fortvivl ikke. Du vil hurtig opdage hvordan kroppen lagre koreografien og det vigtigste er jon også at du får bevæget dig så du har en symbiose med sveden.

Dans gør dig klogere

Når du lærer nye serier og sætter trin sammen, forbedre du ikke kun din koordination og motorik, men også din hjernekapacitet. Undersøgelser har faktisk vist (Albert Einstein – College of Medicine i New York) at mennesker som danser flere gange om ugen forbedre deres kognitive evner markant. Hvilket betyder at de bliver skabere til at lære og forstå ting. Samtidig reducerer de risikoen for at blive ramt af demens med hele 76 procent. Læs mere HER

Danseskoler i Aarhus HER og HER

Danseskoler i København HER og HER

Er der forskel på dans?

Ja – De to danse kategorier hvis du vil lære at danse og som du har brug for at kende er:

 • Standard
 • Latin

Standard er altid blevet betragtet som den traditionelle dans og her i Danmark er der blevet undervist i Standard dans i mange år. Tidligere indgik Standard som en del af “den gode opdragelse”, i dag er den blevet genopdaget af den danske befolkning, takket være “Vild med Dans”  og bliver dyrket mere og mere rundt om i Danmark.

Standarddansens 5 danse

I Standard danser parrene tæt sammen og i turneringer kan du se at damerne / pigerne som oftest har lange flotte kjoler på.

Der er 5 forkellige Standarddanse:

 • Quickstep
 • Vals
 • Slowfox
 • Tango
 • Wienervals

Latindansens sydamerikanske rytmer

Det er netop hvad kendetegner Latin. Masser af rytme til musik der oprindeligt kommer fra Sydamerika. Til turneringer kan du se at påklædningen er meget mere udfordrende og farverig og afstanden mellem de dansende er blevet større.

Der er 5 forskellige Latindanse:

 • Cha Cha Cha
 • Jive
 • Rumba
 • Samba
 • Pasodoble

Mine favorit danse

Salsa

Helt klart salsa – Der findes forskellige stilarter indenfor salsa, de to største hovedstilarter er X-body Salsa og Cubansk Salsa (Casino). Fælles for begge stilarter er, at det er en såkaldt improviserede pardans, hvor man ikke behøver have en fast dansepartner, fordi herren “fortæller” kvinden med sin føring med hænderne, hvad der skal gøres.

Ligesom i dansen findes der forskellige stilarter af musikken salsa, afhængigt af hvor i verden den komponeres og produceres. X-body Salsa dansere fortrækker ofte den amerikansk produceret og mere jazz inspireret, med ofte tydelige rytmer fra xylofon og eller fløjte samt Puertoricansk og/eller Colombiansk salsamusik. De der danser cubansk salsa foretrækker ofte den mere rytmiske cubanske Timbasalsa, men kan naturligvis også danse til de øvrige førnævnte “stilarter”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *