Vegansk Chiagrød med Rå Kakao og Planteskyr

En Sund og Lækker Start på Dagen

Godmorgen, kære læsere!

Når det kommer til at starte dagen på den rigtige måde, er der intet, jeg elsker mere end en skål fyldt med nærende og lækker chiagrød. Jeg husker tydeligt den første gang, jeg prøvede chiafrø – jeg var skeptisk overfor disse små frø, men de viste sig at være en fantastisk kilde til både protein og fibre, og de kan forvandle enhver simpel morgenmad til en gourmetoplevelse.

I dag vil jeg dele en af mine absolutte favoritopskrifter med jer: en cremet, fyldig og utroligt tilfredsstillende vegansk chiagrød med rå kakao og planteskyr. Denne opskrift er ikke bare sund og nærende, men også utrolig nem at lave. Den kræver kun få ingredienser og minimal indsats – perfekt til travle morgener, hvor du stadig ønsker at forkæle dig selv lidt ekstra.

Det bedste ved denne chiagrød er, at den kan tilpasses efter dine præferencer. Du kan lege med forskellige typer plantemælk, tilføje dine yndlingstoppings og justere sødmen præcis, som du vil have den. Og lad os ikke glemme den vidunderlige smag af rå kakao, der giver grøden en luksuriøs chokoladesmag uden skyldfølelse.

Så lad os komme i gang med at skabe denne lækre og nærende start på dagen. Jeg er sikker på, at du vil elske den lige så meget, som jeg gør!

Du skal bruge:

  • 2 spsk chiafrø
  • 2 dl plantemælk (mandel-, soya-, havre- eller risdrik)
  • 1 spsk rå kakaopulver
  • 1 tsk ahornsirup eller anden sødning (kan justeres efter smag)
  • 1 dl planteskyr (kan være soya- eller kokosbaseret skyr)
  • 1 tsk vaniljeekstrakt (valgfrit)
  • Friske bær eller frugt til pynt (valgfrit)
  • Nødder eller frø til topping (valgfrit)

Sådan gør du:

Bland chiafrø, plantemælk, rå kakaopulver og ahornsirup: I en skål eller en beholder med låg, tilsæt chiafrø, plantemælk, rå kakaopulver og ahornsirup. Rør grundigt, indtil kakaopulveret er helt opløst og chiafrøene er jævnt fordelt.

Lad det trække: Dæk skålen eller beholderen til og stil den i køleskabet i mindst 2 timer, eller natten over. Rør gerne en gang efter 30 minutter for at sikre, at chiafrøene ikke klumper sammen.

Tilsæt planteskyr og vaniljeekstrakt: Når chiafrøene har sat sig og dannet en geléagtig konsistens, tilsæt planteskyr og vaniljeekstrakt (hvis du bruger det). Rør det hele godt sammen, indtil du får en ensartet chiagrød.

Servering: Hæld chiagrøden i en serveringsskål/glas. Top med mere skyr, friske bær, frugt, nødder eller frø efter smag.

Tips :Varier plantemælken: Du kan eksperimentere med forskellige typer plantemælk for at finde din favoritkombination.

Smag til: Juster sødningen efter din egen smag. Nogle foretrækker en sødere chiagrød, mens andre foretrækker en mere bitter smag fra kakaoen.

Toppings: Prøv forskellige toppings som kokosflager, granola, eller chokoladechips for at tilføje tekstur og smag.

God fornøjelse med din veganske chiagrød!

Anbefalede produkter

Rå Kakao

Navitas Organics Raw Cacao Powder – Dette mærke er kendt for sin høje kvalitet og rene ingredienser. Navitas Organics bruger kun økologiske kakaobønner, som er koldpressede for at bevare alle næringsstofferne. Tilgængelig på mange helsekostbutikker og online.

Sunfood Superfoods Raw Cacao Powder – Sunfood er et andet pålideligt mærke, der tilbyder rå kakaopulver fremstillet af økologiske og ikke-GMO kakaobønner. Denne kakao er rig på antioxidanter og har en intens chokoladesmag. Kan findes i helsekostbutikker og online forhandlere.

Rawnice Organic Raw Cacao Powder – Rawnice tilbyder et premium produkt, som er perfekt til smoothies, bagning og selvfølgelig chiagrød. Deres rå kakaopulver er økologisk og fri for tilsætningsstoffer. Tilgængelig på deres hjemmeside og udvalgte forhandlere.

Planteskyr

Alpro Soya Skyr Style – Alpro tilbyder en vegansk skyr lavet af sojabønner. Den har en cremet konsistens og er rig på protein, hvilket gør den til et godt valg til chiagrød. Kan findes i mange supermarkeder og helsekostbutikker.

Plant Probiotic Skyr – Dette mærke tilbyder en kokosbaseret skyr, der er både vegansk og glutenfri. Den er også beriget med probiotika, som er gode for fordøjelsen. Tilgængelig i helsekostbutikker og online.

Oatly Oatgurt Greek Style – Oatly tilbyder en græsk-stil yoghurt lavet af havre, som er tykkere og rigere end almindelig plantebaseret yoghurt. Den er også højt proteinindhold og perfekt til chiagrød.Fås i de fleste supermarkeder og online.

Di er også velkommen til at læse mit indlæg og Chia og få en helt enkelt opskrift HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *