Glutenfrit Rugbrød med Avocado og Smilende Æg

Morgenmagi

Hej alle sammen,

Jeg håber, I har haft en skøn morgen! I dag vil jeg dele en af mine absolutte yndlingsopskrifter til morgenmad, som jeg tror, I vil elske lige så meget som jeg gør: glutenfrit rugbrød med avocado og smilende æg. Denne kombination er både lækker og næringsrig, og den giver mig altid en perfekt start på dagen.

Ingredienser:

  • 2 skiver glutenfrit rugbrød (jeg anbefaler at købe en god kvalitet fra helsekostbutikken eller bage selv)
  • 1 moden avocado
  • 2 æg
  • En smule olivenolie eller smør til stegning
  • Salt og peber efter smag
  • En skvæt frisk citron- eller limejuice
  • En håndfuld friske krydderurter (f.eks. purløg, persille eller koriander)
  • Et drys ristede pinjekerner
  • Eventuelt et drys chiliflager for ekstra varme

Sådan gør du:

Tilbered de smilende æg: Fyld en gryde med vand og bring det i kog. Når vandet koger, sænk varmen lidt og læg æggene forsigtigt i vandet. Kog dem i præcis 6 minutter og 30 sekunder for at få den perfekte smilende konsistens, hvor æggeblommen er let flydende men stadig fast nok til at blive på brødet. Efter kogning, kom æggene i en skål med iskoldt vand i et par minutter for at stoppe tilberedningen.

Forbered avocadoen: Imens æggene koger, halver avocadoen, fjern stenen og skrab indholdet ud i en skål. Mos avocadoen med en gaffel og tilsæt lidt salt, peber og et skvæt citron- eller limejuice for at give den en frisk smag. Du kan også skære den i skiver eller tern!

Rist rugbrødet: Rist det glutenfri rugbrød let for at give det en sprød kant. Den sprøde tekstur giver en dejlig kontrast til den cremede avocado.

Saml retten: Smør den moste, skiveskåret eller tern avocado på de ristede rugbrødsskiver. Pil de smilende æg og skær dem forsigtigt i halve. Placer dem ovenpå avocadoen.

Pynt: Drys med dine yndlingskrydderurter, ristede pinjekerne og eventuelt et drys chiliflager for lidt ekstra kick.

Hvorfor jeg elsker denne kombination:

Denne ret er ikke bare utrolig lækker, men også super sund. Glutenfrit rugbrød er fyldt med fibre, der holder dig mæt i længere tid, og avocadoer er en fantastisk kilde til sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler. De smilende æg giver en dejlig, cremet tekstur og en god portion protein, som er perfekt til at starte dagen med energi og fokus. De ristede pinjekerne giver lidt knas til retten.

Jeg husker, første gang jeg prøvede denne kombination, blev jeg straks hooked. Det er en af de måltider, der virkelig får mig til at føle mig godt tilpas og klar til dagen. Plus, det er så nemt at lave, at det hurtigt kan blive en fast del af din morgenrutine.

Prøv det selv, og lad mig vide, hvad du synes! Har du nogle twist eller tilføjelser, som gør denne ret endnu bedre? Del gerne i kommentarerne nedenfor.

Tak fordi du læste med, og hav en fantastisk dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *